Απέραντη «no human zone» η Ελλάδα. Όλο και λιγότερη κίνηση, όλο και λιγότερη εργασία!

Απέραντη «no human zone» η Ελλάδα. Όλο και λιγότερη κίνηση, όλο και λιγότερη εργασία!

12 Νοεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Απέραντη «no human zone» η Ελλάδα. Όλο και λιγότερη κίνηση, όλο και λιγότερη εργασία!

Μετά τα μη απαραίτητα προϊόντα λοιπόν, οι μη απαραίτητες επαγγελματικές δραστηριότητες και γιατί όχι οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

Όλο και λιγότερη κίνηση, όλο και λιγότερη εργασία με την Ελλάδα να γίνεται μια απέραντη «no human zone».

 

 

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ.

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Απολαμβάνω που σκούζουν με απόγνωση, αυτοί που ψήφισαν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

ΣΚΟΥΞΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ … ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΨΗΦΟΥΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ…ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΕΒΡΑΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Απέραντη «no human zone» η Ελλάδα. Όλο και λιγότερη κίνηση, όλο και λιγότερη εργασία!
Αυτά έρχονται από Παρασκευή…

Οι μετακινήσεις θα γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο, ενώ ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες κινδυνεύουν να γίνουν «μη απαραίτητες».

Από την Παρασκευή 13.11 επιβλήθηκε από την κυβέρνηση απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί, μειώνοντας στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις κατά τις βραδινές ώρες.

 

Συγκεκριμένα, για το χρονικό αυτό διάστημα θα επιτρέπονται μετακινήσεις:

  • Για λόγους υγείας
  • Για λόγους μετάβασης – επιστροφής στην εργασία
  • Για μικρή βόλτα, κοντινή στην κατοικία, του οικόσιτου ζώου

ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9

Παρότι η απαγόρευση των μετακινήσεων θα ισχύει από τις 9 το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής και εξής, κανονικά θα λειτουργούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι υπηρεσίες διανομής φαγητού κατ΄οίκον (delivery).

Στην περίπτωση, όμως του take away, αυτό θα επιτρέπεται μόνο για τους που βρίσκονται νομίμως στο δρόμο ή γι’ αυτούς που επιστρέφουν από την εργασία τους, ενώ για όλους τους άλλους απαγορεύεται.

Συνεπώς, δεν θα μπορεί κανείς να αποστείλει από τις 9 το βράδυ και εξής sms 2 για αγορά αγαθών ή να συμπληρώσει την αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο να κλείνουν νωρίτερα τα σούπερ μάρκετ, ώστε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτά να προλαβαίνουν να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, πριν τις 9 το βράδυ.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η ατομική άθληση (κωδικός 6) δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Ορόσημο αποτελεί η Παρασκευή 13 Νοεμβρίου για το νέο πακέτο μέτρων και αναφορικά με τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με την τηλεργασία, αφού από τότε και στο εξής κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση, που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

«Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πέραν των πολιτών, ο Υφυπουργός απηύθυνε χθες δημόσια συστάσεις και προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας από τα κανάλια να δώσουν… το καλό παράδειγμα, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αναλύοντας τι περιμένουμε αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Νοεμβρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο MEGA:

  • Πρώτον, ενδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτη περαιτέρω των μετακινήσεων
  • Δεύτερον, περιορισμό κάποιων δραστηριοτήτων, οι οποίες σήμερα είναι ελεύθερες, όπως τα σχολεία αλλά και κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που λειτουργούν σήμερα και ενδεχομένως να μην είναι απαραίτητο να λειτουργούν μετά.

Μετά τα μη απαραίτητα προϊόντα λοιπόν, οι μη απαραίτητες επαγγελματικές δραστηριότητες και γιατί όχι οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

Όλο και λιγότερη κίνηση, όλο και λιγότερη εργασία με την Ελλάδα να γίνεται μια απέραντη «no human zone».

 

 

Πηγή

Προβολές : 316


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα