Αγανάκτηση Αμβρόσιου για την ΔΙΣ – “Ποδοπατείται η εκκλησιαστική πράξη και παράδοση”

Αγανάκτηση Αμβρόσιου για την ΔΙΣ – “Ποδοπατείται η εκκλησιαστική πράξη και παράδοση”

23 Απριλίου, 2021 21 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Αγανάκτηση Αμβρόσιου για την ΔΙΣ – “Ποδοπατείται η εκκλησιαστική πράξη και παράδοση”

 

πρ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: “Όθεν, καταθέτων ενώπιον Υμών τήν απορίαν τής ψυχής μου, εμπιστεύομαι εις έκαστον εξ Υμών τήν προάσπισιν καί τήν διαφύλαξιν ακεραίας τής Ορθοδόξου ΗΜΩΝ Παραδόσεως! Ήτοι η τελετή τής Αναστάσεως πρέπει νά τελεσθή τήν 12ην μεταμεσονύχτιον ώραν, καί έπειτα νά ακολουθήση, ως είθισται, η ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.”

 

Αγανάκτηση Αμβρόσιου για την ΔΙΣ – “Ποδοπατείται η εκκλησιαστική πράξη και παράδοση”

 

 

Αμβρόσιε, με όλο τον σεβασμό, αλλά η κατρακύλα της εκκλησιαστικής συμμορίας, μετράει δεκαετίες και χιλιετίες… από τότε που πολλοί αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι, πέρασαν  τις πύλες της μασσονίας… ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ.

Τώρα δρέπει ο λαός και αρχίζει να αντιλαμβάνεται  την μασσονοεκκλησία του Σατανά και ουχί του Χριστού.

Άλλωστε, όλα προφητευμένα είναι εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια, για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Και δυστυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή… δεν έχουμε δει … ολόκληρο το πακέτο της σατανολατρείας της ηγεσίας της εκκλησίας.

Και δυστυχέστατα, έχουν εμπλακεί και ιερείς σ’ αυτή την σατανολατρεία.

 

Υ.Γ.2. Ζήτησα εχθές από ιερέα να λειτουργήσει στο σπίτι μου την Ανάσταση, και μου δήλωσε πως … “δεν του επιτρέπεται να κάνει δυο λειτουργίες την ημέρα”!

ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ … ΨΕΥΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

ΑΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟΘΕΟ ΣΑΣ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.

Υ.Γ.3. Το φωτογραφικό υλικό που παραθέτω στο τέλος της ανάρτησης, θα καταρρίψει κάθε ενδοιασμό για τα πρόσωπα της ιεραρχίας που ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ.

 

Ανοικτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμο και προς όλα τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων  Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στην επιστολή του αναφέρει ότι η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την ώρα τελέσεως της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της 164ης Συνοδικής Περιόδου παραβιάζουν και καταπατούν την κανονική τάξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

Μακαριώτατε Άγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,

Μεγάλην οδύνην ησθάνθην εις τήν καρδίαν μου σήμερον καθώς ανέγνωσα τήν Ανακοίνωσιν τής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου καί τήν ληφθείσαν Απόφασιν περί τής ώρας τελέσεως τής Αναστασίμου θείας λειτουργίας κατά το εσπέρας τού Μεγάλου Σαββάτου. Ίδού το σχετικόν απόσπασμα:

«Ως πρός τήν Ακολουθία τής Αναστάσεως η Ιερά Σύνοδος…… απεφάσισε ομόφωνα, κάνοντας χρήση τής Οικονομίας τής Εκκλησίας, …..τήν προσαρμογή τής ώρας τελετής τής Αναστασεω στίς 9.00 μ.μ. τού Μεγάλου Σαββάτου. Η Τελετή θά πραγματοποιηθεί στό προαύλιο τών Ιερών Ναών…..καί θά ακολουθήσει η Αναστάσιμη
Θεία Λειτουργία εντός τού Ιερού Ναού».

Όθεν μέ βαθυτάτην οδύνην ψυχής γονυκλινής προσπίπτω ενώπιόν Σας καί ένδακρυς αποτολμώ νά καταγγείλω πρός Υμάς, ότι διά τής Αποφάσεως ταύτης ακυρούται καί ποδοπατείται η εκκλησιαστική πράξις καί Παράδοσις, ήτις, ως γνωστόν, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΚΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ 24ώρου!

Παρά ταύτα οι ευλαβέστατοι Εφημέριοι τής Εκκλησίας μας, συμφώνως πρός τό καταρτισθέν Πρόγραμμα, θα τελέσουν τήν θείαν λειτουργίαν καί τό πρωΐ τού Μεγάλου Σαββάτου (ήτοι τήν πρώτην Ανάστασιν) καί περί τήν 22αν ώραν τής αυτής ημέρας ……..(δηλ. δευτέραν (!) θείαν λειτουργίαν), τήν Αναστάσιμον τοιαύτην! Τούτο όμως απαγορεύεται ρητώς!

Ιδού η απόδειξις: Πλήν τής προφορικής Παραδόσεως, εις τό ΠΗΔΑΛΙΟΝ καταχωρίζονται επί λέξει τά εξής:

«Νά μή γίνωνται δύο λειτουργίαι εν μιά ημέρα εις μίαν καί τήν αυτήν τράπεζαν.

Ουκ έξεστιν εν μιά τραπέζη κατά τήν αυτήν δύο λειτουργίας ειπείν, ουδέ εν τή αυτή τραπέζη, εν ή ο Επίσκοπος ελειτούργησε, τόν Πρεσβύτερον εν εκείνη τή ημέρα λειτουργήσαι.

Αλλά καί οι ημέτεροι ιερείς, οι δύο φοραίς λειτουργούντες, τάχα δια παρρησίαν, βαρέως αμαρτάνουν, καί άς παύσουν εις τό εξής τό άτοπον τούτο» (Βλ. ΠΗΔΑΛΙΟΝ, Εκδόσεις Βασ. Ρηγοπούλου, σελ. 90).

Όθεν, καταθέτων ενώπιον Υμών τήν απορίαν τής ψυχής μου, εμπιστεύομαι εις έκαστον εξ Υμών τήν προάσπισιν καί τήν διαφύλαξιν ακεραίας τής Ορθοδόξου ΗΜΩΝ Παραδόσεως!

Ήτοι η τελετή τής Αναστάσεως πρέπει νά τελεσθή τήν 12ην μεταμεσονύχτιον ώραν, καί έπειτα νά ακολουθήση, ως είθισται, η ΑΝΑΣΤΆΣΙΜΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΆ.

Επικαλούμενος τήν εκ μέρους Υμών κατανόησιν καί ευχόμενος πρός Υμάς ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, παρακαλώ διά τά καθ Υμάς άνευ τινός αναβολής.

Επί δέ τούτοις, διατελώ
Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός

+ Ο πρ. Καλαβρύτων καί Αιγιαλείας Αμβρόσιος

 

Πηγή

 

 

Προβολές : 634


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα