Αν είστε ΓΟΝΕΙΣ, κάντε ότι έκανε ο δικηγόρος κ. Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος.

Αν είστε ΓΟΝΕΙΣ, κάντε ότι έκανε ο δικηγόρος κ. Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος.

12 Απριλίου, 2021 19 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:4,012
Μοίρασέ το
Νίκος Αγαμέμνων Καράβελος: “Την νομιμότητα δεν την ορίζετε εσείς ούτε η Εισαγγελία, αλλά το ίδιο το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους, των οποίων εγγυητής είναι μόνον ο λαός!
Επισήμανα προς τους διδάσκοντες ότι δεν καλύπτονται νομικά από τον παράνομο νόμο σας και από την νομικώς απαράδεκτη ΚΥΑ και τους ζήτησα ως πατέρας, άνθρωπος και επιστήμων δικηγόρος, να μην επιτρέψουν σε κανέναν, ούτε και σε εσάς, να τους εξαναγκάσει να πράξουν το πρωτοφανές, ακατανόητο και ακραίο: να εμποδίσουν μαθητές να μπουν στις αίθουσες να μάθουν γράμματα! Προφάσεις παρενδεδυμένες με «νομικά» ενδύματα συνιστούν βαρύτατη Ύβρι.”

Έχετε μπροστά σας, μια δήλωση – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ενός γονέα που είναι και δικηγόρος.
ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΟΝ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
Όσο για εσάς τους εκπαιδευτικούς που υπακούτε σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ Ή ΚΥΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΩΣ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… γιατί τίποτα δεν κρατάει για πάντα και αυτοί που σας έδωσαν τις εντολές – διαταγές, θα σας αδειάσουν… αν δεν έχουν ήδη εκτελεστεί από τα λαϊκά δικαστήρια για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Καλλιόπη Σουφλή
Αθήνα, 9.4.2021
ΠΡΟΣ
Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κεραμέως
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ
Κοινοποιούμενη
1. κ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
2. Περιφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθηνών Τμήμα Παιδείας
3. Ο.Λ.Μ.Ε
Του
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΒΕΛΟΥ
Δικηγόρου Αθηνών, Νομικού Συμβούλου Δήμου Ηλιούπολης, συντονιστή Νομικής Υπηρεσίας, συγγραφέα, κατοίκου Ηλιούπολης Αττικής, ατομικά και ως πατρός μαθητή της Γ’ Λυκείου και ανήλικης μαθήτριας της Α’ Λυκείου.
κ.Υπουργέ,
Έλαβα γνώση των κειμένων της διάταξης που καταστήσατε νόμο του κράτους και της κατόπιν αυτού του νόμου εκδοθείσης σχετικής ΚΥΑ.
Ως δικηγόρος και πολίτης θεωρώ αμφότερα τα «νομοθετήματα» αντισυνταγματικά και παράνομα.
Προσβάλλουν τον νομικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.
Πρόκειται για τις διατάξεις που αφορούν τις διαδικασίες ελέγχων ή «αυτοελέγχων» των μαθητών για τον διαβόητο covid-19.
Στις διατάξεις αυτές επιχειρήσατε να υπερβείτε το εμπόδιο της αναγκαίας κατά νόμον συναίνεσης των ενηλίκων μαθητών ή των γονέων των ανηλίκων μαθητών, καθιστώντας αυτούς «συνενόχους».
Τόσο η ανωτέρω διάταξη, όσο και η σχετική επ’ αυτής ΚΥΑ, είναι προφανώς εκτός νομιμότητας, διότι:
1) Το «τεστ» συνιστά ιατρική πράξη, συνεπώς διέπεται από τις διατάξεις του ν. 3418/05 Κώδ. Ιατρ. Δεοντολ.).
2) Το «τεστ» παραβιάζει το άρθρο 11 του ίδιου νόμου, γιατί δεν προηγήθηκε ιατρική ενημέρωση.
3) Το «τεστ» παραβιάζει το άρθρο 12 του ίδιου νόμου, καθώς παρακάμπτει την συναίνεση των υποβαλλομένων σε αυτό ή των γονέων.
4) Το «τεστ» είναι παράνομο γιατί διενεργείται από μη ιατρούς.
5) Το επιχείρημα ότι δήθεν οι ανωτέρω διατάξεις δεν εφαρμόζονται ,καθώς το «τεστ» γίνεται με επιμέλεια των ιδίων των ενηλίκων ή, επί ανηλίκων, των γονέων τους, είναι σαθρό και αβάσιμο, καθώς γίνεται στο πλαίσιο άσκησης τυραννικής και αξιόποινης βίας, αφού οι διδάσκοντες καλούνται από την ανωτέρω διάταξη , να πράξουν το πρωτάκουστο: να εκδιώξουν ή εμποδίσουν τα παιδιά που τυχόν δεν συναινούν, να εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας ή να συμμετάσχουν σε εξετάσεις που αφορούν το μέλλον τους.
6) Το «τεστ» είναι παράνομο γιατί αντίκειται και τις διατάξεις του άρθρου 338 ν. 4512/2018,που ορίζει ότι οποιαδήποτε απόφαση που αντίκειται στον ν.3418/05, Κώδικα ιατρικής Δεοντολογίας, είναι άκυρη, και αν σε αυτήν έχει συμμετάσχει γιατρός, υπέχει πειθαρχική ευθύνη.
7) Το «τεστ» είναι παράνομο γιατί αντίκειται στο Σύνταγμα και τις διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις:
α) Δεκάλογος της Νυρεμβέργης.
β) Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 5).
γ) Παγκόσμια Διακήρυξη για την Βιοηθική (άρθρο 6 επ)
δ) Σύμβαση Οβιέδο 1997 (άρθρα 1,5 επ.)
κ.Υπουργέ,
Επιχειρείται για πρώτη φορά, με εξαίρεση την περίοδο της στρατιωτικής χούντας, (που ενθυμούμαι ως μαθητής) βάναυση επέμβαση σε βάρος της ψυχής και του σώματος των μαθητών, καθιστώντας το μέλλον των ιδίων και της παιδείας ζοφερό.
Στην διαδικασία αυτή επιχειρείται η εμπλοκή και των καθηγητών, η μετατροπή τους δηλαδή σε συνενόχους.
Με τρόπο πρωτοφανή τους υποχρεώνετε να εμποδίζουν την είσοδο σε μαθητές ή να εκδιώκουν μαθητές από τον φυσικό τους χώρο, την ιερή αίθουσα διδασκαλίας και να λαμβάνουν απουσίες, αν δεν φέρουν μαζί τους δις της εβδομάδος το «πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων» που καθιερώσατε!
Κατόπιν αυτού υποχρεώθηκα να αντιταχθώ, όπως και πολλοί άλλοι πολίτες και γονείς, θεωρώντας πως με την στάση μου υπερασπίζομαι την αξιοπρέπεια μου, την αξιοπρέπεια των παιδιών μας αλλά και την αξιοπρέπεια των ίδιων των διδασκόντων, που πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν την υπεράσπισή της.
Υπέβαλα προς τους αρμοδίους, Διευθυντή και διδάσκοντες του Λυκείου όπου φοιτούν τα παιδιά μου, την από 9.4.2021 Δήλωσή μου, ζητώντας από αυτούς να αντιταχθούν στις απαράδεκτες διατάξεις που ψηφίσατε, όπως έχουν καθήκον ως άνθρωποι, επιστήμονες και εκπαιδευτικοί.
Τους υπέμνησα δε να διατυπώσουν σαφώς την αντίρρησή τους, όπως έχουν υποχρέωση, δημοσίως και με σθένος, εφόσον πράξετε το αδιανόητο, ήτοι τους εξαναγκάσετε να ενεργήσουν παρανόμως.
Υποχρεώθηκα να υπενθυμίσω προς αυτούς τις διατάξεις του νόμου που δεν συγχωρεί τη βολική θεωρία της δήθεν «εντολή», όταν πρόκειται να συμπράξει ο υπάλληλος σε παρανομίες, άνευ εγγράφου εναντιώσεως προς τους ανωτέρους εντολείς του. (ιδετ. παράγρ 1,2 ν 3528/07. «νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών».
Και την υποχρέωση του να εναντιωθεί σε εντολές (πχ ΚΥΑ), προφανώς αντισυνταγματικές (παράγρ 3 ιδίου νόμου).
Υποχρεώθηκα να υπενθυμίσω προς αυτούς ότι η επιβαλλόμενη παράνομη αυτή συμμετοχή καθηγητών στην παρεμπόδιση μαθητών να εισέλθουν στην αίθουσα, συνιστά, μεταξύ των άλλων, κατ’ έλαττον, παράβαση καθήκοντος και άσκηση παρανόμου βίας.
Τούτο, πέραν των άλλων, διότι η παιδεία -εκπαίδευση, είναι υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο16 Συντ.), πολύ περισσότερο στην περίπτωση της θωρακισμένης από το Σύνταγμα υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
κ.Υπουργέ,
Επισήμανα προς τους διδάσκοντες ότι δεν καλύπτονται νομικά από τον παράνομο νόμο σας και από την νομικώς απαράδεκτη ΚΥΑ και τους ζήτησα ως πατέρας, άνθρωπος και επιστήμων δικηγόρος, να μην επιτρέψουν σε κανέναν, ούτε και σε εσάς, να τους εξαναγκάσει να πράξουν το πρωτοφανές, ακατανόητο και ακραίο: να εμποδίσουν μαθητές να μπουν στις αίθουσες να μάθουν γράμματα! Προφάσεις παρενδεδυμένες με «νομικά» ενδύματα συνιστούν βαρύτατη Ύβρι.
κ.Υπουργέ,
Την νομιμότητα δεν την ορίζετε εσείς ούτε η Εισαγγελία, αλλά το ίδιο το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους, των οποίων εγγυητής είναι μόνον ο λαός!
Είμαι βέβαιος ότι οι διδάσκοντες θα πράξουν το καθήκον τους. Θα αφήσουν τα παιδιά μας να κάνουν ήσυχα και ανεπηρέαστα το μάθημά τους.
Να πάνε ήρεμα στις δύσκολες, εξαιτίας των επιλογών σας, φετινές εξετάσεις τους.
Η παρούσα κοινοποιείται και προς:
1. κ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένεκα του θεσμικού του ρόλου, προς γνώσιν του και για τις νόμιμες συνέπειες.
2. Περιφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθηνών Τμήμα Παιδείας
3. Ο.Λ.Μ.Ε.
προς γνώσιν απάντων και για τις νόμιμες συνέπειες.
Δηλώνω πως θα δημοσιοποιήσω την παρούσα όπου δει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παρακαλώ η επιστολή-αναφορά μου να πρωτοκολληθεί από τις Υπηρεσίες που απευθύνεται και να μου αποσταλεί ο σχετικός εκάστης αριθμός πρωτοκόλλου στο email μου.
Με την τιμή που αρμόζει
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΚΑΡΑΒΕΛΟΣ
Δικηγόρος
Ζωοδόχου Πηγής 5

 

 

Πηγή

Προβολές : 4,012


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα