Ας γίνουμε λοιπόν, δραπέτες μέσα από τα όνειρά  μας...

Ας γίνουμε λοιπόν, δραπέτες μέσα από τα όνειρά  μας...

17 Απριλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:143
Μοίρασέ το

 

Σαββατόβραδο και δεν μοιάζει μ’ εκείνα που ζούσαμε πριν δυο χρόνια… άλλαξαν τόσα πολλά κι οι ζωές μας φυλακισμένες αναζητούν μια χαραμάδα φως…

Κι απομείναμε βουβοί, αναζητώντας μέσα απ’ τα όνειρα να δραπετεύσουμε…

Ας γίνουμε λοιπόν, δραπέτες μέσα από τα όνειρά  μας και μέσα απ’ αυτά ας ταξειδέψουμε σε μέρη που μοσχομυρίζουν ΕΛΛΑΔΑ… κι ας δέσουμε το γκρίζο σήμερα, με το φως των αναμνήσεών μας… έτσι όπως τις έχει ζήσει ο καθένας μας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μάνη: Ελαιογραφία στα χρώματα της άνοιξης

ΛΙΜΕΝΙ

Μαυρομιχάλαι Η ιστορική κατοικία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, του ηγεμόνα της Μάνης. Εκεί, ο ίδιος προσέφερε φαγητό και διαμονή στους οπλαρχηγούς του.

Η αποκατάσταση του ερειπωμένου πυργόσπιτου ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2007. Διαθέτει 6 υπνοδωμάτια, όλα με θέα στον κόλπο και του οικισμό του Λιμενίου. Σε όλα θα βρείτε μπουρνούζια και παντόφλες, μαξιλάρια, σεντόνια και πετσέτες Azzaro και είδη περιποίησης Bulgari (Λιμένι, τηλ.: 27330 52400, mavromichalai.gr).

ΠΥΡΓΟΣ ΔΙΡΟΥ
Καταφύγι Ο επιβλητικός πύργος αποτελεί ένα μοναδικό παραδοσιακό κτίσμα με δύο μεγαλιθικές καμάρες του 10ου αιώνα, ένα πολεμοπύργο και αρκετούς ακόμη χώρους πλήρως εξοπλισμένους με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Τα 5 διαμερίσματα είναι φωτεινά, ευρύχωρα και διακοσμημένα με ιδιαίτερη φροντίδα, ώστε ο κάθε χώρος να έχει το δικό του χρώμα και ύφος.

Όλα έχουν κουζινάκι, μπάνιο, θέρμανση, κλιματισμό, mini bar, βεράντα με θέα στην θάλασσα και στο χωριό ενώ μερικά έχουν και τζάκι. Insider tip: Εξαιρετικό το πλούσιο, σπιτικό πρωινό που μπορείτε να απολαύσετε είτε στο καθιστικό είτε στις βεράντες (Χαριά, Πύργος Διρού, τηλ.: 27330 52331, katafigihotel.gr).

Αραπάκη Ιστορικός Πύργος Το αλλοτινό αμυντικό οχυρό συγκρότημα της οικογένειας Αραπάκη αναπαλαιώθηκε με σεβασμό στην μανιάτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων. Ο δεκαέξι μέτρων ύψους τετραώροφος πύργος, ο μύλος, το λιοτριβιό, οι καμάρες και τα σπίτια μιας από τις ιστορικότερες οικογένειες της Μάνης περιλαμβάνουν επιπλωμένα διαμερίσματα 2-4 ατόμων με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τηλεόραση σε όλα τα δωμάτια, κλιματισμό, ατομικές βεράντες και αυλές με λουλούδια ενώ σε ορισμένα θα βρείτε και τζάκι (Χαριά, Πύργος Διρού, τηλ.: 27330 52922).

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

Ελιές Η οροσειρά του Ταϋγέτου και η λιτή, μανιάτικη αρχιτεκτονική συνθέτουν το περιβάλλον που απλώνεται ο ξενώνας και το εστιατόριο. Αποτελείται από 10 κατοικίες, άλλες ισόγειες με θέα στον ελαιώνα και άλλες διώροφες που βλέπουν τον Ταΰγετο και τον μεσσηνιακό κόλπο. Σε όλες θα βρείτε κουζίνα, πρόσβαση στο ίντερνετ, κλιματισμό και άνετες βεράντες. Insider tip: Η ταβέρνα του είναι φημισμένη χάρη στην εξαιρετική κουζίνα της αλλά ο οικοδεσπότης σας, ο Σταύρος, φροντίζει πάντα να έχετε τραπέζι αλλά και ξαπλώστρες στην παραλία (Καρδαμύλη, τηλ.: 27210 73140, www.elieshotel.gr).


Κατοικίες
Μάνης Συγκρότημα από τρεις πολυτελείς κατοικίες με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν σε όλους τους χώρους. Οι κατοικίες περιβάλλονται από μεγάλο κτήμα με ελαιόδενδρα, κήπο με barbeque και υπαίθριο καθιστικό ενώ υπάρχει και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα μέσα από το κτήμα. Σε όλες θα βρείτε τζάκι, μεγάλη ιδιωτική βεράντα με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα, κλιματισμό, τηλεόραση, πρόσβαση στο ίντερνετ, CD/DVD player, ψυγείο, κουζίνα, στεγνωτήρα μαλλιών και προϊόντα περιποίησης (Καρδαμύλη, τηλ.: 210 5789320, 6933441106, www.katikiesmanis.com).

ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

Κυρίμαι Πρόκειται για την παλιά κατοικία και τις αποθήκες της οικογένειας Κυρίμη, που αγκαλιάζουν έναν αυστηρό μανιάτικο πύργο στο λιμανάκι του Γερολιμένα. Ένας λαβύρινθος από σκαλοπάτια, καμάρες, εσωτερικές αυλές και διαφόρων μεγεθών καταλύματα συνθέτουν το σκηνικό του: ρομαντικές σοφίτες, σουίτες, δίπατα δωμάτια (το τζάκι για το χειμώνα) και πύργους με πολεμίστρες, όλα διακοσμημένα σε απέριττο, country ύφος (Γερολιμένας, τηλ.: 27330 54288, www.kyrimai.gr, φωτό).   Λάουλα Γλυκύτατος ξενώνας δίπλα στην παραλία του με παραδοσιακά, πέτρινα δωμάτια, όλα με μεγάλα μπαλκόνια που απολαμβάνουν μαγευτική θέα στη θάλασσα (τηλ.: 27330 54269, www.laoula.gr).

 

Πηγή

Προβολές : 143


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα