Ανατριχιαστικό: Κλείνουν στο ψυχιατρείο όσους ενημερώνουν για τον εμβολιασμό

18 Μαΐου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:410
Μοίρασέ το

«Απαγορεύεται η έκφραση απόψεων που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση» λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας

ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

 

 

 

 

 

Ο Σταλινισμός – κουμμουνισμός, ετοιμάζει … δωμάτια “πολυτελείας” στα ψυχιατρεία, όσων αντιστεκόμαστε ΑΛΗΘΙΝΑ. (και ο νοών, νοεί το)…

Η αρχή, έγινε… τα “καλλίτερα” έπονται για τους αντιδρούντες…

Μου φαίνεται πως είναι καιρός, να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας… και τα σχετικά για να γράψουμε τις εμπειρίες μας στο κελί του ψυχιατρείου, όπου θα μας περιμένουν οι ΜΕΝΓΚΕΛΕ…

Τι όχι;;;

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ… Ή ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 301 ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ… ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Δ  Ο  Λ  Ο  Φ  Ο  Ν  Ο  Ι  !

 

 

Πολλά χρόνια πίσω και σε καθεστώτα που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικά τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, καθώς βλέπουμε να έχει τεθεί σε εφαρμογή μία «αστυνομία σκέψης» (θα την ζήλευε μέχρι και ο Όργουελ) για τα θέματα που αφορούν τον εμβολιασμό και γενικώς τον κορωνοϊό.

Κραυγαλέο περιστατικό αυτό το οποίο έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, με πρωταγωνίστρια μία γιατρό από τη Λαμία η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας της πόλης και επειδή ενημέρωνε τους πολίτες για τον εμβολιασμό… την έκλεισαν σε ψυχιατρείο της Αθήνας!

«Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε ειναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει;» «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει… Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση» Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε…», είναι μερικές από τις ερωτήσεις που φέρεται να έκανε η γιατρός.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτές οι ερωτήσεις «θορύβησαν» τον Διευθυντής του ΚΥ Λαμίας Ηλία Καραγεώργο, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό ενώ μετά από παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, παραπέμφθηκε και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μάλιστα μετά από αυτό η γιατρός κλείστηκε σε ψυχιατρείο, με τις πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως η μητέρα της ήταν αυτή που κατέθεσε στο ΑΤ Βόλου αίτημα ακούσιας ψυχιατρικής εξέτασης της κόρης της. 

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Λαμίας που παρήγγειλε την εξέταση της από ψυχιάτρους Δημόσιου Νοσοκομείου όπως προβλέπει ο νόμος. Η γυναίκα εξετάστηκε τόσο στο Νοσοκομείο Λαμίας, όσο και στο εφημερεύων Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην Αθήνα όπου διακομίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (12/5) με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία περιπολικού.

Και οι δύο Ψυχίατροι συμφώνησαν στην παραμονή της για παρακολούθηση και νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή εδώ καθώς όταν το ημερολόγιο έγραφε 10 Οκτωβρίου 1961, όταν τέθηκε σε ισχύ η «Οδηγία για την κατεπείγουσα νοσηλεία ψυχικά ασθενών, οι οποίοι αποτελούν δημόσιο κίνδυνο», εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας της ΕΣΣΔ (αρθ. Πρωτοκόλλου 04-14/32) με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η εγκύκλιος αυτή, ουσιαστικά, νομιμοποιήσουμε την εξωδικαστική στέρηση της ελευθερίας και την άσκηση βίας σε βάρος της υγείας των ανθρώπων. Κοντολογίς, ήταν η αποθέωση της αυθαιρεσίας της εξουσίας.

Διαβάζοντας αυτό το έγγραφο, μαθαίνουμε πως ο φερόμενος ως ασθενής μπορούσε να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, αλλά και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών και επιμελητών του «μόνο με την εμφανή ένδειξη επικινδυνότητας» για τον ίδιο και το περιβάλλον του.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα της εποχής η έννοια «των πράξεων δημοσίου κινδύνου, οι οποίες αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για την κοινωνίας» περιελάμβαναν πράξεις όπως «αντισοβιετική προπαγάνδα και αγκιτάτσια, διάδοση γνωστών εκ των προτέρων ψευδών ειδήσεων, οι οποίες συκοφαντούν το σοβιετικό κρατικό και κοινωνικό σύστημα», είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε αντιφρονών μπορούσε να κηρυχθεί ως ψυχικά ασθενής. Εκείνη ακριβώς την εποχή, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης, αποφάσισε την κατασκευή ενός ολόκληρου δικτύου ψυχιατρείων – φυλακών, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα ένα άλλο περιστατικό με γιατρό να προτρέπει τους πολίτες να μην εμβολιαστούν έλαβε χώρα τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα γυναικολόγος από τη Λάρισα γράφει σε ανάρτηση της: «Πείτε όχι στα εμβόλια κατά του COVID. Μεγάλες παρενέργειες. Η Pfizer έχει θησαυρίσει. Τα κέρδη της τρισεκατομμύρια. Διαταραχές στο ανθρώπινο DNA και καταστροφή σταδιακή αγγείων από όλα τα εμβόλια. Θεραπείες υπάρχουν γρήγορες. Αλλά απόδειξη ότι από Σεπτέμβριο έρχονται και τα μονοκλωνικά αντισώματα. Πολλοί νεκροί από τον COVID-19 αλλά από ενδονοσοκομειακές επιμολύνσεις. Ο απλός ελληνικός λαός το έχει αντιληφθεί. Παρακαλώ πολύ μην παραπλανούμε τον λαό μας και όλη την ανθρωπότητα. Να είμαστε γενναίο και να το λέμε άλλωστε το ξέρουν όλοι σχεδόν. Μακριά από την παγκοσμιοποίηση. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Η Γη φτάνει για όλους μας».

Για την ανάρτηση αυτή εκδόθηκε ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, ο οποίος ουσιαστικά απαγορεύει σε γιατρούς να εκφράζουν αντίθετες απόψεις για τον εμβολιασμό.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με αφορμή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από την covid-19 και τον εμβολιασμό που βλάπτουν την Δημόσια Υγεία, υπενθυμίζει προς όλους τους γιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια επισημαίνει:

Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης», και

Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας…..

Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα «η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

 

 

Πηγή

Προβολές : 410


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα