Έρχεται οικονομικός «Αρμαγεδδών» λόγω κυρώσεων στη Ρωσία. Αλλά μην έχουμε παράπονο: Στείλαμε όπλα στον Ζελένσκι για να σκοτώνει Ρώσους.

Έρχεται οικονομικός «Αρμαγεδδών» λόγω κυρώσεων στη Ρωσία. Αλλά μην έχουμε παράπονο: Στείλαμε όπλα στον Ζελένσκι για να σκοτώνει Ρώσους.

24 Μαρτίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:406
Μοίρασέ το

 

Ελλείψεις και στο αλεύρι! – Μέχρι 4 συσκευασίες

Σε ένα μήνα δεν θα υπάρχουν ζωοτροφές!

Αλλά μην έχουμε παράπονο: Στείλαμε όπλα στον Ζελένσκι για να σκοτώνει Ρώσους.

 

 

 

 

Σε πολύ λίγο διάστημα, να περιμένουμε και αγορές με το … δελτίο…

Όσοι μπορούν, ας κάνουν προμήθειες… επίσης όσοι έχουν ζώα…

Και μην ξεχνάτε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, για τους ασθενότερους οικονομικά συμπατριώτες μας…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Να δούμε πόσες ακόμα τραγωδίες πρέπει να ζήσουμε, για να αντιληφθούμε πως μας κυβερνούν ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.

Ήδη έχει μπει πλαφόν στο ηλιέλαιο – Στα ύψη οι τιμές

Ξεκίνησαν να φαίνονται οι πρώτες ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων στη Ρωσία, καθώς επιβλήθηκε πλαφόν και στο αλεύρι! 

Στην επιβολή πλαφόν σε αλεύρι προχώρησαν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια ελέγχου της έλλειψης από την αγορά. Να θυμίσουμε εδώ ότι ήδη έχει επιβληθεί πλαφόν στο ηλιέλαιο.

Το πλαφόν αφορά στις πωλήσεις αλεύρων και ηλιέλαιου στη λιανική είναι γεγονός σε μεγάλες αλυσίδες ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε επιβληθεί από τα καταστήματα χονδρικής.

Μέσα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων, οι καταναλωτές διαπιστώνουν πως είτε γνωστές ετικέτες προϊόντων στις συγκεκριμένες κατηγορίες είτε έχουν αποσυρθεί, είτε δεν επιτρέπεται η αγορά περισσότερης ποσότητας.

Ειδικότερα, για αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα μεγάλου σούπερ μάρκετ είτε αυτές γίνονται μέσω του eMarket, είτε μέσω του efood, υπάρχει πλαφόν μέχρι τέσσερις συσκευασίες για τους δημοφιλείς κωδικούς (αλεύρι για όλες τις χρήσεις) σε συγκεκριμένες μάρκες επώνυμων προϊόντων, καθώς και ιδιωτικής ετικέτας. Πλαφόν επιβάλλεται (εμφανίζεται δηλαδή η ένδειξη «μέγιστη διαθέσιμη ποσότητα») και στις συσκευασίες των προσφορών (π.χ. 2 +1) πάλι για τους δημοφιλείς τύπους αλευριού, μέχρι δύο πολυσυσκευασίες ανά παραγγελία.

Η τιμή του ηλιέλαιου έχει εκτοξευθεί στα 3,62 ευρώ το λίτρο, ενώ το αλεύρι έχει φτάσει στη λιανική το 1,5 ευρώ, από 1,28 ευρώ το κιλό στις αρχές Μαρτίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε χθεσινές δηλώσεις του στον ANT1 είπε ότι «τα άλευρα και το ηλιέλαιο, πλην της ενέργειας, είναι τα βασικά προϊόντα που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία», ενώ προσέθεσε ότι «δεν μπορώ να αποκλείσω μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα όπως αυτά. Η κυβέρνηση είναι πάνω από το πρόβλημα, ενώ πιέζει την ΕΕ για να δοθεί μια πανευρωπαϊκή λύση. Τι να κάνω; Να πάω να φέρω άλευρα μόνος μου;».

Σε αυτές τις συνθήκες, το αρμόδιο υπουργείο ετοιμάζεται να επαναφέρει το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής των αποθεμάτων σε μεταποιητικές και εμπορικές (χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές) επιχειρήσεις, εστιάζοντας στα είδη διατροφής τα οποία επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα υπάρχει έλεγχος σε ποσότητες και τιμές προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ακραίων ανατιμήσεων.

Αντίστοιχες ελλείψεις έχουν αρχίσει να παρατηρούνται σε αλλά και βασικά είδη διατροφής όπως το αλάτι και τα ζυμαρικά.

Δεν είναι ότι είναι ακριβά: Δεν υπάρχουν στην αγορά της χονδρικής και είναι θέμα ημερών η αγορά της λιανικής να παρουσιάσει αντίστοιχες ελλείψεις.

Η αντι-κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία στην Δύση σε όλα τα είδη διατροφής έχουν διαλύσει την διατροφική αλυσίδα. Και όλα αυτά «για τα μάτια του Ζελένσκι»!

Σιτάρι μαλακό δεν υπάρχει πια και όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με αυτό. Καλαμπόκι δεν υπάρχει πλέον.

Η βενζίνη που στην Ρωσία πωλείται 0,4 ευρώ το λίτρο στην Ελλάδα πωλείται σε πενταπλάσια τιμή!

H τιμή των ζωοτροφών που για την ώρα έχει διπλασιαστεί, θα τινάξει μέχρι και 100% επάνω την τιμή του κρέατος η οποία ήδη έχει σηκωθεί σε ποσοστό 26%. Σε ένα μήνα δεν θα υπάρχουν ζωοτροφές!

Αλλά μην έχουμε παράπονο: Στείλαμε όπλα στον Ζελένσκι για να σκοτώνει Ρώσους.

 

 

Πηγή

Προβολές : 406


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα