ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΓΟΥ. René Chiche καθηγητής Φιλοσοφίας και Συνδικαλιστής: δεν θα διδάξω με τη μάσκα. Θα τη φέρω αλλά δεν θα πω ούτε 1 λέξη!!!..........

3 Σεπτεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:234
Μοίρασέ το
 
”Ο λόγος μου και το πρόσωπό μου είναι τα εργαλεία του επαγγέλματός μου.
Το να μου επιβάλουν να φέρω μια μάσκα και ν΄απαιτήσουν από εμένα να παραδώσω μαθήματα υπό αυτές τις συνθήκες είναι σαν να ζητούν από ένα πιανίστα να παίξει κλείνοντας το πληκτρολόγιο-clavier.
Θα έχετε τη μάσκα. Και τη σιωπή μου….” λέει ο καθηγητής…
 

 
 
 
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
 
Υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ.
 
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΓΟΥ René Chiche καθηγητής Φιλοσοφίας και Συνδικαλιστής:
δεν θα διδάξω με τη μάσκα.Θα τη φέρω αλλά δεν θα πω ούτε 1 λέξη. Ο λόγος μου και το πρόσωπό μου είναι τα εργαλεία της δουλειάς μου.Το να ζητούν από έναν καθηγητή να διδάξει με μάσκα είναι σαν να θέλουν από ένα πιανίστα να παίξει με κλειστό πληκτρολόγιο…
 
Καθώς πλησιάζει η επιστροφή στο σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου, ο Jean-Michel Blanquer, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας, Jean-Michel Blanquer παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τους κανόνες για τη χρήση μάσκας.
Ο τελευταίος εξήγησε ότι θα ήταν υποχρεωτική από το γυμνάσιο, γι αυτό το νέο σχολικό έτος.
Ωστόσο για τους δασκάλους, η χρήση υποχρεωτικής μάσκας είναι συστηματική από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο.
 
Μια υποχρέωση που κάνει τον René Chiche καθηγητή Φιλοσοφίας, Ανώτερο Σύμβουλο Εκπαίδευσης,συνδικαλιστή- αντιπρόεδρο της ένωσης Action et Démocratie CFE-CGC (συνδικάτο Εκπαιδευτικών) και συγγραφέα του ”La désinstruction nationale (ed. Ovadia)” να εξεγερθεί, και προσανατολίζεται ήδη σε μια λευκή απεργία σε μια απεργία σιωπής:
«Δεν θα διδάξω με τη μάσκα. Εάν μου την επιβάλουν να τη φορέσω, δεν θα μπορέσω να παρεκκλίνω από τον κανόνα, αλλά δεν θα πω ούτε μια λέξη, “επιμένει ο René Chiche.
 
”Ο λόγος μου και το πρόσωπό μου είναι τα εργαλεία του επαγγέλματός μου.
Το να μου επιβάλουν να φέρω μια μάσκα και ν΄απαιτήσουν από εμένα να παραδώσω μαθήματα υπό αυτές τις συνθήκες είναι σαν να ζητούν από ένα πιανίστα να παίξει κλείνοντας το πληκτρολόγιο-clavier.
Θα έχετε τη μάσκα. Και τη σιωπή μου….” λέει ο καθηγητής…
 
Προσθέτει ο καθηγητής φιλοσοφίας:
«Η κυβέρνηση γνωρίζει την κατάσταση από τον Μάιο. Είχε τέσσερις μήνες για να προετοιμαστεί για μια σοβαρή επιστροφή στο σχολείο.
Αντ ‘αυτού, δεν φρόντισε για τίποτα και περιορίστηκε μόνο στο να θεσπίσει κανόνες λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς που δεν είναι συμβατοί με την άσκηση του επαγγέλματος της διδασκαλίας ».”Δεν θα διδάξω με μάσκα. Επιμένω και υπογράφω.”
Καταλήγει ο καθηγητής…..
 

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα