Έρχεται σφαγή 100.000 Ουκρανών στρατιωτών με μια «τανάλια» όπως αυτή των Αμερικανών στο Ιράκ το 1991…

Έρχεται σφαγή 100.000 Ουκρανών στρατιωτών με μια «τανάλια» όπως αυτή των Αμερικανών στο Ιράκ το 1991…

14 Μαρτίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:432
Μοίρασέ το

 

Πρέπει να αποφευχθεί το μακελειό – Όλοι έχουν ευθύνη

Και οι ΗΠΑ, ΕΕ θα έχουν τις ευθύνες τους γι’αυτό που θα συμβεί και η Ρωσία θα έχει να αντιμετωπίσει τον πόνο των συγγενών τόσων χιλιάδων αντιπάλων τους την επόμενη ημέρα που η χώρα θα επανέλθει στην ρωσική σφαίρα επιρροής.

Μισό λεπτό, γιατί εδώ κυριαρχεί η παράνοια…
ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΗΠΑ, Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2014, ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΕΟΠΙΑΝΙΣΤΑ ΤΑΚΟΥΝΟΦΟΡΟ ΖΕΛΙΝΣΚΙ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ… ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΩΣΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.
Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟΙ, ΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ;;;
ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΝΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.
Καλλιόπη Σουφλή

Προς μακελειό στον πόλεμο της Ουκρανίας που όμοιο του έχει να συμβεί από τον Α’Πόλεμο του Κόλπου το 1991 όταν οι Αμερικανοί είχαν εγκλωβίσει με κυκλωτική επιχείρηση «τανάλια» 150.000 Ιρακινούς στρατιώτες και σφαγίασαν τους 100.000 από αυτούς, οδεύει ο ουκρανικός Στρατός.

Για να γίνει αντιληπτό το αποτέλεσμα εκείνης της κυκλωτικής κίνησης των Αμερικανών στην οποία έχασαν την ζωή τους οι 100.000 Ιρακινοί, αναφέρουμε ότι οι συνολικές απώλειες του ιρακινού Στρατού το 1991 ήταν 120.000 νεκροί, ενώ υπήρξαν και 15.000 νεκροί Ιρακινοί πολίτες από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Αμερικανών και των συμμάχων τους. 

Όταν κλείσει με τέτοια «τανάλια», ότι βρίσκεται μέσα καταστρέφεται.

Και ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην σύγκρουση αυτή που επανέφερε τον Ευρώπη τους εφιάλτες του Β’ΠΠ, η σφαγή αυτή πρέπει να αποφευχθεί: Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να ξεφύγουν και οι Ρώσοι δεν φημίζονται για την «φιλανθρωπία» που επιδεικνύουν στους εχθρούς τους.

Αυτή την στιγμή μια τεράστια ρωσική «τανάλια» που ξεκινά από την Οδησσό και φτάνει μέχρι το Κίεβο με όλη την ανατολική και κεντρική Ουκρανία μέσα σε αυτήν και περί τους 100.000 Ουκρανούς στρατιώτες και παραστρατιωτικούς να «πνίγονται» από έναν «βρόγχο» που κάθε μέρα σφίγγεται όλο και περισσότερο.

Oι περιοχές που ελέγχονται από τους Ρώσους: Ήταν εκεί και μετά από τις δύο πρώτες ημέρες της επίθεσης, απλά τώρα ελέγχονται απόλυτα αυτές οι περιοχές:

Πυροβολικό, πυραυλικές επιθέσεις από το έδαφος, τον αέρα και την θάλασσα, επιθέσεις πάνω από 1000 αρμάτων μάχης, 5.000 ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ και περί των 200.000 Ρώσων στρατιωτών, μπήκαν στην τρίτη φάση της επιχείρησης, αποφασισμένοι να «τελειώσουν» τον αντίπαλό τους μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις, βόρεια της Οδησσού, πήραν κατεύθυνση βόρεια προς το Λβιβ, όπου εδρεύει η ουκρανική κυβέρνηση και είναι η τελευταία περιοχή που ελέγχεται από το ουκρανικό καθεστώς. Θα κινηθούν προς την πόλη ή θα κλείσουν την λαβίδα στην κεντρική Ουκρανία;

Στην δυτική Ουκρανία δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα να αμυνθεί σε ότι αφορά τους όποιος ουκρανικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς, με εξαίρεση της παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Οι πρώην ουκρανικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι συνολικά αποκλεισμένες. Ο εναέριος χώρος κλειστός.
Τα δυτικά κομβόι που έρχονται από την Πολωνία βομβαρδίζονται, οι δυτικοί μισθοφόροι εκτελούνται επί τόπου, εκτός και αν πρέπει να επιδειχθούν στις τηλεοπτικές κάμερες, όπως συνέβη με τους Βρετανούς στην Μαριούπολη.
https://twitter.com/spriter99880/status/1503181998264791046?s=20&t=dvUjEI7SD6OBfk5yAyuL6Q
Οι Ουκρανοί ακολουθούν τις τακτικές που διδάσκονταν οι Δυτικογερμανοί στον Ψυχρό Πόλεμο, αν υπήρχε σοβιετική εισβολή και εφαρμόστηκε επίσης αποτελεσματικά στον περσοϊρακινό πόλεμο το 198ο, όταν οι Φρουροί της Επανάστασης κατάφεραν και «απορρόφησαν» την ιρακινή επίθεση: Μικρές ομάδες διάσπαρτες σε όλο το μέτωπο, με πολλά μικρά αντιαρματικά όπλα, καταστρέφουν όσα απομονωμένες μηχανοκίνητες φάλαγγες του αντιπάλου και εν συνεχεία εξοντώνουν το προσωπικό.
Αλλά για να έχει νικηφόρο έκβαση αυτή η τακτική προϋποθέτει ότι τα μετόπισθεν κατέχονται από φίλιες δυνάμεις. Και υπάρχει ανεφοδιασμός, οδός διαφυγής, δυνατότητα υποχώρησης για εκ νέου αγκίστρωση κλπ.
Τώρα δεν υπάρχει τίποτα από αυτά: Θύλακες αντίστασης, μικροί ή μεγάλοι, αλλά θύλακες, χωρίς μετόπισθεν, μέσα στην πλημμυρίδα των ρωσικών δυνάμεων.
Αν η λαβίδα κλείσει θα είναι αργά για παράδοση: Περί τους 100.000 Ουκρανούς θα σφαγιαστούν και αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Είναι καθαρά θέμα ανθρωπισμού.
Και οι ΗΠΑ, ΕΕ θα έχουν τις ευθύνες τους γι’αυτό που θα συμβεί και η Ρωσία θα έχει να αντιμετωπίσει τον πόνο των συγγενών τόσων χιλιάδων αντιπάλων τους την επόμενη ημέρα που η χώρα θα επανέλθει στην ρωσική σφαίρα επιρροής.

 

 

Πηγή

Προβολές : 432


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα