Γίνε ο γονιός, που αξίζει στο παιδί σου!

Γίνε ο γονιός, που αξίζει στο παιδί σου!

5 Φεβρουαρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:151
Μοίρασέ το

Τα παιδιά δεν είναι παιχνίδια και ούτε τα πουλάνε σε βιτρίνες καταστημάτων να τα διαλέγουμε καθημερινά σα τα ψώνια της εβδομάδας.

Είναι ψυχές αγνές, που προσπαθούν και αυτά από κάπου να πιαστούν για να βρουν το δρόμο τους όπως ήταν για κάποιους από μας οι δικοί μας γονείς.

 

 

 

 

Δεν είναι επάγγελμα ο γονιός.

Είναι Λειτούργημα και χρειάζεται η ευλογία του Θεού και η άοκνη προσπάθεια δυο ανθρώπων που αγαπιούνται, για να μεγαλώσουν και να πλάσουν όμορφες ανθρώπινες ψυχές.

Είναι το πιο δύσκολο Λειτούργημα του κόσμου… που κανείς δεν μας δίδαξε… 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει η Βασιλική Κοτλίτσα

 

Δε θέλει κόπο να είσαι γονιός. Είτε έχεις γεννήσει ο ίδιος το παιδί σου είτε κάποιος άλλος. Η ουσία παραμένει ακριβώς η ίδια.

Θέλει απλώς να είσαι εκεί, παρόν, ψυχή και σώμα, από τη πρώτη μέρα που θα το πιάσεις στα χέρια σου. Θέλει να νιώσει στην αγκαλιά σου, την ασφάλεια, την ηρεμία, τη στοργή και την αγάπη που έχεις μέσα σου να του προσφέρεις!

Θέλει να είναι σίγουρο ότι εκεί που θα ακουμπήσει το πρόσωπο του για πρώτη φορά να ξέρει ότι και την επόμενη , τη μεθεπόμενη και τη παρά επόμενη και κάθε στιγμή που θα το χρειάζεται θα ξέρει ακριβώς το μέρος που θα πάει να κουρνιάσει.

Δε ζητάει πολλά. Δε χρειάζεται παλάτια για να νιώσει όλα αυτά που έμφυτα υπάρχουν μέσα του. Ούτε εσύ χρειάζεσαι την υπερβολή. Μια απλή προσπάθεια καθημερινή είναι η δουλειά σου. Χωρίς πλεονάσματα και πολυτέλειες που ίσως αργότερα το μπερδέψουν.

Ένα επάγγελμα είναι το οποίο δε το σπουδάζεις και δε το μαθαίνεις ποτέ τέλεια, γιατί το τέλειο δεν υπάρχει για κανέναν, απλά συνεχίζεις να προσπαθείς για το έργο σου κάθε μέρα που περνάει παίρνοντας για αμοιβή τα φιλιά, τα χάδια, το χαμόγελο και την ικανοποίηση του παιδιού σου που σου λέει: «μια χαρά τα πας, συνέχισε».

Και τότε ,αυτομάτως και το δικό σου πρόσωπο αρχίζει να λάμπει, να παίρνει μια βαθιά ανάσα και να προχωράει.

Τίποτα δεν είναι εύκολο στο να λέγεσαι γονιός αλλά ούτε και περίπλοκο.

Ο καθένας από μας λειτουργεί αλλιώτικα , μοναδικά με το δικό του τρόπο στην ανατροφή του παιδιού του, με δικές του πεποιθήσεις, δεοντολογίες, και κοινωνικούς θεσμούς.

Το θέμα είναι να μην υπαρχηγός βία. Βία λεκτική, ψυχολογική ή σεξουαλική.

Γι αυτό όταν πάρουμε την απόφαση να ονομαστούμε επίσημα γονείς, θα πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι για αυτό το εγχείρημά μας.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε πιο πέρα από τον εαυτό μας, να γίνουμε πιο ρεαλιστικοί και να μπορούμε να έχουμε πλήρη γνώση αυτού του βήματος που πάμε να κάνουμε.

Τα παιδιά δεν είναι παιχνίδια και ούτε τα πουλάνε σε βιτρίνες καταστημάτων να τα διαλέγουμε καθημερινά σα τα ψώνια της εβδομάδας.

Είναι ψυχές αγνές, που προσπαθούν και αυτά από κάπου να πιαστούν για να βρουν το δρόμο τους όπως ήταν για κάποιους από μας οι δικοί μας γονείς.

Γίνε λοιπόν και εσύ, σα το γονιό που είχες ή που θα ήθελες να είχες!

 

 

Πηγή

Προβολές : 151


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα