Ένα βήμα πριν από τη σύλληψη των ενόχων

15 Οκτωβρίου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:422
Μοίρασέ το

Στη «μάχη» για την ανασταλτική δύναμη της έφεσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να «επιστρατεύσουν» ακόμα και μάρτυρες προκειμένου να πείσουν τους δικαστές πως τόσο οι πρώην βουλευτές όσο και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες δεν θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

 

 

Ένα βήμα πριν από τη σύλληψη των ενόχων

Η Χρυσαυγιάδα, θα πρέπει να κρατήσει, όσο γίνεται το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Και να μην ξεχνάμε και τον “κοροϊδοϊό” με τους λάθρο να τον σπέρνουν παντού… και την ιατρική συμμορία να συνεχίζει την τρομοκρατία και να μας προετοιμάζει και για την κατάργηση των Χριστουγέννων…

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ λοιπόν και με την… βούλα της “δικαιοσύνης, η Χρυσή Αυγή…

Μάλιστα… να το δεχθούμε…

ΑΛΛΑ…

Αυτή εδώ ρε μάγκες, στην παρακάτω φωτό, τι είναι, γαμώ το φελέκι μου;;;

Ντογιάκο, θα μας πεις;

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εσύ, ως πρόεδρας της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, θα μας πεις;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Το ποιά ήταν και είναι η Χ.Α. το έχω γράψει χιλιάδες φορές… αλλά όχι και να μας εμπαίζει “η μανδάμ δικαιοσύνη”…

Με τα… δικά τους τα νομικίστικα, θα τους πάω, στην επόμενη ανάρτηση, γιατί την αδικία και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας, δεν την αντέχω…

 

 

Με σφιγμένη την ανάσα περιμένει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που θα κρίνει ποιοι και πόσοι από τους καταδικασθέντες από το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής καθώς και από τα μέλη της που συμμετείχαν, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, στην εγκληματική οργάνωση και υπήρξαν συνεργοί όχι μόνο στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού αλλά και στις υπόλοιπες εγκληματικές ενέργειες θα οδηγηθούν τελικά στη φυλακή.

Στα… μαλακά ή στη φυλακή οι καταδικασθέντες;

Η απόφαση αυτή θα καταδείξει, σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, εάν η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα παραμείνει στα… χαρτιά και θα καταστεί στην ουσία «κενή περιεχομένου» ή θα στείλει σαφές μήνυμα  πως η ανοχή στην εγκληματική δράση της τελείωσε.

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο, παρ΄ ότι τείνουν προς τις ανώτατες προβλεπόμενες, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, εντούτοις οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής εκφράζουν την ανησυχία τους ότι τελικά μπορεί να οδηγήσουν στην ατιμωρησία πολλά από τα μέλη της Χρυσής Αυγής που πρωτοστάτησαν στις δολοφονικές επιθέσεις της οργάνωσης εάν τελικά οι δικαστές δώσουν ανασταλτική δύναμη στην έφεσή τους. «Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε όσους καταδικάστηκαν για διεύθυνση βρίσκονται κοντά στο ανώτατο όριο. Στο ανώτατο όριο και η ποινή του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.  Όχι όμως των συνεργών του. Όχι πολλών άλλων καταδικασθέντων για ένταξη που «γλίτωσαν πολύ φτηνά» και άκουσαν ποινές σχεδόν στο ελάχιστο όριο με ή χωρίς ελαφρυντικό. Και ακόμα περισσότερο των δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων» επισημαίνει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος στηλιτεύει τις ποινές που επιβλήθηκαν στους συνεργούς των εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης σημειώνοντας: «Η απόφαση επί των ποινών έχει πολλά λάθη και κινδυνεύει να παραδώσει στην ατιμωρησία αρκετούς από αυτούς που έκρινε ένοχους. Δεν ξέρω ποιο σκεπτικό οδήγησε στην απόφαση να κριθούν επιεικέστερα από τον εκτελεστή του Φύσσα για το αδίκημα της ένταξης στελέχη, πρωτοπαλίκαρα και βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης ή να δοθεί ποινή μόνο επτά ετών στα μέλη της και παρ΄ ολίγον δολοφόνους του Αιγύπτιου ψαρά Αμπουσίντ Εμπάρακ».

Η ύστατη «μάχη» των υπεράσπισης

Στη «μάχη» για την ανασταλτική δύναμη της έφεσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να «επιστρατεύσουν» ακόμα και μάρτυρες προκειμένου να πείσουν τους δικαστές πως τόσο οι πρώην βουλευτές όσο και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες δεν θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Για τον λόγο αυτό, οι αγορεύσεις τους αναμένεται να διαρκέσουν επί ώρες, με αποτέλεσμα να είναι αβέβαιο πότε τελικά θα εκδοθεί η σχετική απόφαση των δικαστών.

Το «στοίχημα» του ανασταλτικού

«Εκτός ίσως από τη διευθυντική επτάδα (μάλλον τους έξι από τους επτά), όλοι οι υπόλοιποι διεκδικούν από αύριο με αξιώσεις να τους δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που θα ασκήσουν. Αν γίνει δεκτή, θα δούμε το αδιανόητο, να περιμένουν άλλα τέσσερα χρόνια για να εκτίσουν την ποινή τους. Και όλη η μακρόχρονη και πολυπρόσωπη δίκη να καταλήγει στη φυλάκιση μόνο έξι ή επτά κατηγορουμένων» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαδάκης.

Πότε προβλέπεται υφ’ όρον απόλυση

Σύμφωνα πάντως με τον νέο Ποινικό Κώδικα, όσοι από τους καταδικασθέντες σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης πάρουν τελικά τον δρόμο για τις φυλακές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υφ’ όρον απόλυση, ύστερα από τουλάχιστον 4,6 χρόνια κράτησης, αφού δηλ. έχουν εκτίσει το 1/3 της πραγματικής ποινής τους και τα 4/5 με μεροκάματα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Η αίτησή τους θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει μεταξύ άλλων εάν η διαγωγή τους στη φυλακή δείχνει πως έχουν μεταμεληθεί αλλά και αν εξακολουθούν να θεωρούνται επικίνδυνοι για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων.

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα