Απλά μαθήματα προστασίας από ιούς και... κορονοϊόυς

Απλά μαθήματα προστασίας από ιούς και... κορονοϊόυς

18 Σεπτεμβρίου, 2020 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:927
Μοίρασέ το

 

Δυστυχώς, η “μοντέρνα ιατρική” και οι «φοβεροί» επιστήμονες της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης (πλήρως κατατετμημένη γνώση λόγω ειδικοτήτων), αυτά τα μέσα τα θεωρούν και τα δυσφημούν ως “κομπογιαννίτικα”, αν όχι επικίνδυνα, γιατί δεν πατεντάρονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες και γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθούν ερευνητικά κονδύλια, αφού τέτοια στροφή στην έρευνα και θεραπευτική θα ήταν εις βάρος των φαρμακευτικών εταιριών και όσων τις υπηρετούν, ώστε να τύχουν σημασίας από εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων, πλήρως συντονισμένων και ελεγχόμενων μέσω μιζών, από τις φαρμακοβιομηχανίες.

 

 

Δώστε πολλή προσοχή στα παρακάτω σχόλια, τα οποία επέλεξα να κάνω ανάρτηση…και πιάστε το μήνυμα….

Και μην ξεχνάτε πως όλος αυτός ο παγκόσμιος τρόμος που επιβάλλεται, είναι για δυο λόγους:

  1. Για να πλουτίσουν οι παγκόσμιοι κολοσσοί των φαρμακοβιομηχανιών.
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Πριν αρκετά χρόνια, κατά τον “πυρετό” της εναλλακτικής θεραπευτικής, μελέτησα ερευνητικά τη δράση τριών αιθέριων ελαίων (ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο) κατά 30 στελεχών σαλμονελλών.

Συγχρόνως δοκίμαζα κοινής χρήσης αντιβιοτικά.

Η ρίγανη ανέστειλε 100% την ανάπτυξη όλων των στελεχών σαλμονέλλας, ενώ τα αντιβιοτικά και τα άλλα αιθέρια έλαια μερικώς ή καθόλου.

Από τότε φτιάχνω το χειμώνα, αλλά και όταν έχω οδοντόπονο, εκχύλισμα ρίγανης (1 κ.γ σε ένα ποτήρι κρασιού καυτό νερό για 24 ώρες) και κάνω παρατεταμένες γαργάρες τρεις ή περισσότερες φορές την ημέρα.

Επειδή έχω και αλλεργικό χρόνιο βήχα, κυρίως με υπερβολική υγρασία ή ξηρασία, η μέθοδος με απαλλάσσει από την ένταση του βήχα, ενώ έχω πολλά χρόνια να αρρωστήσω με συνάχια και αναπνευστικά συμπτώματα το χειμώνα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρίγανης και άλλων βοτάνων είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Θεωρείται ισχυρό μικροβιοκτόνο βότανο, ενώ είναι και ευστόμαχο χωρίς να έχει παρενέργειες.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιείται ευρέως από τα αρχαία χρόνια ως καρύκευμα στα φαγητά.

Οι κτηνίατροι και τεχνολόγοι τροφίμων την χρησιμοποιούν σε κρεατοσκευάσμα, όπως τα λουκάνικα, ενώ πρόσφατα προοδευτικοί κτηνοτρόφοι αγοράζουν βιομηχανικά εκχυλίσματα για πρόσθετα διατροφής των ζώων, με στόχο την μείωση της προληπτικής χορήγησης αντιβιοτικών.

 

Σημείωση: Από τους κτηνιάτρους αναπτύχθηκε και γνώση για την ευεργετική επίδραση των προβιοτικών στον οργανισμό.

Δυστυχώς, η “μοντέρνα ιατρική” και οι «φοβεροί» επιστήμονες της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης (πλήρως κατατετμημένη γνώση λόγω ειδικοτήτων), αυτά τα μέσα τα θεωρούν και τα δυσφημούν ως “κομπογιαννίτικα”, αν όχι επικίνδυνα, γιατί δεν πατεντάρονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες και γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθούν ερευνητικά κονδύλια, αφού τέτοια στροφή στην έρευνα και θεραπευτική θα ήταν εις βάρος των φαρμακευτικών εταιριών και όσων τις υπηρετούν, ώστε να τύχουν σημασίας από εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων, πλήρως συντονισμένων και ελεγχόμενων μέσω μιζών, από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Αν και είναι πλέον δύσκολο, έως ανέφικτο, λόγω υπερπληθυσμού και συγκέντρωσης στις μεγαλουπόλεις, όσοι μπορούν, θα πρέπει να ζουν με άλλους τρόπους από αυτούς της σύγχρονης εποχής, ώστε να ζουν φυσιολογικότερα μέσα στη φύση και καλλιεργώντας τη μάνα γη.

Ερήμωσαν τα χωριά και η φύση!

Άρα, για την σίτιση στις μεγαλουπόλεις απαιτείται εντατική καλλιέργεια και μαζική παραγωγή, που απαιτούν χρήση τεχνιτών μέσων παραγωγής, καθώς και χημικών για καταπολέμηση ασθενειών.

Καταπολεμώντας αφύσικα το ένα “ζιζάνιο”, σου προκύπτει ένα άλλο, αφού όλα τα είδη στη φύση ζουν ανταγωνιστικά μεν, εν ισορροπία δε.

Με τον ίδιο τρόπο αναπτύσσεται και το λεγόμενο μικροβίωμα του ανθρώπου.

Δηλαδή μια πληθώρα μικροοργανισμών στις επιφάνειες του σώματος, όπως βλεννογόνος πεπτικού, δέρματος κτλ, τα οποία συμβιώνουν με τον άνθρωπο, προστατεύοντάς τον από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Το μικροβίωμα καταλαμβάνοντας τους υποδοχείς σύνδεσης μικροοργανισμών με τους βλεννογόνους, δεν επιτρέπει την εγκατάσταση παθογόνων μικροοργανισμών.

Αν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία, υποκείμενα νοσήματα, κακή διατροφή, χρήση αντιβιοτικών κτλ, επιτρέπουν την εγκατάσταση σε παθογόνα όπως πχ οι σαλμονέλλες που βρίσκονται παντού στη φύση και στη συνέχεια να προκαλέσουν βλάβες στα αντίστοιχα όργανα.

Αυτή την έννοια προστασίας έχει και η σύσταση ιατρών όταν χορηγούν δια του στόματος αντιβιοτικά, για κατανάλωση γιαουρτιού (προβιοτικό) και δη ελληνικού τύπου.

Τα γιαούρτια έχουν δισεκατομμύρια λακτοβακύλλους (καλοί μικροοργανισμοί), οι οποίοι καταλαμβάνουν τους υποδοχείς του εντερικού βλεννογόνου, που ελευθερώθηκαν από τη θανάτωση μικροοργανισμών λόγω της χορήγησης του αντιβιοτικού, και έτσι σταματούν την εγκατάσταση παθογόνων ικανών να προκαλέσουν πχ γαστρεντερίτιδα ή και δυσεντερία.

Το στρες, λόγω πχ κακής διαβίωσης (κρύο χειμώνα, υγρασία), εργασιακών συνθηκών, στέρησης και κακής διατροφής, προκαλεί ανοσοκαταστολή, δηλαδή μείωση της άμυνας του οργανισμού.

Η αποκατάσταση γίνεται με αναστροφή των συνθηκών που προκαλούν την ανοσοκαταστολή.

Αν αυτό δεν γίνει, τότε κυρίως στις μεγαλουπόλεις που υπάρχει συνωστισμός, ο οργανισμός μένει απροστάτευτος σε παθογόνα, όπως οι ιοί.

Οι ιοί, λόγω του τρόπου που εγκαθίστανται στον οργανισμό, ευνοούνται περισσότερο από κάθε άλλο παθογόνο, από την πτώση της άμυνας.

Για αυτό και είναι συχνότερες οι ιώσεις σε τέτοια άτομα και για αυτό ο ιός της covid-19 στέλνει στην εντατική και το θάνατο άτομα με υποκείμενα νοσήματα (ανοσοκατεσταλμένα) ή τρίτης ηλικίας (ηλικιακή ανοσοκαταστολή).

Οι ιοί ευνοούνται επίσης από το συνωστισμό λόγω του τρόπου που μεταδίδονται.

Άρα, οτιδήποτε βοηθάει στην μείωση του ιϊκού φορτίου, στις πύλες εισόδου του ιού, πχ ρινοφαρυγκική οδός, λογικά βοηθάει και στη μείωση της εγκατάστασης του παθογόνου σε βαθύτερους ιστούς και χαμηλότερα όργανα του αναπνευστικού, όπως οι πνεύμονες.

Το νόημα της ζωής είναι το «ευ ζην», και αυτό δεν βρίσκεται μόνο στην ύλη, αλλά και τον τρόπο που αυτή αξιοποιείται

 

Scorpion

 

Η άνοια αγαπητή Αγγελική, είναι πολυπαραγοντική νόσος, όπως και ο καρκίνος.

Αν τα στοματικά διαλύματα κάνουν κακό, θα το κάνουν τοπικά κυρίως και θα είναι, πρώτον ανάπτυξη ανθεκτικών σε αυτά μικροοργανισμών του στοματικού βλεννογόνου, συνέπεια η επίμονη ουλίτιδα και δεύτερον αν έχουν ουσίες βλαβερές, όπως το αλουμίνιο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει κάποιος να πάθει καρκίνο των ούλων (σπάνιος αν και χρησιμοποιούνται ευρέως σε άλλες χώρες τα δυαλύματα), κάτι που μπορούν να κάνουν και οι διάφορες οδοντόπαστες, αλλά τις χρησιμοποιούμε τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα, παρά άνοια.

Επίσης, έχεις σκεφτεί ότι ίσως η άνοια είναι αποτέλεσμα του χλωριωμένου νερού;

Ποιος κάνει στην χώρα μας συστηματικούς ελέγχους στα νερά μας, για τέτοια ζητήματα, και ακόμη περισσότερο, πόσες φορές έχουν δημόσια ενημερωθεί οι καταναλωτές και για το σύστημα ελέγχων των υδάτων και για τα ευρήματα;

Αν εσύ γνωρίζεις πέστο και σε μένα!!!

Πάντως, οτιδήποτε χρησιμοποιείται καθημερινά και επαναλαμβανόμενα, ακόμη και τα βότανα, αυξάνει την πιθανότητα να προκαλέσει χρόνια νοσήματα πχ καρκίνο, άνοια κτλ.

Για αυτό και οι προσμίξεις στο νερό είναι οι πιο επικίνδυνες!!!!

Άρα, τίποτε δεν συνιστάται για τέτοια χρήση.

Όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και κατ’ αναλογία προβλήματος/ανάγκης. “Παν μέτρο άριστον”!!!!

Όμως, γιατί να μην χρησιμοποιείται εναλλακτική πχ το χειμώνα με το πρώτο σύμπτωμα από το αναπνευστικό;


Και για να γίνω λίγο ΚΑΚΙΑ και υποχθόνια, θα έβλαπτε, αν κάποιος είχε στριμωχθεί να κάνει το τεστ πχ για να επιστρέψει στη δουλειά του ή για να μπει στην αίθουσα, να κάνει κανά δυό μέρες πριν τη δειγματοληψία και κανένα μισάωρο πριν το δείγμα βαθιές, παρατεταμένες γαργάρες, ώστε να μειώσει το ιϊκό φορτίο;

Που θα ωφελούσε αυτό;

Πρώτον, επειδή ο βαμβακοφόρος στυλαιός τραυματίζει την επιφάνεια του βλεννογόνου, ακόμη και στην καλύτερη δειγματοληψία, μικρότερο ιϊκό φορτίο επί του βλεννογόνου σημαίνει λιγότερα ιϊκά μόρια για προσκόλληση στους υποκείμενους τραυματισμένους ιστούς (αφαίρεση της βλέννας με το δείγμα αφήνει τον βλεννογόνο χωρίς προστασία έστω και για λίγο!!).

Άρα, μικρότερο ιϊκό φορτίο σημαίνει μικρότερη πιθανότητα για επώδυνη μόλυνση και τις συνέπειες της.

Δεύτερον, επειδή η μοριακή μέθοδος, όπως και κάθε άλλη, απαιτούν ένα δεδομένο αριθμό μικροβιακού υλικού για να βγουν θετικά, μήπως, το “ξέπλυμα” βοηθάει να βγει ένα αρνητικό τεστ και να απαλλαγεί το άτομο από την επώδυνη καραντίνα καθώς και οι φίλοι και συγγενείς του από την δειγματοληψία και το στίγμα;

Τρομερό, αυτό το τελευταίο που λέω, αλλά όλα είναι στο πνεύμα της αυτοάμυνας και δεν τα συνιστώ ως μέθοδο!

Άλλωστε δεν μου επιτρέπεται δεοντολογικά τέτοια κακία!!!

 

 

 

Πηγή σχολίων

Προβολές : 927


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα