Ασάφεια και επιπολαιότητα στην Επιτροπή Δεληβάνη για το 1821;;;

Ασάφεια και επιπολαιότητα στην Επιτροπή Δεληβάνη για το 1821;;;

Ιούνιος 6, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
- 305 προβολές ( Μέτρηση έως 18:24:05 )

 

 

 

Εχθές έκανα μια ανάρτηση, για την νέα Επιτροπή που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της πρ. Πρυτάνεως του ΠΑΜΑΚ, κ. Μαρίας Δελιβάνη – Νεγρεπόντη για τα διακόσια χρόνια από το 1821, ως απάντηση στην αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει η επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου… και μέχρι εδώ καλά ή… σχεδόν καλά, γιατί διατύπωσα από την πρώτη στιγμή τις επιφυλάξεις μου, με διάφορα πρόσωπα που είδα σ’ αυτήν την νέα επιτροπή… (η ανάρτηση εδώ)

Διαπιστώνω πως ήδη στο διαδίκτυο και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, άρχισαν να δηλώνουν συμμετοχή με τα ονόματα και τις ιδιότητές τους, αρκετοί.

Κρίνοντας από το γενικόλογο και αόριστο δελτίο τύπου της Επιτροπής, όπου οι θέσεις δεν ήταν σαφείς και έδιναν μια επιπόλαια αντιμετώπιση του θέματος, κράτησα μια άποψη που διάβασα και που με καλύπτει απόλυτα και την παραθέτω, γιατί επικεντρώνεται στην ουσία του θέματος.

Ο μόνος σχολιασμός που θα κάνω είναι, πως… σαν λαός ενθουσιαζόμαστε με διάφορα πυροτεχνήματα, χωρίς να βάλουμε το “νιονιό μας” να δουλέψει.

Προσωπικά, εύχομαι να πετύχει η πρωτοβουλία της κ. Δεληβάνη, αν και κρατώ πολύ μικρό καλάθι.

Επειδή όμως για πολλά χρόνια της ζωής μου, ήμουν υπεύθυνη διοργάνωσης πανευρωπαϊκών συνεδρίων, διαπιστώνω μια ασάφεια και μια επιπολαιότητα που … με προβληματίζει, γιατί τυγχάνει να γνωρίζω κάποια πρόσωπα και κάποια πράγματα…

Και στους ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, δεν αξίζουν ούτε η επιπολαιότητα, ούτε η ασάφεια στην επιτροπή της κ. Δελιβάνη…  και σε καμία περίπτωση φυσικά, η διαστρέβλωση της αλήθειας και της Ιστορίας, από την επιτροπή της Αγγελοπούλου.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ασάφεια και επιπολαιότητα στην Επιτροπή Δεληβάνη για το 1821;;;

 

Αλκιβιάδης Φλώρος

Για να συμμετάσχει κάποιος σε μία επιτροπή θα πρέπει πρώτα να γνωρίζει μερικές κατευθυντήριες γραμμές και θέσεις της επιτροπής.

Δεν αρκεί η άρνηση της γραμμής της επίσημης επιτροπής – η οποία άλλωστε δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί- ώστε να ξεκινήσει μία άλλη η οποία κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει και η οποία μπορεί να αποβεί και χειρότερη.

Η ιστορία γράφεται με πολλούς τρόπους και φωτίζεται εκεί που στρέφουμε τον προβολέα.

Και η επιτροπή δεν ξέρουμε που θα στρέψει τον προβολέα της….

Επίσης μέγα ερώτημα είναι το πως καλούνται να συμμετάσχουν πολίτες αυτής της χώρας όταν δεν γνωρίζουν σε βάθος την ιστορία και αν την γνωρίζουν αποσπασματικά το σίγουρο είναι ότι την μεταφράζουν με τον δικό τους τρόπο…..

Το σωστό νομίζω οτι είναι να οργανωθούν ολιγομελείς ομάδες ατόμων με κοινή άποψη στο θέμα και να την κοινοποιήσουν δημόσια.

Ο λαός θα διαβάσει τα πάντα και θα κρίνει.

Το να ζητάτε απο τον καθένα μας να συμμετάσχει στην νέα ανεπίσημη επιτροπή, δείχνει μία περίεργη επιπολαιότητα που δεν ξέρουμε και που αποσκοπεί.

Πηγή

(Visited 304 times, 1 visits today)

Ετικέτες: , ,

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.