«Έγκλημα στο ΑΒΕΡΩΦ με θύμα την ελληνική αμυντική βιομηχανία»

24 Μαρτίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Συντάξαμε συμφωνία χωρίς καμία αρχή και καμία ελάχιστη απαίτηση.

Και για να είναι όλα «καλώς καμωμένα» -ακόμη και για την περίπτωση μελλοντικής έρευνας- ακολουθήσαμε τη  προσφάτως καθιερωθείσα προσφιλή μας τακτική την ένταξη της συμφωνίας σε νόμο.

Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η όλη ιστορία είναι κάτι σαν την εκ των υστέρων νομιμοποίηση παράνομου κτίσματος!

Η μεγαλύτερη ζημιά όμως, ζημιά σε επίπεδο εγκλήματος, είναι για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία η οποία από μία τόσο μεγάλη προμήθεια ΔΕΝ παίρνει ούτε καν ένα στοιχειώδες ποσοστό.

 

 

 

 

Μήπως γιατί  τον Μιζοτάκη και την συμμορία του, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πόσα εκατομμύρια θα παντελονιάσουν και όχι ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ;;;

Ο Φλώρος των ΑΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, μούγκα;;;

Μούγκα και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού;;;

 

 

Καλλιόπη

 

Η συμφωνία που υπογράφεται σήμερα με την Γαλλική πλευρά και αφορά τόσο την προμήθεια των Φρεγατών όσο και των υπολοίπων 6 Rafale συνιστά έγκλημα για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Όσοι ξέρουν βέβαια, το περίμεναν. Το περίμεναν γιατί έγινε μια μονομερής διαπραγμάτευση.

Λίγο οξύμωρο αυτό το «μονομερής διαπραγμάτευση» αλλά έτσι είναι όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι να συζητήσεις για μία προμήθεια χωρίς μπούσουλα, έξω από νόμους και διαδικασίες.

Εκεί οδήγησαν τους υπηρεσιακούς παράγοντες (τα καθ΄ ύλην αρμόδια όργανα, επιτροπές κλπ) αφού πρώτα αποφασίστηκε το τι θα πάρουμε, το ανακοινώσαμε στον πωλητή και μετά τον καλέσαμε να γράψουμε, όχι να συμφωνήσουμε (συμφωνία σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές έχουν τις δικές τους θέσεις κατ΄αρχάς) κατά κανόνα με τα δικά του θέλω.

Τα δικά τους θέλω μια και η επιτροπή «διαπραγματεύσεων» δεν κινείτο με βάση μιας εθνικής νομοθεσίας αφού η σχετική νομοθεσία, η οποία μάλιστα πρόσφατα από την παρούσα κυβέρνηση είχε επικαιροποιηθεί, τέθηκε εκτός διαδικασίας.

Με άλλα λόγια  συντάξαμε συμφωνία χωρίς καμία αρχή και καμία ελάχιστη απαίτηση.

Και για να είναι όλα «καλώς καμωμένα» -ακόμη και για την περίπτωση μελλοντικής έρευνας- ακολουθήσαμε τη  προσφάτως καθιερωθείσα προσφιλή μας τακτική την ένταξη της συμφωνίας σε νόμο.

Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ένα από τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτει βέβαια είναι εάν μέχρι την ψήφιση του νόμου-προμήθεια  η όλη διαδικασία ήταν παράνομη ή όχι. Η όλη ιστορία είναι κάτι σαν την εκ των υστέρων νομιμοποίηση παράνομου κτίσματος!

Η μεγαλύτερη ζημιά όμως, ζημιά σε επίπεδο εγκλήματος, είναι για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία η οποία από μία τόσο μεγάλη προμήθεια ΔΕΝ παίρνει ούτε καν ένα στοιχειώδες ποσοστό.

Αναφερόμαστε σε ποσοστό γιατί σε διάφορες αγορεύσεις στην βουλή οι ιθύνοντες διαλαλούν  ότι οι Γάλλοι πρόκειται (sic) να συνεργαστούν με τόσες ελληνικές εταιρείες!

Μήπως αντί για αριθμό εταιρειών θα μπορούσαν να μας πουν σε πόσο τοις εκατό του συνολικού κόστους αντιστοιχεί το έργο που θα αναλάβουν;

Μήπως αυτό είναι μονοψήφιος αριθμός και μάλιστα πολύ χαμηλός μονοψήφιος αριθμός;   

Εδώ η ευθύνη, να μην κρυβόμαστε, είναι καθαρά της πολιτικής ηγεσίας σε αντίθεση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που αυτή τη φορά τουλάχιστον, έγκαιρα και ορθά προετοίμαζαν το κλίμα βλέποντας ένα πρόγραμμα με τεράστιες δυνατότητες εμπλοκής της εγχώριας βιομηχανίας τόσο στην αρχική δημιουργία του προϊόντος όσο και εξασφάλιση συμμετοχής στην εν συνεχεία υποστήριξη του.

Αυτό φαίνεται ακόμη και από μια πρόχειρη αναδρομή στο site της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών & Επενδύσεων) όπου από το 2017 μέχρι και πρόσφατα, όπου εμφανίζεται έντονη δραστηριότητα των Γενικών Διευθυντών με ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των ομολόγων.

Εν προκειμένω δε έτσι ενήργησαν τουλάχιστον τρείς στην σειρά, από τότε ανώτατοι εν αποστρατεία Γενικοί Διευθυντές απέδειξαν ότι υπάρχει συνέχεια στην υπηρεσία.

Εκεί βλέπουμε ότι από το 2017 ακόμη πραγματοποιούντο συναντήσεις με τον Γάλλο ομόλογο, και τον Γενικό Διευθυντή συνόδευαν δεκάδες εταιρείες του χώρου για να εξετάσουν τις δυνατότητες συμμετοχής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και με επιπλέον διοργάνωση ημερίδων αμυντικοτεχνικής συνεργασίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε και έχουμε στην διάθεση μας επιστολή του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ (με ημερ. 20-8-19), ακόμη και λίγο μετά τις τελευταίες εκλογές και πριν εκδιωχθεί , προς τον   Γενικό Γραμματέα της Γαλλικής ΓΔΑΕΕ (DGA) όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «….θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά τη βούληση της Χώρας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών τύπου [email protected]

Προκειμένου να είναι αυτό εφικτό, θα χρειαστεί κατ΄ αρχήν να εξευρεθεί κοινά αποδεκτός τρόπος με τον οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα για λογαριασμό μας και το εύρος συμμετοχής της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην υλοποίηση του. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις προτάσεις σας για τα δύο κρίσιμα για εμάς παραπάνω θέματα….» 

Ανάλογες επιστολές ή προσπάθειες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έγιναν και από τους στην συνέχεια Γενικούς Διευθυντές πλην όμως εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι τους έχοντες την περαιτέρω εξουσία στο θέμα δεν τους άγγιξε. Απλά, αυτοί, κατά περιόδους, στην Βουλή στην ΔΕΘ κλπ, λεκτικά, και μόνον «κόπτονται» για την αμυντική βιομηχανία και την πρόοδο τους.

Να υπενθυμήσουμε ότι ο προσανατολισμός για της [email protected] ξεκίνησε όταν ο Μακρόν έριξε την ιδέα στον Τσίπρα (την εποχή που λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν για την άμυνα) ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τα υπερκέρδη των ομολόγων που όφειλαν να επιστρέψουν στην χώρα μας.

Βέβαια τότε οι κατευθύνοντες την Ευρώπη ανατρίχιασαν όταν το άκουσαν και φρόντισαν κάτι τέτοιο να μην γίνει.

 

 

Πηγή

Προβολές : 202


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα