ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ! Έτσι φέρεται στα κατάκοιτα γεροντάκια η ... Αρχιεπισκοπή του Ιερώνυμου;;; Αυτό, μήπως λέγεται “ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ”;

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ! Έτσι φέρεται στα κατάκοιτα γεροντάκια η ... Αρχιεπισκοπή του Ιερώνυμου;;; Αυτό, μήπως λέγεται “ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ”;

10 Ιουλίου, 2021 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,017
Μοίρασέ το

 

“Οι 2 Δομές της Στέγης μας σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική κρίση, με τη χάρη του Θεού, με μεγάλο κόπο και χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από Δημοσίους Φορείς, αλλά με δικά της έξοδα και αγωνία, παρέμεινε αλώβητη για το προσωπικό της και τους τροφίμους της.

Ειδικά για τους αγαπητούς μας τροφίμους σταθήκαμε κατά κοινή ομολογία φύλακες άγγελοι τους, διατηρώντας τους υγιείς και δυνατούς, ακόμα και χωρίς την παρηγοριά της επίσκεψης των συγγενικών τους προσώπων για πολύ καιρό…”

Μου έστειλαν το παρακάτω έντυπο, που αφορά στην Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ, διαβάζοντας τα ευχολόγια προς εαυτούς, τις μισές αλήθειες, και την επίκληση του Θεού, από τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Από πότε είναι “φύλακες άγγελοι”, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ;

Από πότε είναι “φύλακες άγγελοι”, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑΣ;

Από πότε είναι “φύλακες άγγελοι”, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ… “ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ”;

Σταματώ εδώ, για να μην παρεκτραπώ, και αφήνω τα συμπεράσματα σ’ εσάς.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όποιος γνωρίζει τι ποσό μηνιαίως δίνουν οι συγγενείς των κατάκοιτων γερόντων στην συγκεκριμένη δομή, παρακαλώ να με ενημερώσει.

 

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΕΓΗ ΚΑΤΑΚΟΙΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΛΑΟΔΑΜΑΝΤΟΣ 18, ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ, ΤΚ 10444, ΤΗΛ. 2105122757

ΜΟΝΑΔΑ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: ΦΥΛΗΣ 160& ΙΘΑΚΗΣ, ΑΘΗΝΑ, ΤΚ 11251, ΤΗΛ. 2169004556

EMAIL: [email protected], WEB: www.stegikatakoiton.gr

 

Ενημερωτικό σημείωμα – Επιπλέον όροι συμφωνητικού σε περίπτωση αρνήσεως εμβολιασμού τρόφιμου.

Αγαπητέ συγγενή – κηδεμόνα.

Οι 2 Δομές της Στέγης μας σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική κρίση, με τη χάρη του Θεού, με μεγάλο κόπο και χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από Δημοσίους Φορείς, αλλά με δικά της έξοδα και αγωνία, παρέμεινε αλώβητη για το προσωπικό της και τους τροφίμους της.

Ειδικά για τους αγαπητούς μας τροφίμους σταθήκαμε κατά κοινή ομολογία φύλακες άγγελοι τους, διατηρώντας τους υγιείς και δυνατούς, ακόμα και χωρίς την παρηγοριά της επίσκεψης των συγγενικών τους προσώπων για πολύ καιρό…

Μετά από αρκετούς μήνες, οι Υγειονομικές Αρχές της Πατρίδας μας, δίνουν την ευκαιρία και πάλι στους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε κλειστές δομές να εμβολιαστούν κατά της covid 19.

Το προσωπικό και οι τρόφιμοι των 2 Δομών μας, έχοντας εμβολιαστεί τον Ιανουάριο, από τους πρώτους στην Πατρίδα μας, είμαστε μάρτυρες μεταξύ άλλων, τριών δεδομένων:

Α. Ότι κανένας εμβολιασμένος ηλικιωμένος δε νόσησε.

Β. Ότι η επίσκεψη κάποιων μη εμβολιασμένων ηλικιωμένων σε Νοσοκομείο για οποιοδήποτε λόγο, ήταν η αφορμή να γίνει ο ηλικιωμένος φορέας του ιού εκεί, τις περισσότερες φορές με αποτέλεσμα το θάνατο του.

Γ. Ότι οι ελάχιστοι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι που νόσησαν ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, ενώ οι εμβολιασμένοι υπάλληλοι που νόσησαν δεν είχαν καμία δυσκολία στην ασθένεια τους.

Με δεδομένο ότι και για τους ελάχιστους υπαλλήλους μας που δεν έχουν εμβολιαστεί θα ζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, για την προστασία των ηλικιωμένων τροφίμων μας, αλλά και με αφορμή τη νέα ευκαιρία εμβολιασμού των τροφίμων μας που είτε δεν εμβολιάστηκαν την πρώτη φορά είτε εισήχθησαν στις δομές μας μετά τον εμβολιασμό, απευθυνόμαστε ενημερωτικά σε εσάς για το ζήτημα αυτό.

Αφού λάβαμε προφορικά γνώση της αρνήσεως σας να εμβολιαστεί ο συγγενής σας που φιλοξενείται στη Δομή μας (γεγονός το οποίο είναι δικαίωμα σας μεν, αλλά θέτει σε κίνδυνο το συγγενή σας, τους συγκατοίκους του και το προσωπικό μας), είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε κάποια επιπλέον των ήδη υπογεγραμμένων όρων στο μεταξύ μας ιδιωτικό συμφωνητικό ζητήματα, ώς εξής:

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΡΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ

 (Ισχύουν σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού)

 

 1. Σε περίπτωση νόσησης του συγγενή σας από την covid 19 η Στέγη μας δε θα φέρει καμία ευθύνη για το γεγονός.
 2. Σε περίπτωση νόσησης του συγγενή σας από την covid 19 θα πρέπει να μεριμνήσετε για την άμεση αποχώρηση του από τη Δομή μας και τη μεταφορά του είτε σε Νοσοκομείο είτε στην οικία σας, όπου θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του. Θα πρέπει να επιβαρυνθείτε το κόστος απολύμανσης του θαλάμου του, καθώς και τυχόν έξοδα σε συγκάτοικο του ή σε εργαζόμενο ο οποίος τυχόν θα νοσήσει από το συγγενή σας. Ο συγγενής σας θα μπορέσει να επιστρέψει στη Στέγη μας μετά την παρέλευση 14 ημερών και επιπλέον όσων ημερών χρειαστούν μέχρι την προσκόμιση 2 αρνητικών μοριακών τεστ, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο που είναι σε ισχύ (ή όπως θα ορίζει το πρωτόκολλο που θα είναι σε ισχύ την περίοδο αυτή που θα νοσήσει).
 3. Από τώρα και στο εξής, κατά την παραμονή του συγγενή σας στη Στέγη μας θα πρέπει να αναλάβετε το κόστος της διενέργειας ενός μοριακού τεστ ανά εβδομάδα (κόστος 60-80 ευρώ ανά εβδομάδα) για τον πλέον ενδεδειγμένο τακτικό έλεγχο του συγγενή σας.
 4. Επειδή τα πρωτόκολλα ορίζουν τη χωριστή διαμονή εμβολιασμένων ηλικιωμένων από μη εμβολιασμένους ηλικιωμένους, σε περίπτωση μη ύπαρξης άλλου μη εμβολιασμένου τρόφιμου που θα μπορούσε να είναι συγκάτοικος του συγγενή σας, θα πρέπει να επιβαρυνθείτε την οικονομική αποζημίωση της δεύτερης κλίνης που θα παραμένει κενή. Η οικονομική αυτή επιβάρυνση θα οριστεί όταν και εάν ισχύσει αυτή η πιθανότητα.

Σε περίπτωση όμως που υπάρχει ένας μη εμβολιασμένος τρόφιμος στη μια Δομή της Στέγης και ένας μη εμβολιασμένος τρόφιμος στην άλλη δομή της Στέγης, θα κριθεί αναγκαία η μεταφορά του ενός εκ των δύο στην άλλη Δομή (η οποία θα οριστεί κατά την κρίση της Διεύθυνσης), ώστε οι τυχόν μη εμβολιασμένοι να συγκατοικήσουν χωρίς να υπάρξει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Η μεταφορά με ιδιωτικό ασθενοφόρο θα βαρύνει οικονομικά το συγγενή.

 1. Όπως ορίζεται από το ισχύον πρωτόκολλο επισκεπτηρίου, η δυνατότητα επίσκεψης σε μη εμβολιασμένο ηλικιωμένο τρόφιμο κλειστής δομής είναι 1 φορά στις 2 εβδομάδες, ενώ για τους εμβολιασμένους ηλικιωμένους θα είναι μία φορά την εβδομάδα. Το πρωτόκολλο που είναι σε ισχύ, θα τροποποιηθεί ανάλογα με τα όσα ορίζουν οι Υγειονομικές Αρχές.
 2. Η τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων που θα βρίσκονται σε ισχύ και τα όσα ορίζουν, επιβαρύνουν είτε ως ευθύνη είτε οικονομικά το συγγενή του τρόφιμου ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί. Κάθε νέο Πρωτόκολλο και τα όσα θα ορίζει, γίνεται αποδεκτό και δεσμευτικό για τους συμβαλλόμενους.

Με την υπογραφή της παρούσης, γίνονται κοινά αποδεκτοί οι προαναφερόμενοι συμπληρωματικοί όροι ιδιωτικού συμφωνητικού .

Αθήνα, …. 2021

 

 Ο Διευθυντής.                                                                                                                   O Κηδεμόνας       

Αρχιμ. Φιλόθεος Ορφανουδάκης                                                                                                            Ονοματεπώνυμο

 

              Υπογραφή                                                                                                                           Υπογραφή

 

 

 

 

 

 

 

 

Προβολές : 1,017


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα