Αποκάλυψη Δ.Κούβελα: «Υπέγραψαν για τα εμβόλια χωρίς ρήτρα ασφαλείας – Δεν μπορούν να κυνηγήσουν τις εταιρείες»!

Αποκάλυψη Δ.Κούβελα: «Υπέγραψαν για τα εμβόλια χωρίς ρήτρα ασφαλείας – Δεν μπορούν να κυνηγήσουν τις εταιρείες»!

28 Ιανουαρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:281
Μοίρασέ το
Αποκάλυψη Δ.Κούβελα: «Υπέγραψαν για τα εμβόλια χωρίς ρήτρα ασφαλείας – Δεν μπορούν να κυνηγήσουν τις εταιρείες»!

“Δώσαμε δισεκατομμύρια σε εταιρείες χωρίς λόγο” 

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμβολιαστούν τα μωρά», λέει ο Δ.Κούβελας

“Αυτές οι συμφωνίες που προϋπέγραψε η ΕΕ και ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν έχουν να κάνουν με ρήτρες κρατικές επιπέδου ασφάλειας.

Ξεβρακωθήκαμε στις εταιρείες”

Αποκάλυψη Δ.Κούβελα: «Υπέγραψαν για τα εμβόλια χωρίς ρήτρα ασφαλείας – Δεν μπορούν να κυνηγήσουν τις εταιρείες»!

“Μασημένα” τα λέει ο κύριος Καθηγητής…  Όχι, κύριε Κούβελα… δεν τα δώσαμε εμείς… αυτοί που κυβερνούν τα πολιτικο-ιατρικά σκύβαλα τα έδωσαν από τον ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου.

Απ’  έξω απ’ έξω απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, μας λέτε πως η κυβέρνηση ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ… “ΠΑΡΕΙ ΜΙΖΑ”, αγοράζοντας εμβόλια που ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;;;

Πεταμένα εκατομμύρια εμβόλια επί Αβραμόπουλου και Καραμάν – αλή, πεταμένα εκατομμύρια εμβόλια και επί Κικίλια και Μητσοτάκη.

Και τότε και τώρα, ένας Τσιόδρας… δρόμος…

Ας είναι καλά ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΡΑΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΦΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ … “ΑΡΜΟΔΙΟΙ”…

Κι έχεις και το κάθε παγωνοσούργελο, να σου λέει πως αν δεν κάνεις εμβόλιο, δεν θα βγεις έξω… 

ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΩΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ… ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Αλήθειες που προβληματίζουν είπε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας αναφερόμενος στην προμήθεια των εμβολίων για τον κορωνοϊό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση «παρακαλάει» την AstraZeneca να παραδώσει τα εμβόλια τα οποία είχε υποσχεθεί, ο κ. Κούβελας αποκαλύπτει πως τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στις εταιρείες, καθώς υπέγραψαν για τα συμβόλαια χωρίς ρήτρα. 

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κούβελας η ΕΕ έχει απαλλάξει τις εταιρείες από την σημαντική ρήτρα «supply» δηλαδή της ευθύνης τους για την παράδοσή τους. 

Το θέμα αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο εάν αναλογιστούμε τους ρυθμούς με τους οποίους προχωράνε οι εμβολιασμοί, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα που σας αναφέραμε στο pronews.gr το οποίο υπολογίζει πως στην Ελλάδα θα υπάρξει ανοσία το… 2024!

Δηλαδή για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουμε καραντίνες και άλλα μέτρα τα οποία θα καταστρέφουν ακόμη περισσότερο την οικονομία, αλλά και την κοινωνία. 

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας μιλώντας στο Sputnik σχετικά με τη διαχείριση του θέματος των εμβολιασμών από τις Βρυξέλλες εξ ονόματος όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, υπενθύμισε με νόημα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην πορεία της βρίθει λαθών.

«Αρχή νούμερο ένα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα συνονθύλευμα λαών οι οποίοι όπως είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, κάνουν λάθη. 

Να θυμίσω τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον 2ο ΠΠ, τη μεταξύ τους φαγωμάρα και άλλα τέτοια.

Επομένως δεν υπάρχει λόγος να τους θεωρούμε (σ.σ. τα κράτη που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση) κάτι σοβαρό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κούβελας όσον αφορά τα εμβόλια και την παρτίδα που έχει παραγγείλει η χώρα μέσω της ΕΕ, εκφράζει την αντίθεσή του κυρίως για τα εκατομμύρια δόσεις που παραγγέλθηκαν, καθώς, όπως εξηγεί, το εμβόλιο δεν είναι για όλους.

«Τα εμβόλια είναι σαν τα φάρμακα. Δεν είναι γενικώς ένα καλό πράγμα. Αν πονάει το κεφάλι σου, καλό είναι να πάρεις χάπι, αν δεν πονάει, δεν πρέπει να το πάρεις.

Το εμβόλιο λοιπόν το θέλουμε όταν έχει χαμηλή αποτελεσματικότητα 50%-60% και όλοι κινδυνεύουν το ίδιο.

Αν υπάρχει μια αρρώστια που κινδυνεύουν μόνο οι 80χρονοι, δεν έχουν κανένα λόγο να εμβολιάσουν τα μωρά. Άρα λοιπόν θα έπρεπε να υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος στην χώρα που να κάνει μια λιτή μελέτη που λέγεται cost effectiveness , δηλαδή πόσα θα δώσουμε και για ποιο λόγο. Τώρα πήγαμε εμείς και παραγγείλαμε 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, με το κάθε εμβόλιο να κάνει 40 ευρώ, θα δώσουμε μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Είναι δηλαδή το 25% της συνολικής δαπάνης φαρμάκου της χώρας που είναι 1.945.000.000 ευρώ» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η χώρα μας θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια για τους περίπου 150.000 υγειονομικούς και για περίπου 1.000.000 ηλικιωμένους κι ευπαθείς ομάδες.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ υπενθυμίζει ότι λανθασμένα θεωρήθηκε ότι η εύρεση του εμβολίου σημαίνει και έναρξη της παραγωγής των δόσεων, τονίζοντας ότι «δεν υπήρχε εργοστάσιο να τα φτιάχνει» ενώ επισημαίνει ότι η ΕΕ και το ελληνικό κράτος έχουν απαλλάξει τις εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια από την πλέον σημαντική ρήτρα που υπάρχει, αυτή της προμήθειας (supply).

«Το είχα πει αυτό και είχαν πέσει όλοι να με φάνε ότι είμαι εναντίον τον εμβολίων. Δεν είμαι εναντίον των εμβολίων. Ήξερα ότι δεν μπορούσαν να τα φτιάξουν.

Αυτές οι συμφωνίες που προϋπέγραψε η ΕΕ και ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν έχουν να κάνουν με ρήτρες κρατικές επιπέδου ασφάλειας.

Η ασφάλεια είναι κάτι το ατομικό. 

Αν εγώ πάθω κάτι από το εμβόλιο, κανένα κράτος δεν μπορεί να μου πει να μην τους κυνηγήσω. 

Το κράτος υπέγραψε ότι τους απαλλάσσει από ρήτρες.

Και η ρήτρα παγκοσμίως στα φάρμακα είναι του supply (σ.σ. προμήθεια, εφοδιασμός), δηλαδή είπαν ότι “εμείς δεν πρόκειται να σας κυνηγήσουμε αν δεν μας δώσετε αυτό που υποσχεθήκατε κι όταν το υποσχεθήκατε”.

Άρα γιατί συζητάμε τώρα; Ξεβρακωθήκαμε στις εταιρείες» είπε.

 

Το φάρμακο που πήρε ο Τραμπ και παρήγγειλε η Γερμανία

 

Ο κ. Κούβελας αναφέρει ότι η πανδημία του κορωνοϊού, είναι όπως και άλλες πανδημίες οι οποίες ολοκληρώνουν μετά από 2-3 κύκλους τη «ζωή» τους κι ότι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι συγκεκριμένο φάρμακο, δηλαδή αυτό που πήρε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ -μονόκλωνα εξουδετερωτικά αντισώματα- για να σπάσουμε το 3ο κύμα ενώ τονίζει ότι στο Ισραήλ ήδη 3.000 εμβολιασμένοι νόσησαν από κορωνοϊό.

«Είναι μια πανδημία θα κάνει δύο, τρεις κύκλους και μετά θα τελειώσει.

Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε εμβόλιο.

Να σας θυμίσω ότι στο Ισραήλ ήδη νόσησαν 3.000 εμβολιασμένοι.

Αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα για να σπάσει το 3ο υποτιθέμενο κύμα είναι τα θεραπευτικά αντισώματα.

Σαν αυτά που πήρε ο Τραμπ.

Υπάρχουν δύο φαρμακοβιομηχανίες που έβγαλαν φάρμακο για την COVID-19.

Εξαιρετικό φάρμακο.

Αυτά τα λένε μονόκλωνα εξουδετερωτικά αντισώματα.

Το ένα φάρμακο πήρε άδεια κυκλοφορίας στις 9 Νοεμβρίου» ανέφερε προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν το προμηθεύεται το συγκεκριμένο φάρμακο έχοντας ως δικαιολογία ότι δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

«Αφού λοιπόν δεν έχει εγκριθεί, πώς πήρε 200.000 δόσεις η Γερμανία, 10.000 δόσεις η Ουγγαρία ενώ η Ιταλία περιμένει περίπου 80.000 δόσεις;

Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη έχουμε δικαίωμα να προμηθευόμαστε με μια διαδικασία που λέγεται “αμοιβαία αναγνώριση” κι αφού το έχει εγκρίνει ήδη η Αμερική, εμείς μπορούμε να εγκρίνουμε την προέγκρισή της.

Αυτό έκανε και η Γερμανία και το πήρε» κατέληξε ο κ. Κούβελας.

 

Πηγή

Προβολές : 281


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα