«Έργα και ημέρες» Ρουμπάτη στην ΕΥΠ

«Έργα και ημέρες» Ρουμπάτη στην ΕΥΠ

7 Ιουλίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:290
Μοίρασέ το

 

Στο παρασκήνιο κυριαρχεί η διαπίστωση πως ένα χρόνο μετά τις Εκλογές του 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αλλάξει κανέναν από τους Διευθυντές σε όλες τις νευραλγικές θέσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Γιάννη Ρουμπάτη, παρότι είχε κατηγορηθεί από τα στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν με πολλές αφορμές 

Αν κρίνει κανείς από το ρεβανσισμό και το συγκεντρωτισμό της ΝΔ, σε κάθε επίπεδο, μοιάζει πολύ οξύμωρο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που πλέον υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, να λειτουργεί με επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης στα κρίσιμα πόστα.

Πάντως ο Ρουμπάτης δεν παρέμεινε αλλά στη θέση του βρέθηκε ένας απλός “σεκιουριτάς” που λειτουργεί απλώς διεκπεραιωτικά. 
 

 
Τα πράγματα είναι πολύ απλά…
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δηλαδή Τσίπρας και Μητσοτάκης, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ… ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ… ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ…
 
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο… ΝΥΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ;;;
 
Όταν ξυπνήσει ο λαός και αντιληφθεί πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ “ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ” ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ… ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ίσως αποφασίσει πως πρέπει να δράσει και να τους πετάξει έξω από την Ελλάδα, ή να τους στήσει στο ένα μέτρο.
 
Η ΜΠΟΧΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ…
 
Προς το παρόν, ας πάμε για κανένα μπάνιο, για κανέναν φρέντο και ας αφήσουμε την… “επανάσταση”, για όταν ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

Θοδωρής Καραγιαννίδης

Σοβαρά ερωτηματικά, που υποβόσκουν εδώ και καιρό, έφερε στην επιφάνεια η υπόθεση των υποκλοπών της ΕΥΠ, μετά τις διαρροές που ενέπλεξαν τον πρώην Υπουργό Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του και χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί το σενάριο του “παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” από τον φιλοκυβερνητικό τύπο.

Τα ερωτηματικά  αφορούν κυρίως τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, επί ΣΥΡΙΖΑ,  Γιάννη Ρουμπάτη, πρόσωπο ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο που συγκέντρωνε τα πυρά ακόμη και στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα, που μάλλον παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. 

Το βασανιστικό ερώτημα για την υπόθεση των υποκλοπών είναι, πώς γίνεται μια έρευνα της ΕΥΠ που έγινε με εντολή Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διαφθοράς στην Αστυνομία, να καταλήγει με μορφή επιλεκτικών διαρροών των υποκλοπών,  στο φιλοκυβερνητικό τύπο και να πλήττει το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι αυτός που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη; Και μάλιστα, κάποιες γενικόλογες αναφορές στις επίμαχες υποκλοπές, φαίνεται να χρησιμοποιούνται τώρα εργαλειακά από την ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο.  για ένα εσωτερικό “ξεκαθάρισμα” λογαριασμών της κυβέρνησης στην ΕΛΑΣ.

 

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, δεν έχει αλλάξει κανένας σε κρίσιμο πόστο

Στο παρασκήνιο κυριαρχεί η διαπίστωση πως ένα χρόνο μετά τις Εκλογές του 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αλλάξει κανέναν από τους Διευθυντές σε όλες τις νευραλγικές θέσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Γιάννη Ρουμπάτη, παρότι είχε κατηγορηθεί από τα στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν με πολλές αφορμές 

Αν κρίνει κανείς από το ρεβανσισμό και το συγκεντρωτισμό της ΝΔ, σε κάθε επίπεδο, μοιάζει πολύ οξύμωρο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που πλέον υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, να λειτουργεί με επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης στα κρίσιμα πόστα.

Άρα, είναι αρκετά πιθανό αυτά τα πρόσωπα χαίρουν της εμπιστοσύνης του Μαξίμου ή κάποιας “ασυλίας”  -του πρώην Διοικητή συμπεριλαμβανομένου-  κάτι που πρέπει να αποκρυπτογραφήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του. 

Άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα που ήρθε στην επιφάνεια μετά την ομοβροντία “υποκλοπών” στην κοινή γνώμη, είναι οι αναφορές του Σάμπυ Μιωνή στη συνομιλία του με το Νίκο Παππά.

Παρότι προσεκτικά επιλεγμένες οι συνομιλίες, ο επιχειρηματίας μαρτυρά ότι συνομιλούσε με τον Γ. Ρουμπάτη και υποστηρίζει ότι του έδινε πληροφορίες για μέλος της κυβέρνησης , χωρίς να έχει διαψευστεί.

“Ο Γιάννης  μου είχε πει ότι και αυτός είναι αντισημίτης, δεν θέλει βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, αυτό μου είπε ο Γιάννης” φέρεται να υποστηρίζει ο Μιωνής.

Μοιραία αρκετοί διερωτήθηκαν πως ένας αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας, υπήκοος Ισραήλ, που μάλιστα σήμερα πρωτοστατεί στην καταδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ,  παίρνει κρίσιμες πληροφορίες από τον Διοκητή της  ΕΥΠ.

 

Άριστες σχέσεις με Μητσοτάκη;

Πάντως, από πολλές πλευρές γίνονται αναφορές στις άριστες σχέσεις του πρώην Διοικητή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν αυτός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη και για τα σενάριο παραμονής του στη θέση του Διοικητή, που είχαν ακουστεί. Μάλιστα, δεν είναι άγνωστη η  περίπτωση  μέλους της σημερινής κυβέρνησης που ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φέρεται να είχε εμπλακεί σε μια περίεργη υπόθεση με το Κατάρ, χωρίς ποτέ να βγει στην επιφάνεια.

Πάντως ο Ρουμπάτης δεν παρέμεινε αλλά στη θέση του βρέθηκε ένας απλός “σεκιουριτάς” που λειτουργεί απλώς διεκπεραιωτικά. 

Ο απόηχος της παρουσίας του Γιάννη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ δεν έχει κοπάσει.

Μεγάλες συζητήσεις είχαν προκαλέσει διάφορες υποθέσεις, όπως το “ξήλωμα” της ηγεσίας και η έφοδος στη Μονάδα της Θράκης το 2018, που είχε μάλιστα προκαλέσει τη μαζική παραίτηση όλων των στελεχών.

Διπλωματικές πηγές αλλά και δημοσιεύματα συσχετίζουν το ξήλωμα με κυκλώματα Golden Visa και περίεργων επαφών με Γκιουλενιστές που είχε εντοπίσει η συγκεκριμένη μονάδα ή κάποιες οικονομικές συναλλαγές παραγόντων με ισχυρό κράτος της Μέσης Ανατολής. 

Τέλος, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που “χρεώνουν” στο Ρουμπάτη ότι στη διάρκεια της θητείας του στο νευραλγικό πόστο του Διοικητή της ΕΥΠ, λειτούργησε με απόλυτα προσωπική ατζέντα και ότι φέρεται να ανέπτυξε προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, ίσως και εκμεταλλευόμενος τη θέση του.

Με όλο αυτό το υπόβαθρο, είναι απολύτως φυσικό να υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι στην ΕΥΠ συνεχίζει να διοικεί το καθεστώς Ρουμπάτη αλλά  ωφελημένη είναι η σημερινή κυβέρνηση. 

 

Πηγή

Προβολές : 290


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα