Ασυλία για τις παρενέργειες πήραν εταιρείες που παράγουν εμβόλια COVID. Ποιος θα είναι υπεύθυνος;;

Ασυλία για τις παρενέργειες πήραν εταιρείες που παράγουν εμβόλια COVID. Ποιος θα είναι υπεύθυνος;;

7 Δεκεμβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:467
Μοίρασέ το
 
 

Από τον Σεπτέμβριο ακόμη, μάθαμε ότι σύμφωνα με το Reuters, η AstraZeneca κατόρθωσε να διασφαλίσει νομική ασυλία με αντάλλαγμα τη δραστική μείωση της τιμής ανά μονάδα εμβολίου.

Σύμφωνα με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Astra Zeneca, οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών-μελών θα είναι αυτές οι οποίες θα καταβάλλουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απαιτήσεων από πολίτες που θα έχουν εμβολιαστεί και θα παρουσιάσουν παρενέργειες και οι οποίοι στη συνέχεια θα προβούν σε αγωγές. Βάσει της συμφωνίας, η AstraZeneca θα πληρώσει τα νομικά κόστη μέχρι ένα ορισμένο όριο.

Το ίδιο είχε ζητήσει και ο Bill Gates, να πληρώσουν δηλαδή τα κράτη αποζημιώσεις στους πολίτες που θα πάθουν κάτι από τα εμβόλια.

Η AstraZeneca λοιπόν, προτίμησε να εξασφαλίσει νομική ασυλία κατεβάζοντας κατά πολύ την τιμή ανά μονάδα εμβολίου, σε σημείο που να μην έχει καθόλου κέρδος.

Ο πολυεθνικός κολοσσός λοιπόν εμφανίζεται με τη μορφή φιλανθρώπου, που δίνει το εμβόλιο, αλλά λέει αν πάθετε κάτι, εγώ νίπτω τας χείρας μου.

Σύμφωνα με εκπομπή της Κρήτης TV, ασυλία εξασφάλισε και η PFIZER στην Αγγλία, παρά το ότι θα πουλάει το εμβόλιο και με κέρδος.

Το επιχείρημα επομένως που ακούμε στα ελληνικά κανάλια από τους “ειδικούς”, για το ότι πρέπει να είμαστε ήσυχοι και να αισθανόμαστε ασφαλείς για το ότι δεν θα διακινδύνευαν οι μεγάλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί να βάλουν την υπογραφή τους για το ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, δεν ισχύει, αφού οι μόνοι σίγουρα εξασφαλισμένοι, είναι οι φαρμακευτικοί κολοσσοί.

Να σημειώσουμε ότι για την ώρα αυτό δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες που δημιουργούν εμβόλια

 

Πηγή

Προβολές : 467


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα