Αγωγή σε διευθύντρια Λυκείου στην Κρήτη από γονέα για τα self tests

Αγωγή σε διευθύντρια Λυκείου στην Κρήτη από γονέα για τα self tests

5 Μαΐου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:322
Μοίρασέ το

 

 

 

 

 

Αργά το σκεφθήκατε μάγκες… όταν πετάγατε έξω τα παιδιά που δεν φορούσαν μάσκες, γιατί υπερασπίζονταν το δικαίωμά τους στη ζωή και στο Σύνταγμα, τότε, δεν ξέρατε που θα καταλήξει το πράγμα;;;

Νομίζατε πως σας έσωζε ή θα σας σώσει μια ΚΥΑ του κώλου, από τις ευθύνες σας;

ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.

Κι ας έλεγε ο δικηγόρος Ν. Αντωνιάδης, να μην τα βάλουν οι γονείς με τους εκπαιδευτικούς… γιατί άραγε;;;

ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΑΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΤΑΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Το ερώτημα είναι πότε θα εκδικαστεί η αγωγή;

Και να ληφθεί υπόψη, πως ο/η μαθητής/τρια, δε έχει δικαίωμα να μπει στην σχολική αίθουσα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ… ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΣΤ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ… ΗΔΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.

Και επιτέλους, κατανοήστε κάτι απλό: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΣΟΥΣ “ΣΩΤΗΡΕΣ” ΣΑΣ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όταν τον Σεπτέμβριο του 2020, από τούτο εδώ το ιστολόγιο, έγραφα “ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ”, ελάχιστες ήταν οι αντιστάσεις των γονέων.

ΣΗΜΕΡΑ, ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΑΣ.

ΑΥΡΙΟ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

 

Αγωγή κατατέθηκε εναντίον διευθύντριας Γενικού Λυκείου των Χανίων από γονέα μαθητή, ο οποίος αρνείται όπως δημοσιεύει το zarpanews.gr, τη διενέργεια self-test στο παιδί του, γεγονός που, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, δεν επιτρέπει στο μαθητή την είσοδό του στο σχολείο.

Αναλυτικά το σχόλιο της ΕΛΜΕ Χανίων:

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και θα υπερασπιστούμε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα που γίνεται αποδέκτης τους· όχι μόνο γιατί χρησιμοποιούν ως μέσο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση εναντίον μας, αλλά και επειδή εμφορούνται από άκρως ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές θεωρίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σκέψη πρώτα και κύρια των μαθητών μας.

Άλλωστε, στην ανάπτυξη τέτοιων θεωριών ζωτικό χώρο έδωσαν οι παλινωδίες και οι κραυγαλέες αντιφάσεις της κυβέρνησης στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, καθώς το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να αποτινάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις μεταθέσει στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν και τα self-test, τη στιγμή που η όλη διαδικασία θα έπρεπε να γίνεται με κρατική ευθύνη (rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ) σε εβδομαδιαία βάση μέσα στα σχολεία.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας (συνδικαλιστική, πολιτική και νομική) στη συναδέλφισσα που διώκεται.

Δεν θα επιτρέψουμε οι εκπαιδευτικοί να λογοδοτούμε για ευθύνες που έτσι κι αλλιώς δεν μας αναλογούν.

Δεν θα αφήσουμε στο απυρόβλητο με τη σιωπή ή την ανοχή μας την κυβέρνηση και τις επιλογές της που έχουν κοστίσει τη ζωή και την υγεία χιλιάδων συνανθρώπων μας, ανάμεσά τους εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ θα συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για ανοιχτά, ασφαλή σχολεία, με δημόσια δωρεάν ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε κοινό μέτωπο με τους μαθητές και τους γονείς τους».

 

 

Πηγή

Προβολές : 322


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα