Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για ελαφρυντικά και ποινές

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για ελαφρυντικά και ποινές

12 Οκτωβρίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:148
Μοίρασέ το
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για ελαφρυντικά και ποινές
 
Η κρίση των δικαστών για το θέμα των ελαφρυντικών η οποία θα λαμβάνει υπόψη την επικινδυνότητα των καταδικασθέντων αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της δράσης τους, θα καθορίσει το ύψος των ποινών ενώ θα δώσει μία πρώτη εικόνα της αντιμετώπισης που μπορεί να έχει το αίτημά τους για αναστολή ή ανασταλτική δύναμη στην έφεση.
 

 
 
Η έτερη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ …
 
Η “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ;;;
ΤΙ, ΟΧΙ;
 
ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΟΙ … ΑΘΕΑΤΟΙ;;;
 
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ;
 
Αυτές ντε, που ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ.
 
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ…
 
ΟΥΤΕ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ… ΚΙ ΑΣ ΒΟΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
 
Προφανώς αυτές οι πολιτικές οργανώσεις, είναι… στο απυρόβλητο των … ΑΘΕΑΤΩΝ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Εκείνο το “ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ” ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ, ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ;;;
 
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για ελαφρυντικά και ποινές
 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Ν. Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους 56 καταδικασθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά την  απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι τους, αγορεύοντας συνολικά επί περίπου 12 ώρες, σε τρεις συνεδριάσεις του δικαστηρίου.  

Παρών στη διαδικασία πάντως αναμένεται να δηλώσει ο νυν ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος έχει… προαναγγείλει την εμφάνισή του στο δικαστήριο.

O καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής έχει αφήσει να διαφανεί ότι η παρουσία του θα είναι «επεισοδιακή», με  ανάρτησή του στο twitter στην οποία αναφέρει:

«Το τεστ κορωνοϊού ήταν καθαρό.Ο δρόμος για Ελλάδα είναι ανοιχτός. Δευτέρα 12/10 στις 10 το πρωί θα κοιτώ στα μάτια την Λεπενιώτη απαριθμώντας τα δικαστικά εγκλήματα της εις βάρος 67 ΑΘΩΩΝ».

 

Ενδιαφέρον πάντως είναι εάν τη στάση του Γιάννη Λαγού ακολουθήσουν οι υπόλοιποι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές, εμφανιζόμενοι οι ίδιοι στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν και αυτοπροσώπως τα αιτήματα τους για το θέμα της αναστολής ή του ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση.

Η συμβουλή πάντως που δίνουν πολλοί δικηγόροι σε αρκετούς κατηγορουμένους, στην πλειοψηφία τους μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν καταδικαστεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι να προσέλθουν στο δικαστήριο, επιδιώκοντας να κερδίσουν ό,τι μπορεί να κερδηθεί…

 

«Κλειδί» τα ελαφρυντικά για το ύψος των ποινών

Με την έναρξη της συνεδρίασης, το πρωί της Δευτέρας, η πρόεδρος κ. Μαρία Λεπενιώτη θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της διάσκεψης των τριών τακτικών δικαστών, κάνοντας γνωστή την απόφασή τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 50 καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα.

Η απόφαση αυτή θεωρείται «κλειδί» για τη μετέπειτα τύχη των καταδικασθέντων.

Γι΄ αυτό η κρίση των δικαστών για το θέμα των ελαφρυντικών η οποία θα λαμβάνει υπόψη την επικινδυνότητα των καταδικασθέντων αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της δράσης τους, θα καθορίσει το ύψος των ποινών ενώ θα δώσει μία πρώτη εικόνα της αντιμετώπισης που μπορεί να έχει το αίτημά τους για αναστολή ή ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Υπενθυμίζεται πως ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής αποτελούμενος από το Νίκο Μιχαλολιάκο και τους Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη  Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο κινδυνεύει με ποινές κάθειρξης από 5-15 έτη ενώ οι υπόλοιποι πρώην βουλευτές και τα μέλη της οργάνωσης από  5-10 χρόνια.

Εάν ωστόσο τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, οι ποινές αυτές «πέφτουν»  σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 στη «διευθυντική» ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Για τους καταδικασθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορία για την ανθρωποκτονία Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων οι ποινές που προβλέπονται φθάνουν τα 10 έτη χωρίς ελαφρυντικό.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς πάντως είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

 

Πηγή

Προβολές : 148


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα