Αυτό που δεν λένε στους τουρκαλάδες κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις, το λέει η Ρωρία.

Αυτό που δεν λένε στους τουρκαλάδες κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις, το λέει η Ρωσία.

Οκτώβριος 15, 2020 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
- 491 προβολές ( Μέτρηση έως 11:16:27 )

Ρωσική παρέμβαση βάζει «ΦΩΤΙΑ» στο Αιγαίο: Δικαίωμα της Ελλάδας τα 12 ναυτικά μίλια

 

Υ.Γ. Φλώρε, απέδειξε επιτέλους πως δεν είσαι φλώρος και πως δεν θα γίνεις ποτέ, ένας νέος… ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.

Αυτό που δεν λένε στους τουρκαλάδες κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις, το λέει η Ρωρία.
Σαφές μήνυμα από την Μόσχα…

Με μία διόλου τυχαία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της υπέρ της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982), επισημαίνοντας μάλιστα το κυρίαρχο δικαίωμα των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια!

«Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο» τονίζει η ανακοίνωση, κάνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, νύξη στα Ελληνοτουρκικά. 

H τοποθέτηση της Ρωσίας, έχει ιδιαίτερη σημασία την ώρα που οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με το Ορούτς Ρέϊς, να χτυπούν … «κόκκινο».

 

Προετοιμάζει δική της παρέμβαση στο Αιγαίο η Μόσχα; Επιδιώκει αύξηση της έντασης ή στέλνει μήνυμα της Άγκυρας πως αν η Ελλάδα  επεκτείνει τα ναυτικά μίλια, εκείνη πρέπει να κάτσει στ’ αυγά της;;;

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση της Ρωσικής Πρεσβείας:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο.

 

 

Πηγή

(Visited 490 times, 1 visits today)

Ετικέτες: , , , ,

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.