Έρχονται συνεχείς αποκαλύψεις διαφθοράς ! Πόρισμα-φωτιά εμπλέκει τον υπεύθυνο ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη, εν ενεργεία αστυνομικό διευθυντή, Ιωάννη Σαραντόπουλο !

Έρχονται συνεχείς αποκαλύψεις διαφθοράς ! Πόρισμα-φωτιά εμπλέκει τον υπεύθυνο ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη, εν ενεργεία αστυνομικό διευθυντή, Ιωάννη Σαραντόπουλο !

23 Μαρτίου, 2021 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:980
Μοίρασέ το

Έτσι λοιπόν, η εισαγγελέας παραγγέλνει την ποινική δίωξη του υπεύθυνου ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη για το αδίκημα της εμπορίας επιρροής από κοινού κατ’ εξακολούθηση!

 

 

 

 

Μπόχα και δυσωδία ταιριάζουν στο Μητσοτακαίϊκο.

Μια βρώμικη οικογένεια μόνο βρώμικους αστυνομικούς θα έχει μαζί της…

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΡΕ Η ΒΡΩΜΟ-Ο#ΡΑΙΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Όπως δεν αντέχεται και η μπόχα της Α-δικαιοσύνης.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Πόρισμα-φωτιά το οποίο εμπλέκει τον υπεύθυνο ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη, εν ενεργεία αστυνομικό διευθυντή, Ιωάννη Σαραντόπουλο σε κύκλωμα το οποίο κινούνταν στις παρυφές της Δικαιοσύνης «πουλώντας» έναντι αδράς αμοιβής εξυπηρετήσεις σε υπόδικους και κατηγορούμενους, συνέταξε η εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Ζαφειριάδου.
 
Η «ΜΠΑΜ» αποκαλύπτει σήμερα το πολυσέλιδο εισαγγελικό έγγραφο το οποίο προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του «άγρυπνου φρουρού» της Ντόρας Μπακογιάννη ο οποίος σε συνεργασία με τον κατάδικο (σε άλλη υπόθεση) επιχειρηματία Παναγιώτη Μπαμπάμτση, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους είχαν στήσει «παραμάγαζο» στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων αλλά και το Εφετείο.
Οι συγκεκριμένες διώξεις αφορούν ένα μόλις μέρος της τεράστιας υπόθεσης που απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια.
Από μια τυχαία παρακολούθηση της δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε μέλη σπείρας που διακινούσαν χασίς προέκυψε υλικό θησαυρός.
Ο θαυματουργός «κοριός» έπεσε επάνω στον Παναγιώτη Μπαμπάμτση, γνωστό για την εμπλοκή του σε υπόθεση εκβιασμού με συμμετοχή στελέχους του ΣΔΟΕ προ πενταετίας για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. 
 
Ο εν λόγω άνδρας με την πολυσχιδή δράση ακούγεται σε εκατοντάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες να ενεργεί ως ο επικεφαλής ενός κυκλώματος με πολυσχιδή δράση.
Τα μέλη του συνεργάζονταν με το Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας της Παναγίας της Τήνου προκειμένου να καταλήγουν τα τάματα των πιστών στην Τουρκία και να μετατρέπονται σε πλάκες χρυσού, εμπορεύονταν δικαστικές εκκρεμότητες και υποθέσεις όπλων, εμφανίζονταν να συνομιλούν και να «λαδώνουν» εισαγγελείς και συνεργάζονταν με μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, όπως την νομική φίρμα Παυλόπουλος-Μπενετάτος-Παππάς.
 
Σημειώνεται ότι ο όγκος του υλικού είναι τόσο μεγάλος ώστε η δικογραφία να χωριστεί στα τέσσερα:
Στον Άρειο Πάγο διερευνάται η πιθανή εμπλοκή εισαγγελικού λειτουργού της Περιφέρειας το όνομα του οποίου εμπλέκεται στις συνομιλίες, στην Οικονομική Εισαγγελία ερευνώνται θέματα φοροδιαφυγής και στην εισαγγελία Πρωτοδικών άλλης φύσεως αδικήματα.
Η κυρία Ζαφειριάδου ήταν η πρώτη που ολοκλήρωσε το πόρισμά της στέλνοντας τους κατηγορούμενους σε ανακριτή διαφθοράς προκειμένου να απολογηθούν.
Έκθετος ο υπεύθυνος ασφαλείας της Μπακογιάννη
Ένας από τους πλέον συχνούς συνομιλητές του Παναγιώτη Μπαμπάμτση είναι ο Ιωάννης Σαραντόπουλος, αστυνομικός διευθυντής ο οποίος τοποθετήθηκε υπεύθυνος ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι δυο πρωταγωνιστές φέρονται να γνωρίστηκαν στο πλαίσιο πολιτικών και κομματικών εκδηλώσεων.
Η εισαγγελέας Εφετών στο πόρισμά της αναφέρει ότι παράλληλα με τα επαγγελματικά του καθήκοντα ο Σαραντόπουλος κέρδιζε χρήματα σε συνεργασία με τον Μπαμπάμτση τάζοντας σε εμπλεκόμενους με την ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα «καθάριζε» υποθέσεις. 
 
Εκτός από τις ποινικές υποθέσεις η εισαγγελέας συμπεραίνει ότι ο Σαραντόπουλος εμπλέκεται και σε μια σειρά άλλων έκνομων πράξεων με συμμετοχή, πιθανότατα, και άλλων αστυνομικών.
Συγκεκριμένα στο πόρισμά της καταγράφει τις εξής περιπτώσεις:
 
Α) Ότι ενδιαφέρεται να εφοδιάσει τρία άτομα με πλαστά έγγραφα ρωτώντας τον Μπαμπάμτση πόσο κοστίζει η διαδικασία,
Β) Ενημερώνει τον Μπαμπάμτση μέσω άλλου αστυνομικού ότι πρέπει να πάει να δώσει το παρόν. Στην ίδια συνομιλία επισημαίνεται ότι ίσως θα πρέπει να «δοθεί και ένα δωράκι στον αστυνομικό που τα δίνει»,
Γ) Υπάρχουν συνομιλίες με τον Μπαμπάμτση για δωρολοψία αστυνομικού προκειμένου ο Σαραντόπουλος να μεσολαβήσει στο ΑΤ Κορωπίου για να μην περάσει ένας γνωστός τους αυτόφωρο.
Στην δικογραφία όμως υπάρχουν και αρκετές ποινικές υποθέσεις για τις οποίες ο Σαραντόπουλος ακούγεται να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Μπαμπάμτση.
Η πρώτη αφορά την υπόθεση της Μ.Σ. η οποία έχει συλληφθεί.
Ο αστυνομικός διευθυντής ζητεί από τον συνομιλητή του να μάθει ποιος την έχει χρεωθεί και εάν μπορούν να πουν μια καλή κουβέντα.
Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον Μ.Κ. ο οποίος είχε συλληφθεί για άσκοπους πυροβολισμούς και ανακλήθηκε η άδεια του όπλου του. 
 
Οι άλλες υποθέσεις αφορούσαν ποινικές εκκρεμότητες τις οποίες είχαν κουμπάροι του Σαραντόπουλου.
Ένας εξ αυτών μάλιστα αντιμετώπιζε πρόβλημα στο να βρει χρήματα γι αυτό τα μέλη του κυκλώματος απευθύνθηκαν στην σύζυγο πασίγνωστου εφοπλιστή!
Έτσι λοιπόν, η εισαγγελέας παραγγέλνει την ποινική δίωξη του υπεύθυνου ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη για το αδίκημα της εμπορίας επιρροής από κοινού κατ’ εξακολούθηση!
Διάλογοι για εμπορία κόκας και το παρασκήνιο μιας σύλληψης
Στην ίδια δικογραφία προστέθηκαν και νέοι διάλογοι στους οποίους ακούγονται άλλα μέλη του κυκλώματος να αναφέρονται σε εμπορία ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαϊνης!
Το ερώτημα βέβαια το οποίο τίθεται είναι για ποιον λόγο οι διωκτικές Αρχές δεν ερεύνησαν το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης ενώ μυστήριο καλύπτει και την φερόμενη ως «σύλληψη» ενός κατηγορούμενου ο οποίος εμφανίζεται να ξυλοκόπησε ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. 
 
Η σύλληψη και η προσαγωγή στο τμήμα φέρεται να έγινε από τις 20 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2015 επειδή ο Μ.Π. φέρεται να ξυλοκόπησε τον υπάλληλο του ξενοδοχείου.
Ο ίδιος στις συνομιλίες του επισημαίνει ότι αφέθηκε ελεύθερος χάρη στην παρέμβαση μιας υπαλλήλου των δικαστηρίων.
Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ουδείς ερεύνησε εάν όντως τελικά πραγματοποιήθηκε η σύλληψη καθώς στην δικογραφία δεν περιλαμβάνεται σχετικό έγγραφο το οποίο να το πιστοποιεί.

Οι πλέον αρμόδιοι να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος.

Πηγή

Προβολές : 980


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα