Έβρος: Και στραβός ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε στα «Ελληνοτουρκικά»!

23 Μαΐου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:229
Μοίρασέ το

 

 

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο είχε «στραβώσει τον γιαλό» με την αρχική δήλωση περί «μη στρατικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία» αλλά και «αρμένισε στραβά».

Έκανε ακόμα ένα μεγάλο λάθος, ίσως μεγαλύτερο και από την αρχική του δήλωση λέγοντας στο δημόσιο ραδιόφωνο «δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι (σημ λες και μιλούσε σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ) και μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Αυτό που ίσως ο κ. Δένδιας και οι διάφοροι Σύμβουλοι αρνούνται να καταλάβουν αλλά πρέπει να κατανοήσει η ελληνική κοινή γνώμη είναι ότι μετά τα «λίγες δεκάδες μέτρα» έρχονται στο επόμενο στάδιο «λίγες δεκάδες χιλιόμετρα» και αργότερα εκατοντάδες.

Για ποια συνεννόηση λοιπόν μπορούμε να μιλάμε με την «Σύμμαχο» Τουρκία;

 

Αυτό που ο γράφων αρνείται να καταλάβει ή να αποδεχθεί είναι, πως ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, όπως ήταν και οι προηγούμενοι και πιο προηγούμενοι και όλοι μετά τον Καποδίστρια.

ΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟΤΕ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

Χάνουμε την Πατρίδα μας και … δεν τρέχει τίποτα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες των προσώπων, είναι δική μου επιλογή

 

Ειδικού Συνεργάτη*

 

Από την στιγμή που ο ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία, είναι παγίδα την οποία η Τουρκία στήνει για την Ελλάδα» ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο για όσους μελετούν την Τουρκία ότι πολύ σύντομα αυτή θα δοκίμαζε την «εφαρμογή» των όσων είπε ο επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας!

Για πρώτη φορά στην περιοχή Μελισσοκομείο που ευρίσκεται εκείθεν (ανατολικά) του ποταμού Έβρου αλλά η οποία σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Διαχάραξης των Ε/Τ Συνόρων της 23 Νοεμβρίου 1926 ανήκει στην Ελλάδα (λόγω μετατοπίσεων της κοίτης του ποταμού) εισήλθε Τουρκική ένοπλη στρατιωτική δύναμη (Στρατοχωροφυλακή) πριν από μία εβδομάδα και παρέμεινε τμήμα της εκεί μέχρι και χθες τουλάχιστον.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται για μία αμφισβητούμενη περιοχή 220 στρεμμάτων όπως κάπου έχει γραφεί αλλά για μία περιοχή που αναντίρρητα ανήκει στην Ελλάδα και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν είχαν εισέλθει Τούρκοι Στρατιώτες.

Παρεμπιπτόντως στην χειμερινή περίοδο κατακλύζεται από τα νερά του Έβρου ενώ παρουσιάζει αυτή την λασπώδη μορφή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο είχε «στραβώσει τον γιαλό» με την αρχική δήλωση περί «μη στρατικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία» αλλά και «αρμένισε στραβά».

Έκανε ακόμα ένα μεγάλο λάθος, ίσως μεγαλύτερο και από την αρχική του δήλωση λέγοντας στο δημόσιο ραδιόφωνο «δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι (λες και μιλούσε σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ) και μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Αυτό που ίσως ο κ. Δένδιας και οι διάφοροι Σύμβουλοι αρνούνται να καταλάβουν αλλά πρέπει να κατανοήσει η ελληνική κοινή γνώμη είναι ότι μετά τα «λίγες δεκάδες μέτρα» έρχονται στο επόμενο στάδιο «λίγες δεκάδες χιλιόμετρα» και αργότερα εκατοντάδες. Για ποια συνεννόηση λοιπόν μπορούμε να μιλάμε με την «Σύμμαχο» Τουρκία;

 

Για κάποιους λόγους που η ίδια γνωρίζει, φαίνεται ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε να υποβαθμίσει το ζήτημα αυτό που αδιαμφισβήτητα συνιστά κατάληψη εθνικού εδάφους έστω και κάποιων μερικών στρεμμάτων. Κάπου μπλέξαμε την ψυχραιμία με την αμηχανία!

 

Η σοβαρότητα του περιστατικού αυτού που μόνο τυχαία δεν έγινε στην παρούσα συγκυρία, αποδεικνύεται και από την ρηματική διακοίνωση προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Το ερώτημα όμως που βασανιστικά τίθεται είναι τι θα αποδώσει το Ελληνικό Διάβημα πέρα του ότι θα καταγραφεί απλά ως μη αποδοχή τετελεσμένων!

Ο Ελληνικός Στρατός έχει για τέτοιες περιπτώσεις συγκεκριμένα σχέδια για ένα πλέγμα ενεργειών και αποτελεσματικής αντιδράσεως (αλλοίμονο να μην είχε) που δεν σημαίνει απαραίτητα τουλάχιστον σε πρώτη φάση κλιμάκωση, αλλά απαιτείται έγκριση σε πολιτικό επίπεδο.

Η μη αποφασιστική αντιμετώπιση αυτής της καταστάσεως κατάληψης έστω ελώδους εκτάσεως κάποιων δεκάδων μέτρων κατά τον Έλληνα ΥΠΕΞ δημιουργεί προηγούμενο, αυξάνει την «όρεξη» της Άγκυρας και δυστυχώς εξανεμίζει τα οποιαδήποτε πλεονεκτήματα έδωσε στην ελληνική πλευρά η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υβριδικής μορφής επίθεσης που είχαμε στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας στο Έβρο. Έστω και κάποιοι υπερέβαλλαν μιλώντας για «το έπος του Έβρου» και την «συντριπτική ήττα Ερντογάν».

Δυστυχώς όπως προαναφέρθηκε και στραβώνουμε τον γιαλό και στραβά αρμενίζουμε μην γνωρίζοντας που θέλουμε να πάμε, εκτός και αν γνωρίζουμε και ο προορισμός λέγεται οδυνηρός συμβιβασμός και απλά καλλιεργείται ατμόσφαιρα ψυχολογικής προετοιμασίας!

 

Πηγή: militaire.gr

 

Πηγή

Προβολές : 229


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα