Ίσως τελικά, η χαρά μας να κρύβεται στα απλά, στα όμορφα, στα ξεκάθαρα

Ίσως τελικά, η χαρά μας να κρύβεται στα απλά, στα όμορφα, στα ξεκάθαρα

2 Νοεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:94
Μοίρασέ το

Μπορεί απλώς να χρειάζεται να προσπαθήσουμε! Λίγο, κάθε μέρα. Να χαμογελάμε κοιτώντας ψηλά και γύρω μας.

 

 

Κι αν ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει, θα ‘ρθουν σύντομα οι μέρες που τα πιο απλά, θα είναι και τα πιο όμορφα…

… κι όλα αυτά που τα προσπερνούσαμε στους καιρούς της ευημερίας, θα στέκονται πλέον η καρδιά μας και τα μάτια μας… 

 

Καλλιόπη

Γράφει η Ελένη Σάββα

 

“Να παραμένει κλειστό” έγραφε σ’εκείνο το παράθυρο. Πότε να εμφανίστηκε αυτή η ανακοίνωση; Περίεργο. Ένα παράθυρο άλλοτε τόσο γεμάτο από πράσινα φύλλα να έχει τώρα πάνω του μια ανακοίνωση. Απλή, άσπρο χαρτί με μαύρα γράμματα. Ποιος να ξέρει τι έχει γίνει.

Κι όμως. Όσες φορές κι αν πέρασα από εκεί, όσες φορές κι αν είδα το παράθυρο, το άσπρο χαρτί το αγνοούσα. Το μάτι μου πήγαινε πάντα στο πράσινο, στα δέντρα, στο ελάχιστο μπλε του ουρανού που φαινόταν ανάμεσα στις φυλλωσιές.

Περίεργο. Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό με τη ζωή; Γιατί δεν μπορούμε τόσο εύκολα να εστιάσουμε στα θετικά αντί σε όλα αυτά που μας εμποδίζουν την “θέα”; Μήπως να πρέπει απλώς να προσπαθήσουμε;
Να προσπαθήσουμε για λίγο να παραβλέψουμε όσα μας ενοχλούν.

Να εστιάσουμε σε όσα μας αρέσουν. Σ’ αυτά που αγαπάμε, και σε όλα εκείνα που μας κάνουν να χαμογελάμε. Ας υπάρχουν κάπου και “τα άσπρα χαρτιά” που κρύβουν λίγο τη θέα, μα ας μην γίνονται το κέντρο της προσοχής μας.

Ίσως το μυαλό μας να θέλει προπόνηση. Να θέλει να δει περισσότερα δέντρα και περισσότερο ουρανό. Ίσως να αγαπάει πολύ το μπλε της θάλασσας και να του λείπει λίγο αγνό αληθινό γέλιο. 

Ίσως να μην έχουμε ανάγκη περίπλοκα πράγματα. Ίσως η χαρά μας να κρύβεται στα απλά, στα όμορφα, στα ξεκάθαρα. Σ’ αυτά που είναι μπροστά μας, αλλά τα “άσπρα χαρτιά”, δεν μας αφήνουν να τα δούμε.

Μπορεί απλώς να χρειάζεται να προσπαθήσουμε! Λίγο, κάθε μέρα. Να χαμογελάμε κοιτώντας ψηλά και γύρω μας.

 

Πηγή

Προβολές : 94


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα