Αυτή είναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Να μιλά το υποκείμενο Ζάεφ, για ... Μακεδονικό Έθνος και Μακεδονική γλώσσα...!!!!!!!

Αυτή είναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Να μιλά το υποκείμενο Ζάεφ, για ... Μακεδονικό Έθνος και Μακεδονική γλώσσα...!!!!!!!

18 Ιουνίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:128
Μοίρασέ το

Ζάεφ: “Μια για πάντα, οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα έχουν εισέλθει στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών, και κανείς δεν έχει άλλα διλήμματα, κανείς δεν αμφισβητεί πια, το μακεδονικό Έθνος και την μακεδονική γλώσσα”

 

 

Αλήθεια, εμείς, ΠΟΥ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ;;;

ΤΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ;

ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

Μας έμειναν μόνον οι … φωνές και οι τσαμπουκάδες ότι “πάνω από τα πτώματά μας θα περάσουν οι Σλάβοι, αλλά ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ”…

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο Ζόραν Ζάεφ, συμμετείχε στο Λιουμπόινο, σε προεκλογική εκδήλωση της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός Κέντρου Προώθησης της Μακεδονικής Γλώσσας, και δήλωσε στην μακεδονική γλώσσα που δεν ομιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος: «Μακεντόνσκιοτ γιαζίκ ε νάσετο μινάτο, νάσετα σεγκάσνοστ, ι νάσατα ιντίνια» .

 
Στην γλώσσα που ομιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος σημαίνει : «Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας». 

Tο χωριό των Πρεσπών «Λjubojno»,  Λιουμόινο , βρίσκεται 5 χλμ από τα ελληνικά σύνορα. Εκεί , στις 15 Νοεμβρίου 1944, ιδρύθηκε το σχολείο της ΣΝΟΦ για να μάθουν  τα «Αιγαιτόπουλα» την μακεδονική γλώσσα. 

 Ο Ζόραν Ζάεφ είπε ακόμα σε εφαρμογή της Συμφωνίας με τον σύντροφο «Τσιπρόφσκι». 
«Όσο υπάρχουν Μακεδόνες που περπατούν σε αυτή τη χώρα και σε άλλες χώρες του κόσμου, η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχει και όσο υπάρχει η μακεδονική γλώσσα, θα υπάρχουν Μακεδόνες».

Ο Ζάεφ, (που κατάγεται από οικογένεια Ρομά που κατανικήθηκε στην Σεβερνομακεντόνιγα από την Αλβανία), προσέθεσε:

«Η μακεδονική γλώσσα, είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα με την οποία μεγάλωσα και εκπαιδεύτηκα, η γλώσσα με την οποία θα συνεχίσω να ζω.

Είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου, η οποία ως δάσκαλος σε αυτή τη γλώσσα εκπαιδεύτηκε και μεγάλωσε γενιές και γενιές μαθητών.

Είναι η γλώσσα των παιδιών μου, όλων των παιδιών της Μακεδονίας, των μητέρων και των πατέρων τους, των παππούδων τους, είτε ζουν στην πατρίδα τους είτε σε οποιοδήποτε μέρος των μεσημβρινών του κόσμου.

Αυτή είναι η γλώσσα στην οποία γράφονται προσωπικά έγγραφα, πιστοποιητικά και διπλώματα.

Είναι ευθύνη και ιερό καθήκον μας να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας», είπε ο Ζάεφ, προσθέτοντας ότι όχι μόνο έχει διατηρηθεί, αλλά έχει επίσης επιβεβαιωθεί και ενισχυθεί.

«Μια για πάντα, οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα έχουν εισέλθει στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών, και κανείς δεν έχει άλλα διλήμματα, κανείς δεν το αμφισβητεί πια, δήλωσε ο Ζάεφ .

 

 

Πηγή

Προβολές : 128


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα