Ένας υπερήφανος ΕΛΛΗΝΑΣ, που πολέμησε στην Κύπρο το 1974, απαντά στον δωσιλογισμό του  Νίκου Αναστασιάδη: «Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς, αιρετώτερος»

Ένας υπερήφανος ΕΛΛΗΝΑΣ, που πολέμησε στην Κύπρο το 1974, απαντά στον δωσιλογισμό του Νίκου Αναστασιάδη: «Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς, αιρετώτερος»

27 Ιουνίου, 2020 18 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:545
Μοίρασέ το

 

Αναστασιάδης: «Το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού αν χρησιμοποιήσουμε όπλα».

Μόνον ένας ΠΡΟΔΟΤΗΣ, θα μπορούσε να πει μια τέτοια φράση, και να προδικάσει – παραδώσει με τόσο ωμό και δωσιλογικό τρόπο την Κύπρο στους Τούρκους, όπως η ανωτέρω φράση του Προέδρου της, Νίκου Αναστασιάδη.

Και είναι τραγικό, ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, συναγωνίζονται στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ.

Η απάντηση που δίνει στον  δωσίλογο Αναστασιάδη, ένας Βετεράνος της Κύπρου, ο γνωστός Νίκος Αργυρόπουλος, είναι ηχηρό χαστούκι στις παριές του προέδρου, που αντί να υπερασπιστεί την Πατρίδα του, προαναγγέλει και παραδίδει τα όπλα στους Τούρκους.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Απάντηση στον Αναστασιάδη και στους ομοίους του.

«Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς, αιρετώτερος»

(Ο ένδοξος πόλεμος είναι προτιμώτερος από την ντροπιαστική ειρήνη)

Με αυτή τη φράση κεραυνοβολεί και συντρίβει ο Δημοσθένης (384-322 π. Χ.), τους πάσης φύσεως δειλούς και ριψάσπιδες «Αναστασιάδηδες», που έχουν το θράσος να στέλνουν μηνύματα ηττοπαθείας κα ραγιαδισμού.

Δυστυχώς γι’ αυτούς είναι αδύνατον να εγερθούν έστω και μικρά ψήγματα Ελληνικής συνειδήσεως, ανδρείας, τιμής και υπερηφανείας στις γεμάτες απληστία αλλά και φοβικά σύνδρομα άψυχες ψυχές τους και γι’ αυτό είναι καταδικασμένοι να «στολίσουν» τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας μας, αν δεν αφανιστούν τελείως απ’ αυτήν.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και οι άλλοι …

Αυτοί, που οι ψυχές τους πάλλονται από Ελλάδα, που αντρειώθηκαν και μέστωσαν γιατί ποτίστηκαν με Λεωνίδα και Θερμοπύλες, με Μιλτιάδη και Μαραθώνα, με Θεμιστοκλή και Σαλαμίνα, με Κίμωνα που «και νεκρός ενίκα» στην Σαλαμίνα της Κύπρου.

Αυτοί, που ακούνε τους Σπαρτιάτες να ρωτούν για τον εχθρό : «ού πόσοι, αλλά πού;».

Αυτοί, που η ευχή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού «Χριστός και ψυχή σας χρειάζεται για να νικήσετε» και ο υπέρτατος σκοπός της Εθνεγερσίας του 1821 «για Του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» χαράχτηκαν ανεξίτηλα μέσα τους.

Αυτοί, που το έπος των Ελλήνων του ’40 δονεί ακατάπαυστα τις καρδιές τους.

Αυτοί, που νοιώθουν βαθειά στην ψυχή τους τις αγιασμένες μορφές των Ηρώων Εθνομαρτύρων της θρυλικής ΕΟΚΑ του ’55-‘59 να τους καλούν χαμογελαστές σε νέους Αγώνες, για να κερδίσουν επάξια μια θέση δίπλα τους.

Όλους αυτούς τους ΕΛΛΗΝΕΣ  – και είναι πάρα πολλοί – «κύριε» Αναστασιάδη, δεν τους αγγίζουν τα ξεψυχίσματά σας και, όταν έλθη η ώρα, αυτό θα το μάθουν καλά εχθροί και «φίλοι».   

 

Αθήνα, 26η Ιουνίου 2020

Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος

Ένας υπερήφανος Έλληνας,

γιατί πολέμησε στην Κύπρο το 1974.

 

 

 

Προβολές : 545


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα