Αναστάση στις 21:00; Μήπως να τους τη χαλάσουμε;

Αναστάση στις 21:00; Μήπως να τους τη χαλάσουμε;

1 Μαΐου, 2021 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:574
Μοίρασέ το

“Οι πιστοί ιερείς ν’ αγνοήσουν την εντολή και να ομολογήσουν Ιησού κάνοντας την Αναστάση στις 24:00 και στις 01:00 κατά το Νέο και Παλαιό Ημερολόγιο αντίστοιχα.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και ιερείς. Όχι μόνο παπάδες.”

 

 

 

 

Μην τους αφήσουμε να χορεύουν τον χορό των διαβόλων σε πλάτες χριστιανών.

ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΤΟΤΕ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

από Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

 

Είναι γνωστή η «εξυπνάδα» της Κουλοκυβέρνησης! Είναι γνωστό το μίσος της για κάθε τι ελληνικό και κάθε τι χριστιανικό. Μέχρι τώρα, τα έβαζε με τους πολίτες. Όχι πλέον. Τώρα τα έβαλε με το Άγιο Φως! Τώρα πλέον εξαπέλυσε επίθεση στον ίδιο το Δημιουργό μας!

Η αλήθεια είναι ότι μου θυμίζει ξερόχορτο που τρέχει με 500 χλμ ανά ώρα και πιστεύει ότι θα καταφέρει να σπάσει τον τοίχο από γρανίτη που βρίσκεται μπροστά του.

Έτσι κι αλλιώς, τόσο ο Μητσοτάκης, όσο κι οι υπόλοιποι χαραμοφάηδες («κυβέρνησης» κι αντιπολίτευσης) δε χαρακτηρίζονται για την εξυπνάδα τους. Κάθε άλλο. Έχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για Oscar Ηλιθιότητας και το έχουν κερδίσει με το… σπαθί τους…

Ολέθριο σφάλμα Νο 1: Υποδοχή Αγίου Φωτός με παριστάμενους… το απαλό αεράκι…

Ολέθριο σφάλμα Νο 2: Αναστάση στις 21:00…

Δε θα αναλύσω το γιατί είναι ολέθρια σφάλματα αυτά. Τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται. Θα πω μόνο ότι με αυτά, οι πολιτικοί (καθώς δεν είδα κάποιον να διαφωνεί) υπέγραψαν και σφράγισαν το τέλος τους. Το τέλος της πολιτικής τους καριέρας. Το τέλος της μίζερης και άθλιας ζωής τους.

Κι εδώ, ερχόμαστε να δώσουμε προτάσεις προς κλήρο και λαό.

  1. Καθώς κάποιοι παπάδες θα εκτελέσουν την εντολή για Αναστάση στις 21:00, προτείνουμε να μη χτυπήσουν οι καμπάνες εκείνη την ώρα, αλλά να χτυπήσουν κανονικά στις 24:00 (με το Νέο Ημερολόγιο) και στις 01:00 (με το Παλαιό Ημερολόγιο), όπως είναι κανονικά.
  2. Προτείνουμε να μην πέσει ούτε μία μπαλωθιά στις 21:00 και να πέσουν όλες μαζί στις 24:00 και στις 01:00 για Νέο και Παλαιό Ημερολόγιο αντίστοιχα.
  3. Προτείνουμε τα βαρελώτα κι οι κροτίδες να σκάσουν στις 24:00 και 01:00 για Νέο και Παλαιό Ημερολόγιο αντίστοιχα κι όχι στις 21:00.
  4. Οι πιστοί ιερείς ν’ αγνοήσουν την εντολή και να ομολογήσουν Ιησού κάνοντας την Αναστάση στις 24:00 και στις 01:00 κατά το Νέο και Παλαιό Ημερολόγιο αντίστοιχα.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και ιερείς. Όχι μόνο παπάδες.

Χαιρετίζουμε θερμώς και ασπαζόμαστε την απόφαση του Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγου! Ασπαζόμαστε την δεξιάν αυτού, μετ’ ευλαβείας και συμπαριστάμεθα μετ’ αυτού! Εύγε! Καλή ομολογία Σεβασμιότατε!

Και τούτο αγαπητοί μου αναγνώστες είναι εκείνο που ξεχωρίζει τους ιερείς, από τα τραγιά!

Η ομολογία προς τον Ιησού! Η πίστη προς τον Ιησού! Η απόρριψη της κοσμικής παραφροσύνης και η εν Χριστώ Ιησού παρρησία! Και ο Σεβασμιότατος Θεολόγος, ομολογεί Ιησού, αρνούμενος να συμπράξει στο αντιχριστιανικό παραλήρημα του τράγου Ιερώνυμου και των αντίθεων της Κουλοκυβέρνησης!

Αυτοί που θα υπακούσουν στο κέλευσμα της κοσμικής εξουσίας για παραβίαση του Ιερού Πηδαλίου και των Ιερών Κανόνων, δεν ανήκουν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ανατολικής εν Χριστώ Εκκλησίας και παραβιάζουν τον πθ’ (89) Κανόνα της Στ’ (κατ’ άλλους Πενθέκτης) Οικουμενικής Συνόδου:

«Τάς του σωτηρίου πάθους ημέρας, εν νηστεία, και προσευχή, και κατανύξει καρδίας επιτελούντας, χρή τους πιστούς περί μέσας της περί το μέγα σάββατον νυκτός ώρας απονηστίζεσθαι, των θείων Ευαγγελιστών Ματθαίου και Λουκά, του μεν, δια του, Οψέ σαββάτων ρήματος· του δε, δια του Όρθρου βαθέος, την βραδύτητα της νυκτός υπογραφόντων.»

Και δια τούτο… ΑΝΑΘΕΜΑ!

Αγαπητοί μου αναγνώστες,

αυτή η Αποστασία των παπάδων, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. «Ὅσοι εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε».

Εκείνοι που ομολογούμε Χριστόν Ιησού και τούτον Εσταυρωμένον δια την ημετέραν σωτηρίαν και συντόμως Αναστάντα εν δόξη, οφείλουμε ν’ αντισταθούμε!

«Κρατώμεν της ομολογίας, ην παρελάβομεν άδολον παρά τηλικούτων ανδρών αποστρεφόμενοι πάντα νεωτερισμόν ως υπαγόρευμα του διαβόλου. Ο δεχόμενος νεωτερισμόν κατελέγχει ελλιπή την κεκηρυγμένην Ορθόδοξον Πιστιν. Αλλ’ αύτη πεπληρωμένη ήδη εσφράγισται, μη επιδεχομένη μήτε μείωσιν μήτε αύξησιν, μήτε αλλοίωσιν ην τινα ουν και ο τολμών η πράξαι η συμβουλεύσαι η διανοηθήναι τούτο ήδη ηρνήθη την πίστιν του Χριστού, ήδη εκουσίως καθυπεβλήθη εις το αιώνιον ανάθεμα, δια το βλασφημείν εις το Πνεύμα το Άγιον, ως τάχα μη αρτίως λαλήσαν εν ταις Γραφαίς και Οικουμενικαίς Συνόδοις» (Εγκύκλιος Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ανθίμου και συν αυτώ του 1848)

Κι επίσης:

«Πολλοί εσμέν οι λέγοντες , ολίγοι δε οι ποιούντες . αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν , αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν , μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν , ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα , μετά της των εντολών παραβάσεως , και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως.» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)

«Απαρασάλευτον διαμένειν βουλόμεθα το τοις Πατράσιν διορισθέν περί του Αγίου και Σωτηρίου Πάσχα … Άπαντες οι τολμώντες παραλύειν τους όρους περί της Αγίας Εορτής του Σωτηριώδους Πάσχα Ακοινώνητους και Απόβλητους είναι της Εκκλησίας του Χριστού.» (Απόφαση Συνόδου Κωνσταντινουπόλεως του 1593, του Πατριάρχου Ιερεμίου β’ και των συν αυτώ)

Καλή Αναστάση!

 

Γεώργιος Δουρμούσης – Μεταξάς, απόφοιτος Θεολογικής Σχολής Αθηνών

Υ.Γ. Συμφωνώ και συμπράττω με τον αδελφό Κώστα Ταύρο!

 

Πηγή

Προβολές : 574


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα