Αριστερός ακτιβιστής παρότρυνε εισβολείς να μπουν στο Καπιτώλιο, πίεσε την αστυνομία να εγκαταλείψει τις θέσεις της

Αριστερός ακτιβιστής παρότρυνε εισβολείς να μπουν στο Καπιτώλιο, πίεσε την αστυνομία να εγκαταλείψει τις θέσεις της

9 Ιανουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:188
Μοίρασέ το

 

Ο Σάλλιβαν είναι γνωστό πως έχει λάβει μέρος σε διαδηλώσεις και εξεγέρσεις που συνδέονταν με το κίνημα Black Lives Matter, που έχει ιδρυθεί από μαρξιστές οργανωτές κόσμου.

Τον Ιούλιο, είχε συλληφθεί στην Γιούτα για ισχυρισμούς εξέγερσης, για απειλή με βία, και για εγκληματική συμπεριφορά, λόγω των πράξεών του σε μια διαδήλωση που είχε ως κατάληξη τον πυροβολισμό ενός οδηγού μηχανής.

 

 

 

Όλα στημένα, για να κατηγορηθεί ο Τράμπ ως υποκινητής βίας στο Κογνκρέσο.

“Μπουμπούκι” ο αντιτραμπικός διαδηλωτης…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Διαβάστε και εδώ, για τον συγκεκριμένο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ.

Ο Τζον Σάλλιβαν, βιντεογράφος και ιδρυτής μιας «ομάδας για φυλετική δικαιοσύνη και αστυνομική μεταρρύθμιση», ανήρτησε βίντεο στο Youtube στις 7 Ιανουαρίου, που τον δείχνει να εισέρχεται στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον με μια ομάδα που κρατούσε σημαίες που συνήθως κρατάνε υποστηρικτές του Τραμπ, και πιθανώς άλλους, την προηγούμενη μέρα.

Ακούγεται στο βίντεο να ενθαρρύνει άλλους και να πείθει την αστυνομία του Καπιτωλίου να αφήσει αυτούς που παραβίασαν τον χώρο να περάσουν μέσα από αρκετά εμπόδια.

Το βίντεο αποκαλύπτει επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση που οδήγησε στον θάνατο της Άσλεϋ Μπάμπιτ, βετεράνο της πολεμικής αεροπορίας που πυροβολήθηκε μέσα στο κτήριο από αστυνομία του Καπιτωλίου.

Ο Σάλλιβαν είναι γνωστό πως έχει λάβει μέρος σε διαδηλώσεις και εξεγέρσεις που συνδέονταν με το κίνημα Black Lives Matter, που έχει ιδρυθεί από μαρξιστές οργανωτές κόσμου.

Τον Ιούλιο, είχε συλληφθεί στην Γιούτα για ισχυρισμούς εξέγερσης, για απειλή με βία, και για εγκληματική συμπεριφορά, λόγω των πράξεών του σε μια διαδήλωση που είχε ως κατάληξη τον πυροβολισμό ενός οδηγού μηχανής.

«Ως διοργανωτής διαδηλώσεων, ο Τζον Σάλλιβαν ακούγεται να λέει ότι είδε τον πυροβολισμό, κοίταξε στο όπλο, και είδε καπνό να βγαίνει από αυτό. Ο Τζον δεν καταδίκασε την απόπειρα φόνου ούτε προσπάθησε να την σταματήσει, ούτε να βοηθήσει στην διερεύνησή της από την αστυνομία», είπε η κατάθεση της αστυνομίας, σύμφωνα με άρθρο της Desert News.

«Μια ένοπλη επανάσταση είναι ο μόνος τρόπος να φέρουμε αλλαγή αποτελεσματικά», είχε πει σε tweet στις 28 Δεκεμβρίου.

Στις 2 Ιανουαρίου, ο Σάλλιβαν έγραψε σε tweet: «[Αισχρό] Το Σύστημα – Ώρα να το κάψουμε όλο. #blm #antifa #burn #[αισχρό]thesystem #abolishcapitalism #abolishthepolice #acab #[αισχρό]trump.»

Ο Σάλλιβαν επίσης χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Τζέιντεν Χ» στο Διαδίκτυο, και είναι ιδρυτής της «Εξέγερση ΗΠΑ», που αυτοπεριγράφεται ως ιδρυθείσα «το 2020 ως απάντηση στην τραγωδία Τζορτζ Φλόυντ», αναφερόμενη στον κάτοικο Μιννεσότα που έχασε την ζωή του αφότου είχε καταναλώσει ένα πιθανώς θανατηφόρο ποσό φεντανύλης και μετά είχε ακινητοποιηθεί στο έδαφος κατά την σύλληψη από έναν αστυνομικό που γονάτισε στον λαιμό του.

Ο σκοπός της Εξέγερση ΗΠΑ είναι «να δώσει δύναμη και να ξεσηκώσει μαύρες και ιθαγενείς φωνές» και «να χτίσει τοπικές δυνάμεις ώστε η κοινότητα να μπορέσει να παρέμβει στην βία που διαπράττεται από κρατικούς και κυβερνητικούς τιμωρούς», γράφεται στην περιγραφή του καναλιού της στο Youtube.

Σε αυτό το βίντεο με σκηνές βίας, από την παραβίαση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου, ο Σάλλιβαν μπορεί να ακουστεί να λέει «ας κάψουμε αυτό το [αισχρό]», πριν μπει στο κτήριο.

Σε απάντηση σε επικρίσεις στο Twitter, ο Σάλλιβαν είπε πως ήταν εκεί μόνο για να μεταφέρει νέα και οι πράξεις του ήταν «μέρος του να γίνω ένα με τους άλλους, ώστε να μην δεχτώ χτυπήματα.»

Αλλά το βίντεο δείχνει ότι βοηθούσε ενεργά να πείσει την αστυνομία Καπιτωλίου να αφήσει τους παραβιαστές να περάσουν μέσα, καθώς και ενθάρρυνε τους παραβιαστές να συνεχίσουν να προχωρούν.

Λίγο μετά την είσοδο στο κτήριο μέσω ενός σπασμένου παραθύρου, ο Σάλλιβαν διασχίζει έναν διάδρομο, αλλά μετά γυρνά και περπατά προς μια είσοδο δίπλα στο σπασμένο παράθυρο. Μια γυναίκα μπαίνει στην πόρτα κρατώντας μια κάμερα και προχωρά προς αυτόν. Δεν της μιλά, γυρνά πίσω, και πηγαίνει στον διάδρομο ξανά. Μίλησε στην γυναίκα αργότερα.

Φαινόταν να είναι εκατοντάδες άνθρωποι μέσα, που περπατούσαν σε διάφορες κατευθύνσεις.

Κοντά στο τέλος του διαδρόμου, ο Σάλλιβαν στρίβει δεξιά προς έναν άλλον διάδρομο. Αρκετοί αστυνομικοί και στις δύο πλευρές μετακινούν ανθρώπους, και δεν τους αφήνουν να στρίψουν και πάλι. Στο τέλος του διαδρόμου, υπάρχει άλλη μια είσοδος και αρκετοί αστυνομικοί βγάζουν έξω ανθρώπους.

Όταν ο Σάλλιβαν φτάνει στην πόρτα, αρνείται να βγει.

«Απλώς καταγράφω την κατάσταση», λέει σε έναν αστυνομικό.

«Θα πρέπει να το κάνεις από έξω. Ελάτε.» λέει ο αστυνομικός.

Η γυναίκα φαίνεται να μένει κοντά στον Σάλλιβαν.

«Είναι ήδη μέσα φίλε. Δεν σταματάς κάτι τώρα», λέει στον αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί βγάζουν αρκετούς ακόμα έξω και φαίνεται να κλειδώνουν την πόρτα.

Ο Σάλλιβαν καταφέρνει να μείνει μέσα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να βγει από την είσοδο επειδή είναι κλειδωμένη. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να μην αφήσουν αυτόν και μια μικρή ομάδα άλλων κοντά στην πόρτα, να προχωρήσουν βαθύτερα μέσα στο κτήριο, αλλά σε μια στιγμή άνθρωποι απλώς έρχονται στον διάδρομο, μαζί τους και ο Σάλλιβαν.

Η ομάδα μετά ενώνεται με το μεγαλύτερο πλήθος μέσα, προχωρώντας μέσα στο κτήριο έως ότου φτάνουν στην μεγάλη Ροτόντα του Καπιτωλίου, ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα, γεμάτη αγάλματα και πίνακες.

Ο Σάλλιβαν μοιάζει ενθουσιασμένος με την εμπειρία.

«Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα είμασταν εδώ», λέει, μιλώντας σε έναν άλλον άντρα.

Η γυναίκα τότε γυρνά στον Σάλλιβαν λέγοντας: «Ας σε αγκαλιάσω τώρα. Το κάναμε. Ήσουν σωστός. Το κάναμε.»

«Φίλε, προσπαθούσα να σου πω. Δεν μπορούσα να πω πολλά», απαντά.

Μοιάζει να υπάρχει μια μικρή διακοπή στο βίντεο για αρκετά δευτερόλεπτα.

Η γυναίκα τότε λέει, «Δεν παίρνεις τώρα, σωστά;»

«Θα σβήσω αυτό το [αισχρό]», απαντά. «Αλλά δεν κατέγραψα εσένα εννοώ.»

Τότε μπαίνει σε μια άλλη αίθουσα.

«Μην πειράξετε τα αγάλματα», λέει κάποιος.

«Μπορώ να σεβαστώ τα αγάλ – βέβαια, μπορεί να το κάψουν όλο, δεν λέω ψέματα. Έτσι μπορεί να είναι λίγο αργά για αυτό», απαντά.

Λίγο μετά, ο Σάλλιβαν και μια ομάδα άλλων παραβιαστών φτάνει στην πόρτα με γυαλί στο πάνω μέρος, στην αίθουσα συνεδρίασης. Ο στενός διάδρομος έχει φραχτεί από την άλλη πλευρά με έπιπλα.

Τρεις αστυνομικοί στέκονται μπροστά από την πόρτα, φρουρώντας την. Κάποιοι φωνάζουν στους αστυνομικού, ο Σάλλιβαν αρχίζει να τους μιλά.

«Θέλουμε να πάτε σπίτι. Είμαι δημοσιογράφος και είναι τόσοι πολλοί εδώ. Είναι απλά, θα μπουν εδώ μέσα όλοι μαζί. Φίλε, είδα άλλους εκεί έξω να πληγώνονται. Δεν θέλω να σε δω να πληγώνεσαι. Θα κάνουμε ένα μονοπάτι θανάτου [αισχρό] … Σε παρακαλώ, άφησέ μας να κάνουμε ένα μονοπάτι. Θέλω να πας σπίτι.»

Οι αστυνομικοί τότε φεύγουν.

«Ελάτε, ελάτε. Πάμε. Πάρτε αυτό το [αισχρό]», φωνάζει ο Σάλλιβαν.

Τρεις εξεγερμένοι σπάζουν το παράθυρο της πόρτας και κλωτσιές, έναν στύλο σημαίας, και ένα κράνος.

«Γιο! Ένα όπλο! Ένα όπλο! Ένα όπλο!» φωνάζει ο Σάλλιβαν, και το βίντεό του δείχνει έναν αστυνομικό με πολιτικά με το όπλο του να στοχεύει στην πόρτα στα αριστερά από την άλλη πλευρά της πόρτας με την γυάλινη επένδυση. Σκοπεύει στην πόρτα.

«Έι, έχει όπλο!» κάποιος άλλος φωνάζει.

Οι εξεγερμένοι συνεχίζουν για λίγα δευτερόλεπτα, σπάζοντας δύο γυάλινα παράθυρα.

Ένα βίντεο με σκηνές βίας που καταγράφηκε από άλλον στην σκηνή, δείχνει τους πρώτους τρεις αστυνομικούς να φεύγουν ενώ άλλοι τέσσερις αστυνομικοί με κράνη και τυφέκια στέκονται δίπλα, λίγα μόνο μέτρα από την πόρτα, ένας από αυτούς μιλά σε έναν άντρα με μαύρο κοστούμι, με μια καρφίτσα στο πέτο.

Μια νεαρή γυναίκα σκαρφαλώνει σε ένα από τα σπασμένα πλαίσια παραθύρου, που έχει κάγκελα. Το όνομά της είναι Άσλεϋ Μπάμπιτ.

Ο αστυνομικός από την άλλη πλευρά της πόρτας πυροβολεί μία φορά, χτυπώντας την στον λαιμό.

Πέφτει προς τα πίσω.

Ένας από τους αστυνομικούς με τα κράνη στοχεύει με το τυφέκιο στην πόρτα. Φαίνεται να μην είναι σίγουρος ποιος είναι στην άλλη πλευρά και ποιος πυροβόλησε. Χαμηλώνει γρήγορα το όπλο και χειρονομεί. Φαίνεται ότι κατάλαβε ότι αυτός που πυροβόλησε ήταν ένας άλλος αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να βοηθήσουν την γυναίκα.

Το χάος εντείνεται.

«Είναι νεκρή. Είναι νεκρή», λέει ο Σάλλιβαν.

Η Μπάμπιτ αναφέρθηκε ότι έχασε την ζωή της φτάνοντας στο νοσοκομείο.

Ο Σάλλιβαν δεν απάντησε σε ερωτήσεις που έγιναν με άμεσα μηνύματα στο Twitter.

 

Πηγή

Προβολές : 188


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα