Έκθεση κόλαφος του «The Economist»: Ο κορωνοϊός περιόρισε τις δημοκρατικές ελευθερίες κατά 70%!

Έκθεση κόλαφος του «The Economist»: Ο κορωνοϊός περιόρισε τις δημοκρατικές ελευθερίες κατά 70%!

3 Φεβρουαρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:141
Μοίρασέ το

«Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε μεγάλη υποχώρηση των δημοκρατικών ελευθερίων», τονίζεται στην έρευνα που δημοσίευσε η ομάδα ερευνών του βρετανικού περιοδικού.

«Η εθελοντική εγκατάλειψη θεμελιωδών ελευθεριών από εκατομμύρια ανθρώπους ίσως να είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα αυτής της πρωτόγνωρης χρονιάς (…)

 

Ο φιλόσοφος ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ είχε γράψει: “Να μην φοβάστε ούτε τις αρρώστιες, ούτε τον πόνο, ούτε τον θάνατο. Να φοβάστε τον… ΦΟΒΟ”!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Περίεργο για την … έρευνα είναι το γεγονός ότι αναφέρεται στην Συρία, ως κράτος έλλειψης ελευθεριών, και όχι στην Ελλάδα…

Αλλά θα μου πείτε, οECONOMIST είναι του ΡΟΤΣΙΛΝΤ… ότι του λέει το αφεντικό, γράφει…  

 

Μία πανδημία ήταν αρκετή για να «χαθούν» δημοκρατικές ελευθερίες οι οποίες κατακτήθηκαν έπειτα από αγώνες πολλών ετών. 

Σύμφωνα με έρευνα του “The Economist”, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι δημοκρατικές ελευθερίες περιορίστηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 70% λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

«Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε μεγάλη υποχώρηση των δημοκρατικών ελευθερίων», τονίζεται στην έρευνα που δημοσίευσε η ομάδα ερευνών του βρετανικού περιοδικού.

Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, όμως ιδιαίτερα οξυμένο σε χώρες της Αφρικής ή της Μέσης Ανατολής με αυταρχικά καθεστώτα, όμως η έρευνα υπογραμμίζει ότι «το πιο αξιοσημείωτο το 2020 ήταν ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών στις προηγμένες δημοκρατίες».

«Η εθελοντική εγκατάλειψη θεμελιωδών ελευθεριών από εκατομμύρια ανθρώπους ίσως να είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα αυτής της πρωτόγνωρης χρονιάς (…) όμως δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το υψηλό ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων σημαίνει ότι οι πολίτες εκτιμούν λιγότερο την ελευθερία», σχολίασε η Τζόαν Χόεϊ υπεύθυνη της έρευνας.

«Απλώς εκτίμησαν, με βάσει τα στοιχεία (…) ότι η αποφυγή θανάτων δικαιολογούσε την προσωρινή απώλεια της ελευθερίας», πρόσθεσε.

Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου, με τις χώρες με τις περισσότερες δημοκρατικές ελευθερίες, βρίσκονται η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

Στον αντίποδα, στην τελευταία θέση της κατάταξης είναι η Βόρεια Κορέα, ενώ προηγούνται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Συρία και το Τσαντ.

Ο δείκτης δημοκρατίας (democracy index) υπολογίζεται κάθε χρόνο από την Economist Intelligence Unit και βασίζεται σε 60 κριτήρια, τα οποία χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: την εκλογική διαδικασία και τον πλουραλισμός στην πολιτική, τις ατομικές ελευθερίες, τη λειτουργία της κυβέρνησης, τη συμμετοχή στην πολιτική και την πολιτική κουλτούρα.

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για το ίδιο περιοδικό που είχε προβλέψει πως το 2021 θα είναι μία χρονιά κοινωνικών αναταράξεων, μετά από τις οποίες θα αναδυθεί ένας «καινούργιος κόσμος».

 

Πηγή

Προβολές : 141


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα