Βρε, δεν πάτε στο διάολο, λέω εγώ... ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Βρε, δεν πάτε στο διάολο, λέω εγώ... ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

4 Φεβρουαρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:627
Μοίρασέ το

Φον ντερ Λάιεν: Αύξηση του μίσους εναντίον Εβραίων στην Ευρώπη τη διάρκεια της πανδημίας

Για να δούμε ποιά είναι η μανδάμ… 

“Ως υπουργός Εργασίας καλλιέργησε το προφίλ της «κοινωνικής συνείδησης» του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), τασσόμενη υπέρ της χαλάρωσης των όρων μετανάστευσης εργατικού δυναμικού στην Γερμανία, υπέρ της εισαγωγής του κατώτατου μισθού, υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και υπέρ της ποσόστωσης στην συμμετοχή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια επιχειρήσεων.

Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Από τα σκ@τ@ του μεθύστακα παιδόφιλου σιωνιστή Γιουνκερ, στα απόσκ@τ@ της σιωνίστριας 
Την ανησυχία της «για την αύξηση του μίσους εναντίον των Εβραίων η οποία παρατηρείται κατά την περίοδο της πανδημίας» εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη δήλωσή της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου και τόνισε ότι «εντός του έτους θα παρουσιάσει μια στρατηγική για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την προώθηση της εβραϊκής ζωής στην Ευρώπη».

Στη δήλωσή της, η κ. φον ντερ Λάιεν αναφέρει ότι η αυριανή ημέρα, 27η Ιανουαρίου και 76η επέτειος της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου, αποτελεί ημέρα μνήμης «για τα εκατομμύρια Εβραίων γυναικών, ανδρών και παιδιών, καθώς και όλα τα άλλα θύματα, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά και Σίντι, που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος».

Δυστυχώς, συνεχίζει, «ο αντισημιτισμός που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα, δεν εξέλιπε με την απελευθέρωση των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης».

Μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής εκφράζει την ανησυχία της για την αύξηση του μίσους έναντι των Εβραίων στην Ευρώπη και πέραν αυτής, καθώς «η περίοδος της πανδημίας τροφοδότησε θεωρίες συνωμοσίας και την παραπληροφόρηση, προάγοντας συχνά αντισημιτικά αφηγήματα». Παρατηρείται, τονίζει, «μια ανησυχητική αύξηση της διαστρέβλωσης και της άρνησης του Ολοκαυτώματος».

Αναφερόμενη στο μέλλον υπογραμμίζει ότι «πρέπει να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά για να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό», καθώς ο αριθμός των επιζώντων μειώνεται και διαδίδονται μύθοι συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Καθώς εξαπλώνεται η παραπληροφόρηση, οι αρχές, οι κοινωνικές πλατφόρμες και οι χρήστες πρέπει να συνεργάζονται, ώστε να διασφαλίζουν τη μη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων —τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου», λέει χαρακτηριστικά.

Καταλήγει με την διαπίστωση ότι «η Ευρώπη ευδοκιμεί όταν η εβραϊκή κοινότητά της και άλλες μειονότητες μπορούν να ζουν με ειρήνη και αρμονία», υποσχόμενη ότι «για τον λόγο αυτόν εντός του τρέχοντος έτους θα παρουσιάσουμε μια στρατηγική για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την προώθηση της εβραϊκής ζωής στην Ευρώπη.»

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή θα παρουσιάσει μια στρατηγική για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την προώθηση της εβραϊκής ζωής το 2021, με σκοπό να στηρίξει τις χώρες της ΕΕ και την κοινωνία των πολιτών στον αγώνα τους κατά του αντισημιτισμού. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος θα εξακολουθήσει να αποτελεί βασικό πυλώνα των προσπαθειών για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ιστορία μας.

Ένα υπάρχον ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο εξασφαλίζει την προστασία από τη βία, τις διακρίσεις και τις εκδηλώσεις εχθρότητας που έχουν ως κίνητρο τον αντισημιτισμό και ποινικοποιεί την άρνηση και τη διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το 2005, στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος (60/7), η 27η Ιανουαρίου ορίστηκε ως ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Στις 27 Ιανουαρίου 1945 οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τους κρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και θανάτου Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

 

Το ψήφισμα καλεί όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να τιμούν τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ιστορία του Ολοκαυτώματος, με στόχο να αποφευχθούν μελλοντικές πράξεις γενοκτονίας. Καλεί τα κράτη να διασφαλίσουν ενεργητικά τη διατήρηση των χώρων του Ολοκαυτώματος που χρησίμευσαν ως ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου, ως στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταναγκαστικής εργασίας και ως φυλακές.

 

 

Πηγή

Προβολές : 627


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα