Αστυνομικοί κατά της αποστολής τους στο «κολαστήριο» της Μόριας: «Δεν ξεχνάμε πριν μήνες την υποδοχή από τους νησιώτες»

Αστυνομικοί κατά της αποστολής τους στο «κολαστήριο» της Μόριας: «Δεν ξεχνάμε πριν μήνες την υποδοχή από τους νησιώτες»

10 Σεπτεμβρίου, 2020 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:497
Μοίρασέ το
 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 
Έντονη διαμαρτυρία των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής μετά την εσπευσμένη αποστολή τριών διμοιρίων ΜΑΤ στη Λέσβο.

Με αφορμή τη μετακίνηση διμοιριών στη Λέσβο, τη ΔΕΘ, τον Βόλο για τον τελικό κ.ο.κ. η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ζητά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να σταματήσει η πρόχειρη διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα καταφέρεται, με «καρφιά» προς τοπικούς φορείς των νησιών του Β.Αιγαίου, εναντίον όσων τους είχαν υποδεχθεί με…άγριες διαθέσεις το φθινόπωρο του 2019 σε Λέσβο και Χίο.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ύστερα από τα όσα τραγικά συνέβησαν σήμερα τα ξημερώματα (9/9/2020) στο Κ.Υ.Τ. της Μόριας και τα οποία όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με αγωνία, η Ηγεσία αποφάσισε να μετακινήσει, πριν ακόμα ο «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», τρεις (3) διμοιρίες της Υ.Α.Τ. Αττικής προς ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, τόσο για τους υπηρετούντες στο νησί συναδέλφους όσο για τους πολίτες και τους μετανάστες.

Οι συνάδελφοί μας δεν λογάριασαν στο ελάχιστο ότι διαταράχθηκε ο οικογενειακός και υπηρεσιακός τους προγραμματισμός αφού τους ξύπνησαν αιφνιδιαστικά στις 04.00 τα ξημερώματα και μέσα σε 45 λεπτά παρευρίσκονταν άπαντες στην έδρα της Υπηρεσίας, έτοιμοι να επιτελέσουν την αποστολή τους, επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά συγκινητική προσήλωση στο καθήκον και στο εθνόσημο.

Αυτό κύριοι, δεν αποτελεί θέμα μισθού ή επαγγελματισμού, καθώς δεν μετριούνται όλα με τα χρήματα, αλλά φιλότιμο και αγάπη προς την Πατρίδα και τον συνάδελφο.

Παρ’ αυτά, δεν μπορούμε να μην μεταφέρουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, τα δικαιολογημένα παράπονα και την αγανάκτηση των συναδέλφων, όσο και τη δική μας, καθ’ ότι λίγους μήνες πριν στην ίδια νησιωτική περιοχή, η οποία χρόνια δοκιμάζεται, όσο καμία άλλη, από το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, η Πολιτεία και η Ηγεσία αποφάσισαν την αποστολή των ίδιων αστυνομικών δυνάμεων ώστε να εφαρμόσουν το σχέδιο που είχαν εκπονήσει. Δυστυχώς το τι έλαβε χώρα εκεί θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες μας.

Ουδείς δύναται να λησμονήσει την «υποδοχή» με μπουλντόζες, γεωργικά μηχανήματα, καραμπίνες, δυναμίτες, ενώ αξέχαστες παραμένουν δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, οι οποίες μας έκαναν να αισθανθούμε ντροπή. Κυρίως όμως το γύρω του κόσμου είχαν κάνει οι εικόνες με τις άνανδρες επιθέσεις στα δωμάτια αστυνομικών, την ώρα που αυτοί κοιμόντουσαν και με τα προσωπικά τους αντικείμενα καμένα και πεταμένα στη θάλασσα (!!!)

Για όλα εκείνα τα αίσχη δεν έχει υπάρξει, μέχρι και σήμερα, μία συγγνώμη από κανέναν και για να αποποιηθούν ορισμένοι το ανάθεμα, «μεταφέρουν» το φταίξιμο στις «κακές» εντολές. Τους υπενθυμίζουμε ότι στα δωμάτια των ξενοδοχείων δεν διέμεναν οι εντολείς, αλλά αστυνομικοί που εκτελούσαν τις εντολές της Ηγεσίας. Ορισμένοι δε εκ του «οίκου» μας, έφτασαν στο σημείο να καταγγέλλουν τις διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α. !!! Είναι οι ίδιες διμοιρίες που αναζητούσαν απεγνωσμένα σήμερα τα χαράματα και που επί 5 χρόνια ήταν εκεί για να προστατεύσουν την τοπική κοινωνία και στηρίζοντας και την οικονομία του νησιού.

 

Απευθυνόμενοι προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, σεβόμενοι και την κρισιμότητα των στιγμών, διαμηνύουμε ότι κατά την άποψή μας έχει έρθει η ώρα ώστε στη διαχείριση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Α.) να υπάρξει ένα πραγματικά σοβαρό πλάνο και όχι αυτό που έως σήμερα εφαρμόζεται. (Η ώρα έχει έρθει εδώ και 15 περίπου μήνες αλλά για λόγους μη κατανοητούς σε εμάς, ελάχιστα έχουν αλλάξει).

Χρόνια ολόκληρα προτείνουμε διάφορες λύσεις ώστε να μην γίνεται πρόχειρη διαχείριση αυτών των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία πέραν των εργασιακών ζητημάτων που εγείρει και του αυτονόητου κινδύνου, δυστυχώς, εκθέτει συνεχώς τους συναδέλφους μας σε κακοπροαίρετες κριτικές, καθιστώντας τους συνεχώς «αποδιοπομπαίους τράγους».

Κύριοι της Ηγεσίας, έχουμε πολλάκις τονίσει ότι δεν είμαστε επιχειρησιακοί παράγοντες, πλην όμως ο θεσμικός μας ρόλος και οι δικές σας πράξεις – παραλείψεις διαχρονικά, μας υποχρεώνουν να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους κριτικές.

Θα θέλαμε για μια φορά να συναισθανθείτε την ψυχοσύνθεση και την ψυχολογία του αστυνομικού των ΜΑΤ, όταν:

τη βδομάδα που διανύουμε θα μεταβεί στη Λέσβο,
θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη (Δ.Ε.Θ.),
θα μεταβεί στο Βόλο για έναν κεκλεισμένων των θυρών Τελικό Κυπέλλου,
θα πρέπει να περιφρουρήσει στόχους στο κέντρο της Αθήνας,
θα πρέπει να βρίσκεται στα Εξάρχεια για την αποτροπή επεισοδίων,
θα πρέπει να βρίσκεται στον Έβρο για την φύλαξη των συνόρων της Πατρίδας μας ,
δεν έχει καμία σχεδόν ελπίδα να μετακινηθεί στον τόπο συμφερόντων του,
δεν μπορεί να μετακινηθεί, εδώ και χρόνια, σε μία άλλη Υπηρεσία εντός των ορίων της Αττικής,
δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει στην οικογένειά του,
στις επιτυχίες δέχεται ένα «φιλικό» χτύπημα στην πλάτη,
στις αποτυχίες να παραπέμπεται ποινικά και πειθαρχικά
να αποτελεί μόνιμα τον φταίχτη στα τηλεοπτικά πάνελ
δεν έχει λάβει καινούργιο εξοπλισμό για μία δεκαετία
έχει δεχτεί πλήθος επιθέσεων, ακόμα και τρομοκρατικά χτυπήματα
Με λίγα λόγια να τα κάνει όλα με τα ίδια λεφτά

και στο τέλος να κάνει και τον …. «μουντζούρη»

Επιτέλους ας υπάρξει ένα πραγματικά σοβαρό και σύγχρονο σχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της νευραλγικής Υπηρεσίας. Ας θωρακιστεί θεσμικά η Δ.Α.Ε.Α όταν επιχειρεί, ούτως ώστε, πέραν της επίλυσης βασικών εργασιακών ζητημάτων για τους συναδέλφους να μην είναι αναγκασμένη να αναζητεί αστυνομικές δυνάμεις την τελευταία στιγμή, προκειμένου να επιχειρήσουν σε περιπτώσεις κρίσεων σαν τη σημερινή.

Η περσινή γενναία ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α., την οποία και εμείς χαιρετίσαμε, καθώς ήταν πάγιο αίτημά μας, επανέφερε την Υπηρεσία στα αριθμητικά πλαίσια του 2016 και όχι σε αυτά που πραγματικά θα έπρεπε να είναι, ενώ δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε ότι οι διμοιρίες συνεχίζουν να απασχολούνται στο κέντρο της Αθήνας με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο διατάσσονταν υπό τις εντολές της προηγούμενης Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας και απέτυχε παταγωδώς.

Εν κατακλείδι, δηλώνουμε ότι ο αγώνας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τη διασφάλιση ενός ανθρώπινου και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας για τους συνάδελφους – μέλη μας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος».

 

Πηγή

Προβολές : 497


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα