Ατζέντα 2030.  Μην αφήνετε κανέναν πίσω – Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Ατζέντα 2030. Μην αφήνετε κανέναν πίσω – Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

15 Απριλίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,011
Μοίρασέ το

 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να παραδώσουμε την εξουσία και τις ζωές μας στον ΟΗΕ και τον εταίρο του το WEF και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ενσωματωθεί κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Ψηφιακού Θεού.

“ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, από το ότι 200 ​​χώρες θα πρέπει ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Πρέπει να συνεργαστούμε με τους θεσμούς που έχουμε, και ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, Ο ΟΗΕ.

Με άλλα λόγια, είναι μια ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΥΦΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΣΗΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ Ή ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ.

Αρκεί μόνο το άγαλμα που βρίσκεται έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, για να  καταλάβει ο κάθε νοήμων τι εστί ΟΗΕ.

Η φτερωτή λέαινα ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ συμβολίζει την Βαβυλώνα. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Ένα ακόμα ΣΑΤΑΝΙΚΟ δημιούργημα των ΧΑΖΑΡΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Η ΧΑΖΑΡΙΚΗ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Στην “Κοινή μας Ατζέντα”, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres παρουσιάζει μια εικόνα ενός κόσμου που βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιλογή μεταξύ κατάρρευσης και επανάστασης.

Αν κάνουμε λάθος επιλογή, θα χτυπηθούμε από έναν μεταλλαγμένο ιό που θα μας στοιχειώνει επανειλημμένα.

Τα συστήματα υγείας δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν την πίεση και τα m-volια θα διανέμονται άνισα.

Ο πλανήτης θα θερμανθεί, με αποτέλεσμα το λιώσιμο των πολικών πάγων, πλημμύρες, ξηρασίες, κυκλώνες, εξαφάνιση ζωικών ειδών και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η φτώχεια θα αυξηθεί, οι διαμαρτυρίες θα συντριβούν, τα ανθρώπινα δικαιώματα θα αγνοηθούν, ενώ η ανάπτυξη νέων μορφών πολέμου θα αποτρέψει όλες τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.

Αλλά αν επιλέξουμε το μοντέλο του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, τότε αυτό μας υπόσχεται τον Παράδεισο.

Ένας πιο πράσινος, ασφαλέστερος και καλύτερος κόσμος με ταχεία αντιμετώπιση κρίσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος υγείας όπου τα m-volια είναι διαθέσιμα σε όλους, όπου τα ορυκτά καύσιμα θα καταργηθούν σταδιακά και οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες θα διατηρούνται υπό έλεγχο και όπου ο καθένας θα έχει το δικαίωμα σε μια ψηφιακή σύνδεση για πρόσβαση σε μια δια βίου ποιοτική εκπαίδευση.

Το σκεπτικό είναι παρόμοιο με αυτό που εξέφρασε ο Klaus Schwab κατά τη δήλωση του στην “Μεγάλη Επανεκκίνηση”:

“Έχουμε την επιλογή να παραμείνουμε παθητικοί, κάτι που θα οδηγούσε στην ενίσχυση πολλών από τις τάσεις που βλέπουμε σήμερα. Πόλωση, εθνικισμός, ρατσισμός και εν τέλει αυξανόμενες κοινωνικές αναταραχές και συγκρούσεις. Αλλά έχουμε μια άλλη επιλογή, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ενσωματώνοντας ιδιαίτερα την επόμενη γενιά, μπορούμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας για να είμαστε ξανά σε αρμονία με τη φύση και μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι οι τεχνολογίες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης θα χρησιμοποιηθούν καλύτερα ώστε να μας προσφέρουν μια καλύτερη ζωή.”

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να παραδώσουμε την εξουσία και τις ζωές μας στον ΟΗΕ και τον εταίρο του το WEF και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ενσωματωθεί κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Ψηφιακού Θεού.

Όπως είπε ο αγαπημένος περιβαλλοντικός γκουρού και συχνός συμμετέχων στο WEF Johan Rockström από το Ινστιτούτο Κλιματικών Επιπτώσεων του Πότσνταμ σε μια συνέντευξη το 2015:

“ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ, από το ότι 200 ​​χώρες θα πρέπει ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους θεσμούς που έχουμε, και ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, Ο ΟΗΕ. [1]

Για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ατζέντας 2030, πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Στην Κοινή μας Ατζέντα, η πρώτη δέσμευση (από τις δώδεκα) είναι “Μην αφήνετε κανέναν πίσω”.

Αυτό αφορά μια ανανεωμένη κοινωνική σύμβαση μεταξύ κυβερνήσεων και πολιτών, η οποία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, θα πρέπει να βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός δικτύου κοινωνικής ασφάλειας με υγειονομική περίθαλψη, ασφάλεια εισοδήματος, στέγαση, εκπαίδευση και αξιοπρεπή εργασία. Ποιός μπορεί να πει όχι σε αυτό;

Ωστόσο, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ “ΣΩΣΤΕΣ” ΑΞΙΕΣ, ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ “ΕΞΥΠΝΗ” ΠΟΛΗ ΜΕ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΝΟΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (UBI) – ΕΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΥΠΑΚΟΥΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.

Είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο για την ψηφιακή εποχή όπου τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτών πρέπει να προσαρμοστούν στις σημερινές ανάγκες με τη δια βίου μάθηση, μια “δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς” μετάβαση σε μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών άνθρακα και μια “υπεύθυνη” χρήση της τεχνολογίας, όπου η διάδοση “ψευδείς” ή δυσάρεστες πληροφορίες πρέπει να αποτραπεί. [2]

Με άλλα λόγια, είναι μια ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΥΦΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΣΗΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ Ή ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ.

Το υπόβαθρο αυτής της σύμβασης μπορεί να εντοπιστεί στο 2011, όταν το Γερμανικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο για την Παγκόσμια Αλλαγή (WBGU) δημοσίευσε την έκθεση “World in Transition – A Social Contract for Sustainability”.

Θέματα παρόμοιας φύσης είχαν προηγουμένως συζητηθεί στο συνέδριο “The Great Transformation – Climate Change as Cultural Change” στο Έσσεν το 2009.

Το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ήταν ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ Hans Joachim Schellnhuber, τότε επικεφαλής του Ινστιτούτου Κλιματικών Επιπτώσεων του Πότσνταμ, και ο Nebojsa Nakicenovic από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών IIASA .

Η έκθεση ανέφερε ότι:

“Προσθέτοντας όλες αυτές τις προκλήσεις που εμπλέκονται στον μελλοντικό μετασχηματισμό, γίνεται σαφές ότι οι επερχόμενες αλλαγές υπερβαίνουν κατά πολύ τις τεχνολογικές και τεχνοκρατικές μεταρρυθμίσεις: η επιχείρηση της κοινωνίας πρέπει να θεμελιωθεί σε μια νέα “επιχειρηματική βάση”.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα νέο παγκόσμιο κοινωνικό συμβόλαιο για ένα βιώσιμο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Βασίζεται στην κεντρική ιδέα ότι τα άτομα και οι κοινωνίες των πολιτών, τα κράτη και η παγκόσμια κοινότητα κρατών, καθώς και η οικονομία και η επιστήμη, φέρουν την κοινή ευθύνη για την αποφυγή της επικίνδυνης κλιματικής αλλαγής και την αποστροφή άλλων απειλών για την ανθρωπότητα ως μέρος του συστήματος της Γης.

Το κοινωνικό συμβόλαιο εδραιώνει μια κουλτούρα προσοχής (που γεννήθηκε από το αίσθημα της οικολογικής ευθύνης), μια κουλτούρα συμμετοχής (ως δημοκρατική ευθύνη) και μια κουλτούρα υποχρέωσης προς τις μελλοντικές γενιές (μελλοντική ευθύνη).”

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο (‘The New Social Covenant”) μεταξύ πολιτών, κοινωνίας και εταιρειών προτάθηκε επίσης το 2014 από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τις αξίες , αφού ξεκίνησε στην ετήσια συνάντηση του 2013. [3]

Το έργο, το οποίο δημιουργήθηκε ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες για την αυξανόμενη ανισότητα, την ανεργία, τις κοινωνικές αναταραχές και την ανεπαρκή παγκόσμια διακυβέρνηση, συντονίστηκε στενά με το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών και χρηματοδοτήθηκε από τη μεγάλη βρετανική τράπεζα Barclays .

Αυτό περιλάμβανε επίσης μια συνεργασία με τις κοινότητες του φόρουμ Young Global Leaders και Global Shapers.

Το σύμφωνο βασίστηκε σε τρεις βασικές αρχές: την προώθηση του δημόσιου αγαθού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της διαχείρισης του πλανήτη. [4]

Επικεντρώθηκε σε μικρό βαθμό στις τεχνολογικές λύσεις (4IR) που εισήχθησαν κατά την ετήσια συνάντηση του 2016. [5]

Ωστόσο, αυτό θα άλλαζε γρήγορα, κάτι που έγινε σαφές τα επόμενα χρόνια.

Το βιβλίο του Klaus Schwab “Shaping the Fourth Industrial Revolution” από το 2018 τόνισε ότι η νέα τεχνολογία έπρεπε να σχετίζεται με αξίες όπως η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια και το κοινό καλό. [6]

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας “καλύτερης” και “δικαιότερης” κοινωνίας.

Ο Johan Rockström εξήγησε τι σήμαινε αυτό στην ετήσια συνάντηση του 2018:

Το σκεπτικό είναι απλό: τις επόμενες τρεις δεκαετίες, η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, θα αλλάξει τις ζωές όλων. Προς το παρόν, η κατεύθυνση της πυξίδας για αυτόν τον μετασχηματισμό είναι ασαφής. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτός ο μετασχηματισμός είναι προς ένα ευημερούν και ανθεκτικό μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα. ( Johan Rockström)

Την ίδια χρονιά, η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ “Identity in a Digital World”: “Ένα νέο κεφάλαιο στο κοινωνικό συμβόλαιο κυκλοφόρησε, στο οποίο αναλύθηκε η σχέση μεταξύ ατόμου και κοινωνίας σε έναν ψηφιακό κόσμο. Σε αυτό συνήχθη το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ότι η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ είναι ένα κεντρικό ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ με τον οποίο πρέπει να ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.” [7]

“…οι ψηφιακές ταυτότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μεταμόρφωση του μέλλοντος για δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε νέες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές ευκαιρίες, ενώ απολαμβάνουν ψηφιακή ασφάλεια, ιδιωτικότητα και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Πίσω από την έκθεση βρίσκονταν εταιρείες όπως η Accenture , η Mastercard , η Visa , η Hyperledger , η AT&T και η Barclays μαζί με, μεταξύ άλλων, την Open Society , το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates , το UNDP , το ID2020 και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή .

Αρκετά από αυτά έχουν βασικούς ρόλους στη δημιουργία της υποδομής για το νέο ψηφιακό σύστημα ελέγχου.

Η ερμηνεία της σύμβασης από την Barclay μπορεί να απεικονιστεί από το γεγονός ότι το 2020 εκτέθηκαν ότι χρησιμοποιούν λογισμικό υποκλοπής spyware για να παρακολουθούν πόσο χρόνο περνούσαν οι υπάλληλοί τους στα γραφεία τους και στη συνέχεια να στέλνουν ειδοποιήσεις εάν έκαναν μεγαλύτερα διαλείμματα. [8]

Σε έναν ψηφιακό κόσμο, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για αυτόματη παρακολούθηση όλων των διαδικασιών. Θα επιστρέψω στην Ψηφιακή Ταυτότητα σε μελλοντικές αναρτήσεις και τη σύνδεσή της με τον αριθμό 16 του στόχου του ΟΗΕ για μια νομική ταυτότητα για όλους.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025, ο Guterres προτείνει μια Παγκόσμια Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής όπου θα συζητηθεί το ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. [9]

 

(φωτό: Danilo Türk, Πρόεδρος της Λέσχης της Μαδρίτης)

Μια τέτοια συνάντηση προτάθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τη Λέσχη της Μαδρίτης / World Leadership Alliance.

Αυτό το think tank, το οποίο αποτελείται από πρώην αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και “δρα για την ενίσχυση της δημοκρατικής ηγεσίας και της θεσμικής ικανότητας για την καλύτερη αντιμετώπιση μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων”, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Σλοβενίας Danilo Türk, ένα διπλωμάτης του ΟΗΕ, ο οποίος υπηρέτησε ως σύμβουλος του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και επίσης ο ίδιος έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Και πάλι, η πανδημία αναφέρεται ως το έναυσμα.

Όπως δήλωσε η Λέσχη της Μαδρίτης :

“Η πανδημία έχει αποκαλύψει τις ανισότητες πλούτου, φύλου και φυλής και θα έχει προκαλέσει την πρώτη σημαντική πτώση του Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης σε περισσότερα από 30 χρόνια. Για να υποκινήσουμε μια παγκόσμια ανάκαμψη που δεν αφήνει κανέναν πίσω, καλούμε για μια δεύτερη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Κοινωνική Ανάπτυξη.” [10]

Σύμφωνα με την Λέσχη της Μαδρίτης, η πανδημία έχει δημιουργήσει “ευκαιρίες” για διεθνή συνεργασία που μπορούν να μετριάσουν τις επιπτώσεις και να δημιουργήσουν “μια ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς”. [11]

Το γνωστό μάντρα “Build Back Better” αντηχεί στο παρασκήνιο.

Αντίστοιχα, ο Türk είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την Αποτελεσματική Πολυμέρεια που σημαίνει μια ευκαιρία να λάβει θέση σχετικά με τη δική της πρόταση.

Αυτό ισχύει επίσης για τη συμπρόεδρο της επιτροπής, την πρώην Πρόεδρο της Λιβερίας και μέλος της Λέσχης της Μαδρίτης Ellen Johnson Sirleaf.

Η πρόταση, “Transforming Multilateralism for 21st Century Social Justice and Inclusion”, αναπτύχθηκε με τη σειρά της από μια ομάδα εργασίας με επικεφαλής τη Sarah Burke του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού think tank Friedrich Ebert Foundation και ήρθε ως απάντηση στον αντίκτυπο της πανδημίας στους πιο αδύναμους στην κοινωνία. [12]

Η ομάδα εργασίας περιελάμβανε, μαζί με εκπροσώπους από την Παγκόσμια Τράπεζα, το Ινστιτούτο Brookings, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, τον ΟΟΣΑ, τον Ινδό οικονομολόγο Jayati Ghosh (καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst). Είναι επίσης μέλος της επιτροπής του ΟΗΕ.

Διοργανωτής μαζί με τη Λέσχη της Μαδρίτης ήταν το γερμανικό Ίδρυμα Bertelsmann με θεσμικούς εταίρους το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τον ΟΗΕ .

Ως συνήθως, πρέπει να σωθούμε από τις ίδιες δυνάμεις που προκάλεσαν τη ζημιά στην αρχή.

Αυτό είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο σχετικά με τον επόμενο στόχο – Προστατέψτε τον Πλανήτη μας – στον οποίο θα αναφερθώ στην επόμενη ανάρτηση.

Jacob Nordangård, PhD Επιστήμης & Τεχνολογίας Σπουδών

Αυτό είναι το δεύτερο άρθρο της σειράς 13 μερών σχετικά με τις 12 δεσμεύσεις στην “Κοινή μας Ατζέντα”.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 1,011


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα