Άκης Τσελέντης, προβλέπει μεγάλη σεισμική ακολουθία στην Λάρισα: “Η αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία θα τραβήξει σε χρόνο και με μεγάλα μεγέθη.  Εδώ χτίζουμε ολόκληρα χωριά για λαθρομετανάστες, επομένως για τους συμπατριώτες μας δε βλέπω να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για να τους βοηθήσουμε να στεγαστούν σε αυτό το δύσκολο στάδιο της ζωής τους.”

Άκης Τσελέντης, προβλέπει μεγάλη σεισμική ακολουθία στην Λάρισα: “Η αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία θα τραβήξει σε χρόνο και με μεγάλα μεγέθη. Εδώ χτίζουμε ολόκληρα χωριά για λαθρομετανάστες, επομένως για τους συμπατριώτες μας δε βλέπω να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για να τους βοηθήσουμε να στεγαστούν σε αυτό το δύσκολο στάδιο της ζωής τους.”

5 Μαρτίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:453
Μοίρασέ το
Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τον κόσμο στο κρύο για μήνες γι’ αυτό θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να στείλει τροχόσπιτα για να καλυφθεί η παραμονή των κατοίκων που ήδη έχουν ξεσπιτωθεί και φυσικά με τις κατάλληλες επιδοτήσεις να βοηθηθούν να φτιάξουν νέες κατοικίες αλλά με σύγχρονους όρους δόμησης.

Οι σεισμόπληκτοι Έλληνες, σε σκηνές και κοντέινερ, και οι λαθροεισβολείς, σε ξενοδοχεία πολυτελείας.
ΟΥΔΕΝ ΕΤΕΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ, γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν οι … δυο βάρκες.
Καλλιόπη Σουφλή
(Σεισμός Ελασσόνα)
Επειδή ακούγονται πολλά περί ενεργοποίησης «ΝΕΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΗΓΜΑΤΟΣ» σας παρουσιάζω την μέχρι τώρα καταγεγραμμένη σεισμικότητα από το εθνικό δίκτυο σεισμογράφο και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Παρατηρείται ότι μιλάμε για τον ΙΔΙΟ ΣΕΙΣΜΟΓΟΝΟ ΧΩΡΟ.
Ο 5,9 χθεσινός σεισμός ήταν ένας μεγάλος μετασεισμός και ανήκει στην ίδια ακολουθία μετασεισμών.
Αυτός με τη σειρά του θα και έχει τους δικούς του μετασεισμούς και η αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία θα τραβήξει σε χρόνο και με μεγάλα μεγέθη.
Αν ήτανε Κεφαλλονιά που έχει πολύ καλή δόμηση ή η Ζάκυνθος δεν θα ανησυχούσα καθόλου αλλά η ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας
Και τα χωριά έχουν πολύ άσχημη δόμηση με πάρα πολλά πλινθόκτιστα σπίτια τα οποία είναι πολύ ευάλωτα και σε μεσαίου μεγέθους μετασεισμούς.
Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τον κόσμο στο κρύο για μήνες γι’ αυτό θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να στείλει τροχόσπιτα για να καλυφθεί η παραμονή των κατοίκων που ήδη έχουν ξεσπιτωθεί και φυσικά με τις κατάλληλες επιδοτήσεις να βοηθηθούν να φτιάξουν νέες κατοικίες αλλά με σύγχρονους όρους δόμησης.
Εδώ χτίζουμε ολόκληρα χωριά για λαθρομετανάστες, επομένως για τους συμπατριώτες μας δε βλέπω να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για να τους βοηθήσουμε να στεγαστούν σε αυτό το δύσκολο στάδιο της ζωής τους.
Επαναλαμβάνω δεν πρέπει οι κάτοικοι να μπουν σε σπίτια αν δεν έχει πρώτα περάσει συνεργείο μηχανικών και να κάνει ενδελεχείς ελέγχους.
Για τα σπίτια που έγιναν με νεότερους αντισεισμικούς κανονισμούς δεν έχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους πρόβλημα.
Κάτι άλλο το οποίο πρέπει να γίνει για να αποφύγουμε τραγικά γεγονότα όπως αυτό της Σάμου όπου χάσαμε δύο μαθητές είναι οι δήμοι να φροντίσουν να κατεδαφίσουν όλα τα ερείπια που γειτνιάζουν με πολυσύχναστους δρόμους.
Το Γεωδυναμικό και οι άνθρωποι του είναι συνέχεια πάνω στους υπολογιστές και τους σεισμογράφους και παρατηρούν σε εικοσιτετράωρη βάση την εξέλιξη του φαινομένου, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα και προβαίνουν στις ανάλογες ανακοινώσεις ενώ είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας σε διάφορα επίπεδα.
Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου λίγα λεπτά μετά το σεισμό και μου εξέφρασε την αγωνία του για την περιοχή, ο γενικός Γραμματείας πολιτικής προστασίας ενημερώνεται σε τακτική βάση όπως και οι αρμόδιοι υπουργοί για παράδειγμα ο υφυπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας γιατί δεν θρηνήσαμε θύματα. Σας υπενθυμίζω ότι λίγους μήνες πριν στο σεισμό της Κροατίας με αντίστοιχο μέγεθος είχαμε οκτώ νεκρούς.
Αν ο προχθεσινός σεισμός γινόταν στην Τουρκία θα είχαμε δεκάδες νεκρούς και μην ξεχνάτε ότι ο μεγαλύτερος φονιάς είναι ο πανικός.
Να ακούτε μόνο τους αρμόδιους φορείς και να κλείνετε τα αυτιά σας στη σεισμοφιλολογία η οποία έχει φουντώσει τις τελευταίες ώρες με διάφορες μυθοπλασίες για δήθεν επερχόμενους τεράστιους σεισμούς.
Για παράδειγμα ακόμα και δικές μου δηλώσεις όπως και συναδέλφων έχουν παραποιηθεί και εμφανίζονται σε διάφορα κίτρινα blog.
(**) ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ:
Στην πρώτη γραμμή για να συνδράμουν το έργο του κρατικού μηχανισμού στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας βρέθηκαν δυνάμεις του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τον συντονισμό ανέλαβε ο ίδιος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος μετέβη στην περιοχή της Ελασσόνας αμέσως μετά τον σεισμό.
Τρία ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς απογειώθηκαν από γειτονικές βάσεις και πραγματοποίησαν πτήσεις στις πληγείσες περιοχές, ώστε να γίνει αποτίμηση των ζημιών από αέρος.
Σκηνές και κλινοσκεπάσματα παραχωρήθηκαν από την 1η Στρατιά, αξιωματικοί της οποίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, ενώ στην περιοχή στήθηκαν και τα κινητά μαγειρεία του Στρατού.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται αεροπορικά μέσα αλλά και προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πολε- μικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, καθώς και οι ομάδες «Δευκαλίων» των τριών κλάδων με διασώστες και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.
Την άμεση κινητοποίηση των Ενόπλων
Δυνάμεων σχολίασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας σε ανάρτησή του ότι «στις δύσκολες περιστάσεις οι Ειδικές Δυνάμεις αποδεικνύουν με πράξεις ότι βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας».
Τον κρίσιμο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων, μετά τον προχθεσινό σεισμό στην Ελασσόνα, εξήρε με ανάρτησή του στο Τwitter ο γ.γ. του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως ο Ελληνικός Στρατός βρέθηκε δίπλα στην κοινωνία.
«Εναέρια μέσα για αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός, σκηνές, τρόφιμα, διασώστες σε ετοιμότητα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν για ακόμη μία φορά δίπλα στην κοινωνία. Αυτό έκαναν πάντα, αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.
Σε αυτό το σημείο οφείλω να δώσω Εύσημα και στους εθελοντές του ελληνικού Ερυθρού σταυρού για την τεράστια προσφορά τους στην περιοχή

 

 

Πηγή

Προβολές : 453


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα