«ΒΟΜΒΑ» από Ρωσία για πιθανό πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας

«ΒΟΜΒΑ» από Ρωσία για πιθανό πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας

9 Ιουλίου, 2020 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:706
Μοίρασέ το

Η Ελλάδα θα στείλει κυριολεκτικά ότι έχει και δεν έχει αποκλειστικά και μόνο κατά της Τουρκίας και οι αριθμοί που μπορεί να παρατάξει, σε συνδυασμό με τα μέσα που διαθέτει, την καθιστούν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.

Οι Ρώσοι δεν έχουν την διάθεση να γίνουν αρεστοί στους Τούρκους με τους οποίους διατηρούν λυκοφιλία τα τελευταία χρόνια.

Η άποψη του Ρωσικού Ινστιτούτου είναι μία άποψη ενός εξωτερικού παρατηρητή για τις δυναμικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πολύ ωραία όλα αυτά που γράφει το Ρωσικό Ινστιτούτο, ΑΛΛΑ… δεν έλαβε υπόψη του  το γεγονός ότι έχουμε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, έτοιμους να παραδώσουν στην Τουρκία, το μισό Αιγαίο και την Κρήτη, όπως τους προστάζουν τα σιωνιστικά αφεντικά τους.
 
Εκτός αν οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακούσουν τα πολιτικά αφεντικά τους και… τα στείλουν πεσκέσι στους τούρκους, μαζί με τις … βόμβες που θα τους ρίχνουν.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
 
Τι αναφέρουν οι Ρώσοι…

Το Ρωσικό Ινστιτούτο Πολιτικών & Στρατιωτικών Αναλύσεων δημοσίευσε μία ανάλυση του κατά την οποία η Ελλάδα υπερέχει της Τουρκίας σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης.

Σύμφωνα πάντα με το Ινστιτούτο, η πληθυσμιακή σύγκριση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δίνει ένα σαφές πλεονέκτημα στην Τουρκία καθώς αυτή έχει πληθυσμό σχεδόν οκταπλάσιο από αυτόν της Ελλάδας. Βέβαια, παρότι η Τουρκία μετράει περίπου 80 εκατ. ανθρώπους, τα 25 εκατ. περίπου από αυτούς είναι Κούρδοι οι οποίοι είναι ασαφές το κατά πόσο θα έδιναν τα πάντα για την Τουρκία την στιγμή που τα δικά τους εθνικά δικαιώματα καταπατούνται από την τουρκική εξουσία.

Ακόμα όμως και με μία αναλογία 1 : 5 υπέρ των Τούρκων, η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων μακράς διαρκείας. Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι οι Τούρκοι έχουν περισσότερο σκληραγωγημένο πληθυσμό (πχ αγρότες) από τον οποίο μπορούν να επιστρατεύσουν στρατιώτες πιο σκληροτράχηλους από την Ελλάδα.

ΩΣΤΟΣΟ, το Ινστιτούτο δίνει πλεονέκτημα στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ναυτικό και την αεροπορία καθώς είναι γνωστό ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι από τους πιο άρτια εκπαιδευμένους στο ΝΑΤΟ και ο τρόπος του μάχεσθαι είναι αρκετά εξελιγμένος με τα μέσα που διαθέτουν.

Ακόμα και η σύγκριση του οπλισμού που διαθέτει η πολεμική αεροπορία ( π.χ. SKALP EG) δίνει σαφή πλεονεκτήματα τα οποία δεν διαθέτει η τουρκική.

Στην μεταξύ τους σύγκριση επίσης οι Τούρκοι έχουν αποδυναμωθεί λόγω των διώξεων πολλών πιλότων μαχητικών αεροσκαφών μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Οι διώξεις των ερντογανικών κατά των πραξικοπηματιών, έπληξαν σε μεγάλο βαθμό την τουρκική αεροπορία, η οποία έφτασε στο σημείο να φέρει Πακιστανούς πιλότους να πετούν τα F16. 

Σε περίπτωση σύρραξης με την Ελλάδα, πάνω από τις ακτές της Μικράς Ασίας και των ακτών των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις θα υποστούν πανωλεθρία.

Στον τομέα του Ναυτικού, το Ινστιτούτο θεωρεί ότι το τουρκικό ναυτικό υπολείπεται, προφανώς σε θέματα εκπαίδευσης. Κατά τα άλλα, το τουρκικό ναυτικό έχει παρόμοιας ηλικίας πλοία με το Πολεμικό μας Ναυτικό, έχει εκσυγχρονίσει μερικώς κάποια από αυτά και σε γενικές γραμμές οι δυνατότητες του είναι συγκρίσιμες με τις δικές μας.

Επειδή το πεδίο επιχειρήσεων θα είναι κυρίως το Αιγαίο, το Πολεμικό Ναυτικό έχει το πλεονέκτημα γιατί έχει την κάλυψη των νησιών. Λόγω αυτού μπορεί να χτυπήσει τις τουρκικές μονάδες επιφανείας υπό κάλυψη και αιφνιδιαστικά.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα που έχει το Πολεμικό Ναυτικό απέναντι στο τουρκικό, είναι η ύπαρξη στο ελληνικό οπλοστάσιο των υποβρυχίων Τ-214, τα οποία είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστούν από τα υπάρχοντα ανθυποβρυχιακά συστήματα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Ακόμα και χωρίς σύγχρονες τορπίλες τα ελληνικά Τ-214 θα κάνουν θραύση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με κάθε τρόπο και μέσο απέναντι στο τουρκικό ναυτικό.

Ο Τουρκικός Στρατός, λόγω των εκκαθαρίσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Ερντογάν και θυμίζουν τις σταλινικές εκκαθαρίσεις των αξιωματικών του Σοβιετικού στρατού το 1937, έχει μειώσει την μαχητική του δυνατότητα σε ορισμένους τομείς. Η εμπλοκή του Τουρκικού Στρατού σε πολλά μέτωπα στην Συρία, το Ιράκ, το Κουρδιστάν και την Λιβύη έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού ανδρών και μέσων που μπορεί να αποστείλει η Τουρκία κατά της Ελλάδας σε ενδεχόμενη σύρραξη.

Αντίθετα, η Ελλάδα θα στείλει κυριολεκτικά ότι έχει και δεν έχει αποκλειστικά και μόνο κατά της Τουρκίας και οι αριθμοί που μπορεί να παρατάξει, σε συνδυασμό με τα μέσα που διαθέτει, την καθιστούν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο.

Οι Ρώσοι δεν έχουν την διάθεση να γίνουν αρεστοί στους Τούρκους με τους οποίους διατηρούν λυκοφιλία τα τελευταία χρόνια.

Η άποψη του Ρωσικού Ινστιτούτου είναι μία άποψη ενός εξωτερικού παρατηρητή για τις δυναμικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 706


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα