Άνοιξε ο δρόμος για αποζημιώσεις των θυμάτων της Μάνδρας. (Πάλι θα ξηλωθούν οι σκληρά φορολογούμενοι έλληνες)

Άνοιξε ο δρόμος για αποζημιώσεις των θυμάτων της Μάνδρας. (Πάλι θα ξηλωθούν οι σκληρά φορολογούμενοι έλληνες)

8 Ιουλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:93
Μοίρασέ το

 

 

Η απόφαση επιρρίπτει ευθύνες σε Περιφέρεια, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομία για την ανυπαρξία μέτρων αντιμετώπισης της πλημμύρας που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους. 

 

 

 

Η απόφαση ΔΕΝ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ…

ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΥΠΟΖΥΓΙΟ Ο ΣΚΛΗΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Άνοιξε ο δρόμος για αποζημιώσεις των θυμάτων της Μάνδρας

Ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση που επιδικάζει αποζημίωση 270.000 ευρώ στην οικογένεια 29χρονου που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της θεομηνίας στη Μάνδρα.

Η απόφαση επιρρίπτει ευθύνες σε Περιφέρεια, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομία για την ανυπαρξία μέτρων αντιμετώπισης της πλημμύρας που στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, ο θάνατος του άτυχου νεαρού, που το μοιραίο πρωινό, καθώς οδηγούσε για να πάει στη δουλειά του, παρασύρθηκε από το υπερχειλισμένο ρέμα Σούρες και το πτώμα του βρέθηκε τρεις μέρες μετά στις εκβολές ποταμού στην Ελευσίνα Αττικής, ήταν «απρόσμενα τραγικός».

Μάλιστα χαρακτηρίζονται «τα συντρέχοντα περιστατικά του ατυχήματος ως ιδιαίτερα ψυχοφθόρα για τους ενάγοντες».

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο εντοπίζει πως η Περιφέρεια Αττικής «αδικαιολογήτως δεν προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες… για την άμεση εκτέλεση» των αντιπλημμυρικών έργων παρά το γεγονός ότι είχαν εγκριθεί οι αναγκαίες πιστώσεις και είχε προηγηθεί και μια ακόμα πλημμύρα.

Ευθύνες, όμως, αναγνωρίζει το Δικαστήριο και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς είναι η αρμόδια για την εκπόνηση και εκτέλεση σχεδίων αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

«Δεν έλαβε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την ενημέρωση των πολιτών ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες πόσο επικίνδυνες ήταν οι βροχοπτώσεις και να προστατευτούν» σημειώνει το δικαστήριο. 

Είναι ενδεικτικό πως κρίθηκε ότι, εάν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε ενημερώσει τους πολίτες, τότε ο 29χρονος θα είχε το δικαίωμα της επιλογής.

«…Ήτοι να γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσει κίνδυνο πλημμύρας του οδικού δικτύου κατά τη μετάβαση στην εργασία του και ενδεχομένως να είχε επιλέξει άλλη λύση…», όπως τονίζεται.

Παραλείψεις καταγράφονται και στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η αστυνομία δεν εκπόνησε ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης κινδύνου στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και δεν έκανε έλεγχο για τη βατότητα του οδικού δικτύου.

Μάλιστα γίνεται αναφορά στην «παράνομη παράλειψη των αρμοδίων αστυνομικών οργάνων αφενός να διατάξουν τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών ήδη από 06:50 πρωινή όταν διεβιβάσθη στο Κέντρο Επιχειρήσεων σήμα για πτώση βράχων στο εν λόγω οδικό δίκτυο, αφετέρου να εκδώσουν έκτακτο δελτίο για την αποφυγή του εν λόγω οδικού δικτύου λόγω πτώσεως βράχων σε αυτό».

 

Πηγή

Προβολές : 93


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα