Άνθρωποι “παγόνια” ….

Άνθρωποι “παγόνια” ….

14 Μαΐου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Άνθρωποι “παγόνια” ….
Δαίμονες και βαμπίρ…άνθρωποι “παγόνια” …
Το μόνο που ζητούν όμως είναι την “ενέργεια”  μου ,την “δόξα” μου ,να τους “δοξάσω” ,να κρέμομαι από τα χείλη τους και από τις εντολές και οδηγίες τους ,χωρίς αντιρρήσεις να τους υπηρετώ ,να τους “πληρώνω” αδρά  …

Άνθρωποι “παγόνια” ….

Χαίρεται
«Εγώ ειμι το φως του κόσμου· ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ ‘ έξει το φως της ζωής» ( Ιωάννου 8, 12) …
Μας το λέει ξεκάθαρα ,ότι  είναι το “ΦΩΣ ” ,δεν μας λέει ότι έχει το “ΦΩΣ” αλλά είναι η “πηγή” ,το ίδιο το “ΦΩΣ
Μετά μας προτείνει ελεύθερα,αυτόβουλα να τον ακολουθήσουμε ,να απαρνηθούμε οτιδήποτε που μοιάζει με “ΦΩΣ” γύρω μας .
 Η άρνηση των πιστεύω μας ,της γνώμης και της εγωιστικής μας άποψης ,είναι το “ γεγονός” που θα είναι ο “σταυρός” που θα σηκώσουμε “.αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι.”
 
Μας δόθηκε  αληθινή  ΕΞΟΥΣΙΑ …
 
“Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν”
Η απόλυτη ελευθερία της προσωπικής επιλογής μου είναι το ΕΓΩ μου και δεν μας το αφαιρεί ή το αρνείται ο Θεός .
Είναι συνδεδεμένη με τον απόλυτο σεβασμό  αυτής της ελευθερίας από τον Θεό ,εξάλλου από εκείνον δόθηκε αυτή η ελευθερία και αυτή  είναι η “εξουσία” που μας μιλά .
Ιωάν. Α:12-13: , έδωκεν αυτοίς εξουσίαν τέκνα Θεού γενέσθαι, .
Σε ποιους όμως  , θα ενεργοποιηθεί και θα είναι χρήσιμη αυτή η εξουσία ;
Ιωάν. Α:12-13:Όσοι δε έλαβον Αυτόν…τοις πιστεύουσιν εις το όνομα Αυτού
 
Η ΑΓΑΠΗ  “οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς”  
Αυτό είναι ΑΓΑΠΗ ,να αφήνεις τον άλλον να επιλέξει αν σε θέλει ή όχι και να συνεχίσεις να τον αγαπάς ,σε όλες τις περιπτώσεις και συνθήκες.Έτσι κάνει και ο Θεός…
Έτσι λειτουργεί και ο Θεός απέναντι μας και έτσι   μας προτείνει να επιλέγουμε ,να λειτουργούμε  στις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας .
Αν σου ζητά οποιοδήποτε υλικό ,πνευματικό  αντάλλαγμα ,τότε δεν είναι ΑΓΑΠΗ , αλλά ψυχοφθόρα  εξάρτηση και από τα δύο μέρη .
Ὅστις θέλει…
Πρόσωπο  πρός πρόσωπο και ατομικά στον καθένα  μας μιλά ο Θεός, μας προτείνει και ελεύθερα μας αφήνει να επιλέξουμε .
ὀπίσω μου ἐλθεῖν…
Όποιον δρόμο και να μας υποδείξει ,είναι στο τέλος  το “καλό ” που μας περιμένει …
όσο και αν τον θεωρήσουμε δύσβατο ,αδιάβατο  ,απροσπέλαστο  ,απλά να τον ακολουθήσουμε χωρίς αντιρρήσεις ,από πίσω του και χωρίς διάθεση να του υποδεικνύουμε το σωστό …
Πως όμως τον ακολουθώ  ;
 απλά τον μιμούμαι στο μέτρο των δυνατοτήτων μου .
ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν.
Με έχει εξοπλίσει με  “αυτεξούσιο” και “αυτοσυνειδησία ”  την οποία  από ΕΓΩ την μετατρέπω σε ΕΓΩΙΣΜΟ .
Η “αυτοσυνειδησία” είναι όπλο σωτηρίας ή καταστροφής .
Η δυνατότητα  της ελεύθερης βούλησης δεν είναι και δυνατότητα  αυτόφωτης βούλησης ,αλλά δυνατότητα επιλογής  της “πηγής” .φωτός που μου είναι απαραίτητη .
“Εγώ ” ως οντότητα μπορεί να είμαι ελεύθερος να επιλέξω ,αλλά επί της ουσίας επιλέγω την “πηγή “ που θα τρέφω το ΕΓΩ μου ,που θα “αναπαυτώ ” ή που θα “βασανιστώ ” .
Ματθ. 11,29       ἄρατε τὸν ζυγόν μου ἐφ᾿ ὑμᾶς καὶ μάθετε ἀπ᾿ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν·
 
Ο δικός μου σταυρός ..
Είναι εγωισμός , ψευδαίσθηση  και πλάνη να νομίζουμε ότι ο “σταυρός ” οι δοκιμασίες ,οι δυσκολίες ,όλα αυτά που συλλογικά  ή ατομικά περνάμε είναι βαρύτερα από τις δυνατότητες μας .
Είναι τα λάθη και η αμετανοησία  μας που βαραίνουν τον “σταυρό ” μας ,ο  κάθε “σταυρός ” είναι μετρημένος ζυγισμένος,κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μας …
Μα πάνω από όλα είναι  ασύγκριτα ελαφρύτερος  ,μικρότερος κατά πολύ ,από αυτόν που σήκωσε  ο
“Υιός του ανθρώπου “ και έφερε όλων μας τις αμαρτίες .
Το δώρο του  ΕΓΩ .
Η “αυτοσυνειδησία “ είναι η “εξουσία “, είναι το ΕΓΩ ,η δυνατότητα που μου δόθηκε ελεύθερα  ,ως πράξη τέλειας ΑΓΑΠΗΣ από τον ΘΕΟ ,να επιλέξω  που θα στρέψω την προσοχή μου ,τον “οφθαλμό ” της ψυχής μου. 
Από που θα θελήσω να πιω το απαραίτητο  νερό που χρειάζομαι για να  μην “ξεραθώ”  και θα ζητήσω  τον “άρτο” για να μην λιμοκτονήσω ..
 
Η “λογική” μου δίνει την δυνατότητα της “μετανοίας ” 
 
Όταν διψώ πίνω νερό ,όταν πεινώ τρώω ,είναι αναγκαίο  .
Έχω λάβει  την αληθινή εξουσία ,την δυνατότητα επιλογής  της “πηγής”  ζωής  .από που θα  λάβω  το νερό και την τροφή ,αλλά και την λογική να ξεχωρίσω τα αποτελέσματα του “ύδατος” στα σωθικά μου .
Να “μετανοήσω ” και να εγκαταλείψω τις “άνυδρες ” και δηλητηριώδης ανθρωποκεντρικές  δοξασίες  ,πηγές και να στραφώ στην μοναδική πηγή της ζωής
“Ὅτι παρὰ σοὶ πηγὴ ζωῆς· ἐν τῷ φωτί σου ὀψόμεθα φῶς. ” 
Αυτή η “πηγή” είτε  θα μοιάζει  ,θα μου  γυαλίζει σαν “πηγὴ ὕδατος” και θα είναι γεμάτη ανθρωποκεντρική σοφία ,αλλά θα είναι γεμάτη μικρά δηλητηριώδη φιδάκια ,που θα μου σκίσουν τα σωθικά .
Είτε θα είναι “πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον”
«τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον»
 
Οὐκ ἐπ᾿ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος, ἀλλ᾿ ἐπὶ παντὶ ῥήματι ἐκπορευομένῳ διὰ στόματος Θεοῦ. 
(Κατά Ματθαίον 4,4)
 
Είναι δεδομένο ότι θα την πατήσω…
Επιστήμονες ,δημοσιογράφοι , συγγραφείς ,γκουρού , δάσκαλοι   κ.α άνθρωποι ακόμα και εκκλησιαστικοί
Ένας κύκλος γύρω μου, που γυαλίζει σαν χρυσός …
Διατείνονται κατά κάποιον τρόπο   ότι είναι η “πηγή της  ζωής” , ότι θα με αναπαύσουν, θα με ηρεμήσουν ,θα με προφυλάξουν ,θα διώξουν τους φόβους μου …
Φαίνεται να το κάνουν προσωρινά ,αλλά η δυσθυμία μου επιστρέφει  δυνατότερη και με κατατρώει ,χωρίς να βλέπω πρόοδο ,αντίθετα τα πράγματα χειροτερεύουν .
Με πάντα ορατό τον κίνδυνο να μην το καταλάβω ποτέ και να μην δεθώ την λάθος επιλογή μου ποτέ ..εμμονή 
Δαίμονες και βαμπίρ…άνθρωποι “παγόνια” …
Το μόνο που ζητούν όμως είναι την “ενέργεια”  μου ,την “δόξα” μου ,να τους “δοξάσω” ,να κρέμομαι από τα χείλη τους και από τις εντολές και οδηγίες τους ,χωρίς αντιρρήσεις να τους υπηρετώ ,να τους “πληρώνω” αδρά  …
Η έννοια “πληρώνω” σημαίνει  οικονομικά και να τους γεμίζω  ,να τους φουσκώνω  την “ματαιοδοξία ” ως Παγόνια..
Όσο και να μου φαίνονται “καλοπροαίρετοι”  είναι  κενοί ,κούφιοι , άδειοι και με απομυζούν  ,οικονομικά ,ψυχικά αλλά υπ ευθύνη μου και αυτεξούσια τους επιλέγω ,είμαι “όμοιος” τους ..
Τους “πληρώνω” με την λατρεία που απαιτούν ,τους δίνω χωρίς να το καταλαβαίνω την “ψυχή” μου
Διαβάλλω ,διαστρέφω , διαβολή…
Αυτό που μου “διαστρέφει” μία τέτοια κατάσταση είναι την “λογική” μου ικανότητα να ξεχωρίσω το καλό από το κακό .
Επειδή όμως ο Θεός πρωτογνωρίζει  την αδυναμία μου και  ότι  σίγουρα θα το πάθω ,για αυτό με συμβουλεύει
 
“ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν”
 
«Τί γάρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐάν κερδήση τόν κόσμον ὄλον, καί ζημιωθῆ τήν ψυχήν αὐτοῦ;»
Μεγάλη  και αγεφύρωτη η αντίθεση ανάμεσα στον σημερινό ” άνθρωπο παγόνι “ ,που ζητά χωρίς καν να το καταλαβαίνω την “ψυχή ” μου,να τον λατρέψω σαν “Θεό”
Άνθρωποι “παγόνια”  που αποτελούν  πρότυπο  παράδειγμα πρός μίμηση και επιδίωξη  από τους περισσότερους ,αφού μας επιδεικνύουν  τα “φτερά “τους και εμείς ζηλεύουμε …
Αντίθετα με τον  ταπεινό “Υιό του ανθρώπου”  ,πως έζησε ,τι δίδαξε και τι παράδειγμα έδωσε ,με την αυτοθυσία του .
ΕΓΩ όμως είμαι ελεύθερος ,ποιόν να επιλέξω,για ποιόν θα απαρνηθώ τον εαυτό μου…
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας 
Γ.Μ

Πηγή

Προβολές : 286


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα