Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου: Για πρώτη φορά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ εμβολιασμός στην Ελλάδα. Και “Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ”, στα “ψιλά γράμματα... “

Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου: Για πρώτη φορά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ εμβολιασμός στην Ελλάδα. Και “Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ”, στα “ψιλά γράμματα... “

19 Μαΐου, 2021 25 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,053
Μοίρασέ το

Συγκεκριμένα, σε μία άνευ προηγουμένου απόφαση, οι εργαζόμενοι στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΕΜΑΚ), σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους!!!

Όποιος δεν εμβολιαστεί θα χάνει την θέση του…

 

Η πρώτη ομάδα επαγγελματιών για την οποία ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός είναι οι πυροσβέστες!!!

Συγκεκριμένα, σε μία άνευ προηγουμένου απόφαση, οι εργαζόμενοι στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΕΜΑΚ), σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους!!!

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, με συνέπεια για όποιον αρνηθεί την απώλεια εργασίας του!!!

Ως δικαιολογία της συγκεκριμένης κίνησης αναφέρεται πως «αν υπάρξει μια συρροή κρουσμάτων στους εργαζομένους της ΕΜΑΚ θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς πρόκειται για σώμα που θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα».

Πέραν τούτου, στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής στις ΕΜΑΚ, θα υπηρετούν σε αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό».

Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

 

 

 

 

 

ΕΜΑΚ : Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός – αντικατάσταση σε όσους αρνηθούν

 

Πηγή

 

 

 

Ας σας αποκαλύψω τώρα και “ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ”, στα… ψιλά γράμματα…

Όταν αναμιγνύονται στα της πυροσβεστικής ή γενικά στα των Σωμάτων Ασφαλείας και των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΥΤΟΙ, τότε έρχεται Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΣΟΝΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Για να γνωρίζετε τι εστί ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ.

To Tεκτονικό Ίδρυμα παρέδωσε ένα όχημα στην Πυροσβεστική

Πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ.), η τελετή παράδοσης ενός πυροσβεστικού οχήματος, δωρεά του «Τεκτονικού Ιδρύματος» προς το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος, καθώς και Διευθυντές Διευθύνσεων του Α.Π.Σ.

Από πλευράς του «Τεκτονικού Ιδρύματος» παρευρέθη ο πρόεδρός του, κος Μιχαήλ Ματτές, συνοδευόμενος και από άλλα μέλη του Ιδρύματος.

 

 

 

πηγή

 

Μάτι – Συγγενείς θυμάτων προς Μητσοτάκη: “Αποπέμψτε τον υπεύθυνο που επιβραβεύσατε”

Nα αποπεμφθεί ο αρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης, ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό οι συγγενείς των θυμάτων, εγκαυματίες και κάτοικοι των πληγεισών περιοχών στο Μάτι.

Πρόκειται για έναν από τους κατηγορούμενους αξιωματικούς για την τραγωδία στο Μάτι, για τους οποίους ο ανακριτής Θανάσης Μαρνέρης είχε ζητήσει με τρία διαδοχικά του αιτήματα, να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες από πλημμελήματα σε κακουργήματα.

Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε αλλά οι αξιωματικοί προήχθησαν σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Πυροσβεστική, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα ο Στέφανος Κολοκούρης, από αντιπύραρχος το 2018, πήρε δύο βαθμούς και έγινε αντιστράτηγος το 2019 και στη συνέχεια αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Ο κ. Κολοκούρης, διατηρώντας μια από τις σημαντικότερες θέσεις που αφορούν στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους. Από μια φωτιά, η οποία έκαιγε επί μία ώρα και σε χαμηλή βλάστηση, προτού φτάσει στον πρώτο Οικισμό, από τους 5 συνολικά όμορους, που έπληξε» ,υπογραμμίζουν στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

«Καθίσταται σαφές ότι η υπερασπιστική τακτική του κ. Κολοκούρη υπερβαίνει τα εσκαμμένα ενός υπόδικου και συνιστά προσβολή στους νεκρούς μας και κατάχρηση του δικαιώματος κάποιου, να αποδείξει ότι είναι αθώος», σημειώνουν σε άλλο σημείο.

Ολόκληρη η επιστολή

Από
Συγγενείς Θυμάτων,
Εγκαυματίες,
Κατοίκους των πληγεισών περιοχών

Προς
Τον Πρωθυπουργό
Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:

  1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
  2. Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων/νο Τσιάρα
  3. Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσο
  4. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά

Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

 

ΘΕΜΑ: Αίτημα αποπομπής του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο υπόδικος, νυν Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και Διοικητής της ΕΜΑΚ την 23η Ιουλίου 2018, Στέφανος Κολοκούρης, υπέβαλε, νέο, συμπληρωματικό υπόμνημα, στον Ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση. Στην υπερασπιστική του τακτική, επιλέγει να στηρίζει το απίστευτο υποθετικό σενάριο, ότι ακόμη και αν είχε μεταβεί στην περιοχή έγκαιρα, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τον ασύλληπτο αριθμό νεκρών και τον τραυματισμό ανθρώπων, επειδή δεν αναφέρονται οι ώρες, που τα θύματα έχασαν τη ζωή τους, ή προκλήθηκαν οι τραυματισμοί.

Ακόμη κι αν κανείς αγνοήσει την επίορκη επιχειρηματολογία του κ. Κολοκούρη, ως προς την υποχρέωση δια της θέσεως του να επεμβαίνει και αντιμετωπίζει καταστροφές, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, πουθενά, δεν αναφέρει στο πολυσέλιδο συμπληρωματικό του υπόμνημα, τον ουσιαστικό ρόλο, που θα επιτελούσε στη διαχείριση της κρίσης με την έγκαιρη παρουσία του.

Δηλώνει, δηλαδή, ο τότε διοικητής της ΕΜΑΚ και ΝΥΝ αρχηγός του ΠΣ, ως παντελώς αμέτοχος, και ανεύθυνος για το χάος που δημιουργήθηκε και την
ανικανότητα της Υπηρεσίας του, να προλάβει τις αναφερθείσες απώλειες και τους τραυματισμούς των ανθρώπων.

Ο κ. Κολοκούρης διατηρώντας μια από τις σημαντικότερες θέσεις που αφορούν στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους. Από μια φωτιά, η οποία έκαιγε, επί μία ώρα και, σε χαμηλή βλάστηση, προτού φτάσει στον πρώτο Οικισμό, από τους 5 συνολικά όμορους, που έπληξε.

Μόνο κάποιος δίχως ίχνος συνείδησης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος του – εφόσον ήταν εδώ – θα ήταν εξαιρετικά σημαντικός στη βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ στους ανθρώπους που αφέθηκαν να πεθαίνουν στους δρόμους. Όπως και των λέμβων της ΕΜΑΚ, που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων που βρίσκονταν στη θάλασσα, επί ώρες.

Ούτε αυτές ο κ Κολοκούρης δεν έδωσε εντολή να επέμβουν. Ίσως γιατί δεν γνώριζε
τι ώρα κατέληξαν οι κυνηγημένοι από την φωτιά άνθρωποι στη θάλασσα! Ο διοικητής της ΕΜΑΚ όφειλε να φτάσει άμεσα, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, σε ένα πραγματικό πεδίο πολέμου και όχι απλώς πεδίο μάχης, με δεκάδες εγκαυματίες και τους 100 και πλέον νεκρούς.

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι η υπερασπιστική τακτική του κ. Κολοκούρη, υπερβαίνει τα εσκαμμένα ενός υπόδικου, και συνιστά προσβολή στους νεκρούς μας και κατάχρηση του δικαιώματος κάποιου να αποδείξει ότι είναι αθώος.

Με το δεδομένο, όπως προβλέπεται και από το Σύνταγμα, της διάκρισης εξουσιών και ότι η πολιτική ηγεσία δεν δύναται να επέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ για ΑΝΗΘΙΚΗ και ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ των νεκρών μας, των εγκαυματιών, των συγγενών, και όλων όσων εκείνη την μέρα εγκαταλειφθήκαμε να αγωνιζόμαστε ολομόναχοι να σώσουμε τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας.

Εμείς, δεν ζητάμε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, απαιτούμε όμως να μας απαλλάξετε από το αίσθημα οργής, απογοήτευσης και θλίψης που προκαλεί η παραμονή
του κ. Κολοκούρη σε μία τόσο κρίσιμη και σοβαρή θέση. Πώς άλλωστε μπορεί να αντιμετωπίσει ως Αρχηγός του ΠΣ, μία άλλη, ανάλογη, αλλά ακόμη και μικρότερη κρίση, όταν «κρύβεται», για την ανικανότητά του, πίσω από ισχυρισμούς, όπως η ώρα που χάθηκαν οι άνθρωποί μας;

Με εκτίμηση,
Εκ των Συγγενών Θυμάτων
Εκ των Εγκαυματιών
Εκ των Κατοίκων των Πληγεισών Περιοχών

 

πηγή

 

 

 

Προβολές : 1,053


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα