Ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό – Γιγάντια έρευνα σε 10 εκατομμύρια πολίτες!

Ακούει κανείς στην Ελλάδα; Ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό – Γιγάντια έρευνα σε 10 εκατομμύρια πολίτες!

24 Νοεμβρίου, 2020 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,013
Μοίρασέ το
Ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό – Γιγάντια έρευνα σε 10 εκατομμύρια πολίτες!

Η έρευνα δεν έχει προηγούμενο, αφού σχεδόν κάθε κάτοικος της πόλης ελέγχθηκε ιατρικά: περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες εξετάστηκαν, αποτελώντας το 92% όλων των κατοικούντων άνω των 6 ετών.

Ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό – Γιγάντια έρευνα σε 10 εκατομμύρια πολίτες!

 

Δημοσιεύθηκε επιστημονική εργασία που τεκμηριώνει πως δεν υφίστανται στοιχεία που να δείχνουν πως οι φορείς του Νέου Κορονοϊού 2019 μεταδίδουν την μόλυνση.

Πρόκειται για γιγάντιας κλίμακας ερευνητική εργασία, που έλαβε χώρα στην κινέζικη πόλη Γουχάν, που έγινε γνωστή για το ξέσπασμα της επιδημίας COVID-19.

Η έρευνα δεν έχει προηγούμενο, αφού σχεδόν κάθε κάτοικος της πόλης ελέγχθηκε ιατρικά: περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες εξετάστηκαν, αποτελώντας το 92% όλων των κατοικούντων άνω των 6 ετών.

Η επιστημονική ανάλυση με τίτλο “Post-lockdown SARS-CoV-2 nucleic acid screening in nearly ten million residents of Wuhan, China” δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature και βασίζεται σε εξετάσεις που έλαβαν χώρα από τον Μάιο ως τον Ιούνιο στην Γουχάν.

Η καταγωγή του ιού δεν έχει τεκμηριωθεί αδιαμφισβήτητα, με νέες μελέτες να υποστηρίζουν πως η ασθένεια υπήρχε στην Ιταλία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Οι ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον ιό

Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι σεσημασμένες ασυμπτωματικές περιπτώσεις ήταν μεταδοτικές, υποστηρίζεται στην μεγάλη έρευνα.

Τονίζεται επίσης πως τα πορίσματα αυτής της τεράστιας επιστημονικής εργασίας μπορούν να ενισχύσουν ορατά τις δημόσιες αρχές “να προσαρμόσουν και να ελέγξουν τις στρατηγικές τους στην μετά το lockdown περίοδο”.

Οι συντάκτες της έρευνας αναγνωρίζουν πως προηγηθείσες μελέτες έχουν υποστηρίξει πως ασυμπτωματικοί μετέδιδαν την μόλυνση και θα μπορούσαν να εμφανίσουν συμπτώματα αργότερα.

Οι επιστήμονες στην Γουχάν αντέτειναν πως οι κάτοικοι που βρίσκονται ακόμα θετικοί στον Νέο Κορονοϊό 2019 φέρουν χαμηλή ποσότητα ιικού φορτίου και συνεπώς δεν είναι σε θέση να μεταδώσουν μόλυνση σε άλλους.

Η σημασία για τις δημόσιες πολιτικές μας

Ο σκεπτικισμός που έχω εκφράσει για την καταστροφική απραξία της ελληνικής Κυβέρνησης στην επιτελική προετοιμασία του συστήματος υγείας για την αναμενόμενη εποχιακή έξαρση των κρουσμάτων COVID-19 αποδεικνύεται πως έχει πραγματική βάση: δεν διαθέτουμε δομές, κλίνες, ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υπηρεσίες γενικού συμφέροντος σε πλέγμα ικανό να αντιμετωπίσει τον αναμενόμενο φόρτο.

Η τιμωρία της κοινωνίας και της οικονομίας με τυφλά lockdown, χωρίς να προστατεύονται οι ευάλωτοι, στοχοποιεί την λάθος υγειονομική ομάδα, που είναι οι υγιείς, ασυμπτωματικοί και ολιγοσυμπτωματικοί. Προφανώς έχει τεράστιο κόστος -και κόστος σε ανθρώπινες ζωές- αλλά αυτό αποκρύπτεται συστηματικά.

 

Ένα κράτος που έχει πρωτοβάθμια υγεία, μπορεί να προλάβει την εξέλιξη της νόσησης στους ολιγοσυμπτωματικούς: αυτή είναι η πολιτική διδαχή από την πολύκροτη έρευνα των Κινέζων.

Ακούει κανείς στην Ελλάδα;

Η επιστημονική τεκμηρίωση εξελίσσεται ηχηρά σε διεθνές επίπεδο, οπλίζοντας τα κράτη με ισχυρά εργαλεία κατανόησης και αντιμετώπισης της COVID-19. Στην Ελλάδα, κυριαρχεί το σκοτάδι…

 

Πηγή

Προβολές : 1,013


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα