Αστείες δικαιολογίες αντί παραίτησης στο ΥΠΠΟΑ, μετά την άδεια σε ύποπτη ΜΚΟ για να διδάσκει «μακεδονικά» εντός Ελλάδας

Αστείες δικαιολογίες αντί παραίτησης στο ΥΠΠΟΑ, μετά την άδεια σε ύποπτη ΜΚΟ για να διδάσκει «μακεδονικά» εντός Ελλάδας

14 Μαΐου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:233
Μοίρασέ το

 

Η πολιτική ευθιξία όμως προφανώς δεν περισσεύει στα κυβερνητικά στελέχη κι έτσι άλλη μία ακόμη φορά η κυρία Μενδώνη αποδεικνύει  πόσο σκληρόπετση πολιτικά είναι, καθώς όχι απλώς δεν παραιτείται ή δεν ζητεί παραιτήσεις όποιων είναι τελικά υπεύθυνοι, αλλά προσπαθεί να «κουκουλώσει» το θέμα, ελπίζοντας ότι τελικά και αυτό θα ξεχαστεί.

 

Έχει μια ροπή προς την … διαστροφή η Λίνα, ή μου φαίνεται;;;

Ρωτάω… είμαι από χωριό και δεν ξέρω…

Διαβάζω όμως και βλέπω φωτογραφίες και αγκαλίτσες με τον Λιγνάδη, “σόκιν πρωτοσέλιδα περί λεσβιασμού, καταγγελίες για αρχαιοκαπηλίες σε ΑΜΦΙΠΟΛΗ και λοιπά αρχαιολογικα μνημεία, φωτιά στον ΜΥΣΤΡΑ, αδειοδοτήσεις για ΧΥΤΑ, σε περιοχές που βρίθουν ΑΡΧΑΙΩΝ (Γραμματικό)… και αναρωτιέμαι… τι στον “θεό της” γίνεται;;;

Ρε Μενδώνη, δείξε μας ένα… ΕΝΑ που να πάρει  “ο θεός σου”, θετικό που έχεις κάνει για την Ελλάδα.

ΕΝΑ! Μας αρκεί.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Τελευταία, δεν βλέπουμε την Αννούλα δίπλα σου και ανησυχούμε…

Προσπάθεια «κουκουλώματος» μετά το αντεθνικό ατόπημα που αποκάλυψε η «δημοκρατία»

Η παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη θα ήταν η λογική και ορθή κίνηση μετά την «γκάφα» του υπουργείου της, που έδωσε το δικαίωμα σε μια ολιγομελή σέχτα σκοπιανοφρόνων να ρεζιλεύουν τη χώρα μας και να την απειλούν ακόμη μία φορά.

Η πολιτική ευθιξία όμως προφανώς δεν περισσεύει στα κυβερνητικά στελέχη κι έτσι άλλη μία ακόμη φορά η κυρία Μενδώνη αποδεικνύει  πόσο σκληρόπετση πολιτικά είναι, καθώς όχι απλώς δεν παραιτείται ή δεν ζητεί παραιτήσεις όποιων είναι τελικά υπεύθυνοι, αλλά προσπαθεί να «κουκουλώσει» το θέμα, ελπίζοντας ότι τελικά και αυτό θα ξεχαστεί.

Αυτό προσπάθησε να κάνει τα ξημερώματα της Πέμπτης, με το υπουργείο Πολιτισμού να συντάσσει μια ανακοίνωση που μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει για να «τελειώνει» με το θέμα της εγγραφής στα μητρώα μιας ΑΜΚΕ που ως σκοπό είχε την προώθηση της «μακεδονικής γλώσσας» στη χώρα μας, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία».

Σε αυτήν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας”, με αριθμό καταχώρισης 5/2018 στα βιβλία εταιριών του Πρωτοδικείου Εδεσσας, έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται ότι έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική Δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ».

Δεν προχωρούν, λοιπόν, στη διαγραφή της συγκεκριμένης ΑΜΚΕ, γι’ αυτό που είναι το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή την αντεθνική της δράση, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι αναγνωρίζουν τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντ’ αυτού χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι ο διαχειριστής της έχει απασχολήσει την ελληνική Δικαιοσύνη στο παρελθόν.

Έκφραση που είναι πιθανόν να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα για τη χώρα μας.

Αλλά αφήνει ορθάνοιχτο και το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αίτηση από την ίδια «παρέα», αρκεί να αλλάξει το όνομα του διαχειριστή στην εταιρία.

Αστείες είναι ακόμη και οι δικαιολογίες περί «τυπικών διαδικασιών» που επικαλούνται στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως και ο ισχυρισμός ότι η εγγραφή δεν συνιστά αναγνώριση κάποιας ιδιότητας και δεν παρέχει προνόμια, αφού στην ίδια πρόταση γίνεται σαφές πώς μπορούν μέσω της εγγραφής τους να αιτηθούν επιχορήγησης.

Αυτό δηλαδή ακριβώς που επισημάνθηκε χθες από τη «δημοκρατία».

Ότι η εγγραφή στα μητρώα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πρώτο βήμα για σκοπιανή προπαγάνδα εντός της πατρίδας μας, πληρωμένη με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Στην ίδια ανακοίνωση, πάντως, τα «τζιμάνια» του υπουργείου Πολιτισμού φρόντισαν να μας ενημερώσουν πως ο εν λόγω φορέας δεν έχει υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση, ούτε έχει λάβει επιχορήγηση, χωρίς να αναφέρουν ότι εάν δεν ήταν άμεσες οι αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μακεδονίας, των πατριωτικών οργανώσεων αλλά και της εφημερίδας που ανέδειξε το θέμα, το πιθανότερο είναι ότι αυτή θα ήταν η επόμενή της κίνηση.

Ο τρόπος με τον οποίο η κυρία Μενδώνη αποφασίζει να διαχειριστεί τη νέα «γκάφα», όμως, κάνει και πάλι κάποιους να μιλούν για απόπειρα «διαχείρισης» μιας υπόθεσης που, αν δεν ερχόταν στη δημοσιότητα, δεν θα ήταν τίποτε παραπάνω από «εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

 

newsbreak.gr

 

Πηγή

 

 

Προβολές : 233


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα