Αν αγαπάς, κάνε την υπέρβαση, αλλιώς, κάτσε στ’αυγά σου!

Αν αγαπάς, κάνε την υπέρβαση, αλλιώς, κάτσε στ’αυγά σου!

17 Φεβρουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:157
Μοίρασέ το

Για αυτό αν δεν τολμάς να κάνεις την υπέρβαση καλύτερα «κάτσε στα αυγά σου» και μην μιλάς για αγάπη . Μίλα για έρωτα, για πόθο, για πάθος αλλά όχι για αγάπη . Η αγάπη θέλει θυσίες. Αντέχεις;

Άλλο Έρωτας, άλλο ΑΓΑΠΗ, άλλο … καψούρα και εμμονές.

Ο έρωτας θέλει φαντασία, η ΑΓΑΠΗ θυσίες…

Η καψούρα και οι εμμονές, θέλουν… ψυχίατρο.

 

Καλλιόπη

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

 

Άλλο αγάπη και άλλο έρωτας φίλε μου.

Η αγάπη θέλει κότσια , θέλει θυσίες , θέλει να μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και αν χρειαστεί να τα βάλεις και μαζί του.

Η αγάπη δεν μπαίνει σε καλούπια, δεν χωρά “πρέπει”. Κυριαρχεί ένα μόνο συναίσθημα.

Θέλω αυτόν τον άνθρωπο μαζί μου, πάση θυσία. Για να το πετύχω αυτό είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχωρήσεις, να δεχτώ την διαφορετικότητα του άλλου, με δύο λόγια να τον σεβαστώ.

Τι γίνεται όμως με τις αγάπες εκείνες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, σε βαθμό που να τις θέτουν σε κίνδυνο. Τι γίνεται δηλαδή στα δύσκολα; Τα παρατάμε και επιλέγουμε την φυγή; Φυσικά και όχι.

Τότε είναι που πρέπει να μείνουμε και να πολεμήσουμε! Τότε πρέπει να υψώσουμε ένα τοίχο για μας και τον άνθρωπο μας, απροσπέλαστο από κάθε δυσκολία . Εκείνη ακριβώς τη στιγμή είναι που πρέπει να κάνουμε την δική μας υπέρβαση, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, δεν έχει και πολλή σημασία.

Στις μέρες μας το «σ’αγαπώ» έχει γίνει καραμέλα . Το πετάμε με τόση ευκολία, χωρίς και οι ίδιοι να ξέρουμε το γιατί, πολλές φορές. Θες ο ενθουσιασμός; Θες η ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον άλλο ; Δεν έχει μεγάλη σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι λέγεται αβίαστα. Μια σοφή παροιμία λέει «βούτα τη γλώσσα στο μυαλό σου, πριν ξεστομίσεις κάτι, καλό ή κακό». Τι να το κάνεις ένα « σ’ αγαπώ» όταν δεν έχει βάση; Καταντά μια φράση, σαν όλες τις άλλες .

Το «σ’ αγαπώ» για να είναι αληθινό, πρέπει να έχει μέσα του και την έννοια της υπέρβασης. Έχει την έννοια του «είμαι μαζί σου ακόμη και αν όλα πάνε στραβά και σε στηρίζω με κάθε κόστος , ειδικά τις φορές που ούτε εσύ δεν πιστεύεις στον εαυτό σου!».

Δεν έχει σημασία ποιός από τους δύο θα κάνει την υπέρβαση ή πόσες φορές θα την κάνει . Αυτό που μετράει είναι το να παλεύεις για την σχέση σου ακόμη και αν όλα τα δεδομένα είναι εναντίον σου.

Τότε είναι που συμπαρασύρεις και τον/την σύντροφό σου σε κάτι που τελικά θα σώσει τη σχέση σας. Στη προσπάθεια σου αυτή, πρέπει να έχεις και την στήριξη του άλλου σου μισού, αλλιώς κάθε προσπάθεια πάει περίπατο (το να παλεύεις μόνος είναι ουτοπία) .

Σκεφτείτε πόσες σχέσεις και πόσες αγάπες θα είχαν σωθεί αν οι άνθρωποι ήταν διατεθειμένοι να κάνουν υπερβάσεις. Η υπέρβαση φίλε μου θέλει κότσια , δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλει να βάλεις στην άκρη εγωισμούς και βολέματα , θέλει “άντερα”.

Για αυτό αν δεν τολμάς να κάνεις την υπέρβαση καλύτερα «κάτσε στα αυγά σου» και μην μιλάς για αγάπη . Μίλα για έρωτα, για πόθο, για πάθος αλλά όχι για αγάπη . Η αγάπη θέλει θυσίες. Αντέχεις;

 

Πηγή

Προβολές : 157


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα