«Βράζει» ο κόσμος της Ελευσίνας με το lockdown! (Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό το... lockdown;;;)

«Βράζει» ο κόσμος της Ελευσίνας με το lockdown! (Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό το... lockdown;;;)

18 Δεκεμβρίου, 2020 17 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,914
Μοίρασέ το

 «Πρέπει να ενημερωθούμε για να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία»

 

Πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με ακόμη σκληρότερο lockdown που επιβλήθηκε σε μία περιοχή όπου βρίσκονται εκατοντάδες εργοστάσια και αποθήκες.

«Αρτιότερη ενημέρωση» ζητά από τους υπεύθυνους διαχείρισης της κρίσης ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση πως η περιοχή τίθεται σε σκληρό lockdown λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ο κ. Οικονόμου, σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην εικόνα που διαμορφώνεται από το πρωί, ενώ έκανε και ορισμένες εκτιμήσεις σχετικά με το πώς φτάσαμε στην αύξηση των κρουσμάτων.

«Αυτό είναι το ερώτημα που μας βασανίζει», τόνισε ερωτώμενος στο πού οφείλεται η εν λόγω αύξηση.

«Όταν επισημάνθηκε το πρόβλημα, εμείς, ως δήμος, θεωρήσαμε ως πιθανές εστίες τις βιομηχανίες ή το λιμάνι» σημείωσε ο ίδιος, αναφέροντας πως είναι μεγάλη η κινητικότητα στην περιοχή.

Συμπλήρωσε πως εντός του δήμου δεν διαμένουν ειδικές κοινότητες «που δεν συμμορφώνονται στα μέτρα».

«Σήμερα οι μετακινήσεις είναι αδιάληπτες» τόνισε, σημειώνοντας πως «είναι μεγάλη η ροή εργαζομένων που καταφτάνουν στην περιοχή».

Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη, ενώ έχει αρχίσει και η διενέργεια τεστ σε βιομηχανίες της περιοχής, είτε μέσω ΕΟΔΥ είτε με πρωτοβουλία των ίδιων των επιχειρήσεων.

«Το καίριο ερώτημα είναι, πώς μία πόλη που δεν μπορεί να απομονωθεί γιατί είναι βιομηχανική περιοχή τέθηκε σε τοπικό lockdown;» διερωτήθηκε ο ίδιος και επανέλαβε την ανάγκη ενημέρωσης ώστε «να πειστούν οι πολίτες» για την αναγκαιότητα των μέτρων.

«Οι συμπολίτες μας και στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχαν εξαιρετική συμπεριφορά που θα τη συνεχίσουν, όμως θα πρέπει να υπάρχει μία ενημέρωση ώστε να γίνει αυτό αποδεκτό από την κοινωνία».

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,914


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα