(Αυτή είναι η διεφθαρμένη α-δικαιοσύνη). Η π.Εισαγγελέας κ.Τατάκη παραπέμπεται στον ανακριτή για υπεξαγωγή εγγράφων και κατάχρηση εξουσίας.

(Αυτή είναι η διεφθαρμένη α-δικαιοσύνη). Η π.Εισαγγελέας κ.Τατάκη παραπέμπεται στον ανακριτή για υπεξαγωγή εγγράφων και κατάχρηση εξουσίας.

7 Νοεμβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:830
Μοίρασέ το

Στις «χαμένες» δικογραφίες βρέθηκε & του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

 
 
Έχει προϊστορία η Κέρκυρα στις εξαφανισθείσες δικογραφίες…
 
Για ψάξτε και στο παρελθόν, ίσως βγουν διαμάντια, που έχουν άμεση σχέση με τεράστιο σκάνδαλο…
 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η … Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή

Με τις κατηγορίες της «Υπεξαγωγής δημοσίων εγγράφων κατά συρροή» και «κατάχρησης εξουσίας κατά συρροή», παραπέμπεται στον Ανακριτή, από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Διονύση Λαμπρίδη, η πρώην εισαγγελέας Κέρκυρας Μαρία Τατάκη για την υπόθεση των εξαφανισμένων δικογραφιών.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα Λαμπρίδη που διεξάγει την έρευνα της υπόθεσης, σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Εφετών κ. Κουκούτση και τον Άρειο Πάγο.

Στις υποθέσεις που… βρέθηκαν τελικώς μετά από έρευνα παρουσία του Λαμπρίδη σε σπίτι στον Γαρουνα, σύμφωνα με πληροφορίες δικαστικών κύκλων, ανάμεσα στις εκατοντάδες υποθέσεις συγκαταλέγονται και αποσπάσματα της δικογραφίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονιου, υπόθεση που θα επανεξεταστεί το επόμενο διάστημα, αφού ήδη ο κ. Λαμπρίδης έχει επικοινωνήσει με τον Σύλλογο Τεμπλονίου όπου αναμενόταν και συνάντηση μεταξύ τους, η οποία αναβλήθηκε λόγω του lockdown.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν ο Λαμπρίδης να  ανοίγει ξανά την υπόθεση του ΧΥΤΑ, εξετάζοντας και το απαλλακτικό βούλευμα αιρετών αλλά και τις οχτώ μηνύσεις που ο Σύλλογος Τεμπλονίου είχε υποβάλλει.

Άλλες υποθέσεις, αφορούν δικογραφίες υπεξαίρεσης χρημάτων, μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο από Κερκυραίους επιχειρηματίες, όπως μη απόδοση ΦΠΑ ή πληρωμή εισφορών εργαζομένων, καταγγελίες εναντίον πρώην δημάρχου κ.λ.π.

Δεν ήταν για καταστροφή!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες  πηγές, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε πολλές από τις δικογραφίες δεν υπάρχει καν χαρακτηρισμός.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικογραφίες αυτές δεν οδηγήθηκαν ποτέ στο ακροατήριο και επομένως  δεν θα μπορούσαν να είναι προς καταστροφή.

Εύκολα λοιπόν μπορεί κανείς να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο ισχυρισμός της κας. Τατάκη, μεταξύ άλλων, στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια που προχώρησε σε δηλώσεις ερωτηθείσα σχετικά, ότι δηλαδή οι υποθέσεις αυτές ήταν προς καταστροφή, αφού  προς καταστροφή πηγαίνουν μόνον όσες έχουν εκδικαστεί και βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία είναι και αρμόδια για την καταστροφή τους, αφού ωστόσο, παρέλθει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και εφόσον  κριθεί ότι είναι προς καταστροφή !

Τέλος, να υπογραμμιστεί ότι έως τώρα, δεν έχει ελεγχθεί εάν οι υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.

  Απόσπασμα της δήλωσης Τατάκη στο START

«Τον Οκτώβριο του 2017 πήρα ένα μικρό γατάκι και το σπίτι μου γέμισε ψύλλους.

Αναγκάστηκα να μείνω αλλού και να απομακρύνθηκα από την οικία μου.

Επίσης από το σπίτι μου απομακρύνθηκαν σχεδόν όλα τα έπιπλα και η οικοσκευή (ρούχα και σχετικά).

Στο σπίτι ήρθαν πολλοί άνθρωποι, το έβαψα και ήρθε ο άνθρωπος να ψεκάσει έξι φορές.

Θα τον βρω και θα τον προτείνω μάρτυρα.

Τότε μια στενή οικογενειακή φίλη με βοήθησε και μετέφερα ό,τι υπήρχε στο σπίτι μου, στο δικό της σπίτι στο χωριό.

Κυρίως ρούχα, αλλά και κάποια έπιπλα, τότε μεταφέρθηκαν και αυτές οι δικογραφίες οι οποίες βρίσκονταν στο σπίτι μου μετά την μετακόμιση του 2012 από την παλαιά εισαγγελία στο νέο κτίριο.

Αυτά ήταν για καταστροφή όπως και πολλά άλλα τα οποία καταστράφηκαν. 

Εγώ δεν τα κατέστρεψα τα μετέφερα. Τα περισσότερα ήταν άνω δεκαετίας..

Προϊσταμένη ανέλαβα τον Σεπτέμβριου του 2014. Μέσα στην αναστάτωση αυτά ξεχάστηκαν εκεί στον Γαρούνα.

Όπως σας είπα η πλειοψηφία των υποθέσεων ήταν παλιές αλλά μέσα βρισκόταν όπως φαίνεται και άλλες από ο,τι μου είπαν μέχρι χρόνο τέλεσης το 2016. 

Αυτές όντως μου είχαν διαφύγει και ούτε καν όσο και αν είναι ανόητο, δεν σκέφτηκα αυτή τη μετακίνηση ή τι εμπεριείχαν όλα αυτά.

Αν το είχα σκεφτεί θα τα είχα επιστρέψει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μπλόκαρα. Αυτό το ξέρουν όλοι αυτό να το πληρώσω, αλλά θεωρώ άδικο και οδυνηρό να μου καταλογίζουν δόλο>> .

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Πηγή

Προβολές : 830


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα