ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΑΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΑΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

7 Νοεμβρίου, 2020 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:939
Μοίρασέ το
 
Ο Τραμπ δηλώνει αμέσως ότι η ψηφοφορία είχε υποστεί νοθεία, ότι υπήρχε απάτη ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου και ότι οι Κινέζοι ήταν πίσω από ένα σχέδιο να παράσχουν ψευδείς ψήφους μέσω ταχυδρομείου και άλλες «εκλογικές νοθείες» όπως η πρόσαφατη αποδεδειγμένη νοθεία με το λογισμικο, που ανακαλύφθηκε στο Μίσιγκαν, αλλα αυτο το λογισμικό χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες 47 πολιτείες, σε όλες τις τέσσερες βασικές πολιτείες που έδωσαν τη νίκη του στον Μπάιντεν.
 
Έχοντας στραφεί εναντίον των Κινέζων καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, αποκαλώντας τον Μπάιντεν «φιλικά προσκείμενο στην Κίνα», ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι Κινέζοι παρενέβησαν στις εκλογές των ΗΠΑ.

 
 
 
Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα…
Όλα παίζονται…
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
 
Ο Τραμπ έχει αρχίσει να θέτει τις βάσεις για τη διαδικασία βήμα προς βήμα με την οποία να διατηρήσει την προεδρία ακόμη και εαν έχει ‘’χάσει’’ τις εκλογές:
 
1.Ο Μπάιντεν κερδίζει τη δημοφιλή ψήφο και καταφέρνει να κερδίσει τις μεταβαλλόμενες βασικές πολιτείες της Αριζόνα, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Πενσυλβανίας με αξιοπρεπή αλλά όχι συντριπτικά περιθώρια.
 
2. Ο Τραμπ δηλώνει αμέσως ότι η ψηφοφορία είχε υποστεί νοθεία, ότι υπήρχε απάτη ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου και ότι οι Κινέζοι ήταν πίσω από ένα σχέδιο να παράσχουν ψευδείς ψήφους μέσω ταχυδρομείου και άλλες «εκλογικές νοθείες» όπως η πρόσαφατη αποδεδειγμένη νοθεία με το λογισμικο, που ανακαλύφθηκε στο Μίσιγκαν, αλλα αυτο το λογισμικό χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες 47 πολιτείες, σε όλες τις τέσσερες βασικές πολιτείες που έδωσαν τη νίκη του στον Μπάιντεν.
 
3.Έχοντας στραφεί εναντίον των Κινέζων καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, αποκαλώντας τον Μπάιντεν «φιλικά προσκείμενο στην Κίνα», ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι Κινέζοι παρενέβησαν στις εκλογές των ΗΠΑ.
 
4.Ο Τραμπ υποδεικνύει ότι αυτό είναι ένα μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας και επικαλείται τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει την υποτιθέμενη δραστηριότητα στις οριακές πολιτείες. Η νομική δικαιολογία για τις προεδρικές εξουσίες που επικαλείται έχει ήδη αναπτυχθεί και εκδοθεί από τον Barr.
 
5. Η έρευνα έχει ως στόχο να διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου, την προθεσμία κατά την οποία πρέπει να διοριστούν οι εκλογείς του Εκλογικού Σώματος κάθε πολιτείας. Αυτό είναι το ίδιο το ζήτημα στο οποίο ασχολήθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο με τον Μπους εναντίον του Γκορ, αποφασίζοντας ότι η εκλογική διαδικασία έπρεπε να περατωθεί, απαγορεύοντας έτσι την περαιτέρω καταμέτρηση των ψήφων της Φλόριντα.
 
6.Και οι τέσσερις οριακές πολιτείες έχουν τον Ρεπουμπλικανικό έλεγχο τόσο των ανώτερων όσο και των κατώτερων κοινοβουλίων των κρατικών νομοθετικών τους οργάνων. Αυτοί οι κρατικοί νομοθέτες αρνούνται να επιτρέψουν την πιστοποίηση οποιουδήποτε εκλογικού αποτελέσματος μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας για την”εθνική ασφάλεια”.
 
7.Οι Δημοκρατικοί θα έχουν ξεκινήσει μια νομική δράση για την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων σε αυτές τις τέσσερις πολιτείες και τον διορισμό του εκλογικού σώματος του Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ έχει δημιουργήσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης εθνικής ασφάλειας για να δημιουργήσει το επακόλουθο χάος.
 
8.Το ζήτημα τίθεται στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο σε αντίθεση με τις εκλογές του 2000 δεν αποφάσισε τις εκλογές υπέρ των Ρεπουμπλικανών. Ωστόσο, υποδηλώνει και πάλι ότι η προθεσμία της 14 Δεκεμβρίου του Εκλογικού Σώματος πρέπει να τηρηθεί,το Εκλογικό Σώμα πρέπει να συνεδριάσει ούτως ή άλλως και να ψηφίσει.
 
9.Το Εκλογικό Σώμα συνεδριάζει και χωρίς να εκπροσωπούνται οι εκλογείς από αυτά τις τέσσερεις πολιτείες, ούτε ο Biden ούτε ο Trump έχουν επαρκείς ψήφους για να λάβουν την πλειοψηφία του Εκλογικό Σώμα
 
10.Οι εκλογές πηγαίνουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
 
Σύμφωνα με τη σχετική συνταγματική διαδικασία, η ψηφοφορία στο Σώμα γίνεται από κρατική αντιπροσωπεία, όπου κάθε αντιπροσωπεία ψηφίζει μία ψήφο, η οποία καθορίζεται από την πλειοψηφία των εκπροσώπων σε αυτές τις πολιτείες.
 
Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 26 πολιτείες που την πλειοψηφία την έχουν οι ρεπουμπλικάνοι και 23 πολιτείες που την πλειοψηφία την έχουνοι δημοκρατικοί. Υπάρχει μια πολιτεία, η Πενσυλβάνια, που έχει μια ομοιόμορφα διχασμένη αντιπροσωπεία.
 
Ακόμα κι αν οι Δημοκρατικοί επρόκειτο να πάρουν έδρες στην Πενσυλβάνια και να κρατήσουν όλα τα κέρδη τους στο Σώμα του 2018, οι Ρεπουμπλικάνοι θα είχαν πλειοψηφία από 26 έως 24 αντιπροσωπείες.
 
Αυτή η ψηφοφορία θα επέτρεπε στον Τραμπ να διατηρήσει την προεδρία
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2000 ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

 

Το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο είναι από τις 07/03/20 και βρίσκεται εδώ

 

Προβολές : 939


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα