Γεραπετρίτης  και Σκέρτσος, μετατρέπουν το Πάσχα, σε... ωράριο super market!!!

Γεραπετρίτης και Σκέρτσος, μετατρέπουν το Πάσχα, σε... ωράριο super market!!!

19 Απριλίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:683
Μοίρασέ το

Εισηγούνται αλλαγές στις ώρες της Αποκαθήλωσης, του Επιταφίου και της Ανάστασης!

Ποιος σοβαρός χριστιανός θα δεχτεί την πασχαλινή πρόταση Γεραπετρίτη – Σκέρτσου, να νηστεύει 40 ημέρες, να κοινωνήσει, να πει το «Χριστός Ανέστη» και να περιμένει για να φάει τη… μαγειρίτσα για πρωινό;

Το ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ μένος τους, δεν αντέχει την μεγαλοσύνη της Λαμπρής και το θαύμα της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Αν τους υπακούσουμε, θα είμαστε κι εμείς ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ.

Σ’ αυτές θα θρηνήσουμε την πορεία του Θεανθρώπου προς τον θάνατο, σ’ αυτές θα αγαλλιάσουμε με την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Το δίδυμο ΓεραπετρίτηΣκέρτσου, οι πιστοί συμβουλάτορες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτοί που πέρυσι επέβαλαν ένα Πάσχα χωρίς κόσμο στις εκκλησίες, για φέτος προτείνουν «μικρές διορθώσεις», καταφανώς στο πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού και των μέτρων της πανδημίας.

Διορθώσεις του τύπου: περιφορά του Επιταφίου εντός του ιερού ναού, Αποκαθήλωση άλλες ώρες από ό,τι είθισται και λειτουργία για την Ανάσταση το… επόμενο πρωί. Αλλαγές που «χωράνε» στο ωράριο της απαγόρευσης μετακινήσεων.

Προτείνουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», ένα Πάσχα που απέχει πολύ από ό,τι θεωρούν Πάσχα όχι μόνο οι απανταχού χριστιανοί αλλά και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος της Ν.Δ.!

Πιθανότατα στο Μέγαρο Μαξίμου και για τους κυρίους Γεραπετρίτη και Σκέρτσο το Πάσχα γιορτάζουμε την άνοιξη και τη φύση. Τα σοκολατένια λαγουδάκια και την ευκαιρία για απόδραση στην εξοχή.

Αυτά έμαθαν στα… κατηχητικά της Δράσης και του Ποταμιού. Για φέτος – λες και το τελετουργικό του Πάσχα είναι ωράριο σούπερ μάρκετ– οι υπεύθυνοι που βρίσκονται στο πλευρό του Μητσοτάκη έχουν βγάλει το σχέδιο για το «Χριστιανικό Πάσχα 2021».

Ο «Ιανός» του Μαξίμου

Η Εκκλησία προσπαθεί να βγάλει άκρη και μια ανάσα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν τα έχει καταφέρει με τους δύο συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο καθηγητής (άνθρωπος που τον ξέρει άριστα του έχει δώσει το προσωνύμιο «Ιανός») άλλα λέει μπροστά και άλλα λέει πίσω.

Την ίδια ώρα ο έτερος τεχνοκράτης, που, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, αναστατώνεται όταν μυρίζει λιβάνι, εισηγείται μια σειρά απίθανων αντιεκκλησιαστικών σεναρίων.

Ακόμη μία φορά προσπαθούν να «στήσουν» σενάριο Θεοφανίων, όταν η κυβέρνηση έδινε εντολή για κλειστούς ναούς και η Εκκλησία έλεγε «λειτουργίες σεβόμενοι τα μέτρα των ειδικών».

Οι ιεράρχες προτείνουν λύσεις για να έρθουν στο πλαίσιο των λοιμωξιολόγων.

Πολλαπλές θείες λειτουργίες, πιστοί εντός του ναού από 50 έως το πολύ 100, λειτουργίες σε υπαίθριους χώρους και Επιτάφιος στο προαύλιο των ναών. Μέχρι και self test σε νεωκόρους, ψάλτες και ιερείς.

Οι Γεραπετρίτης – Σκέρτσος θέλουν να έχουν λόγο στο τελετουργικό του Πάσχα. Ζητούν αλλαγές των ωρών της Αποκαθήλωσης, του Επιταφίου και της αναστάσιμης λειτουργίας.

Τι κι αν παλεύει η Νίκη Κεραμέως, η καθ’ ύλην αρμόδια υπουργός, να πείσει την διοικούσα Εκκλησία πως η ατζέντα της κυβέρνησης είναι πατριωτική και συντηρητική… Με τα όσα προτείνει το δίδυμο του Μαξίμου η βάση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. φυλλορροεί προς πάσα άλλη κατεύθυνση.

Ποιος σοβαρός χριστιανός θα δεχτεί την πασχαλινή πρόταση Γεραπετρίτη – Σκέρτσου, να νηστεύει 40 ημέρες, να κοινωνήσει, να πει το «Χριστός Ανέστη» και να περιμένει για να φάει τη… μαγειρίτσα για πρωινό;

Οι συντηρητικοί της Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να ελαφρύνουν το κλίμα, λένε πως η Κεραμέως θα πρέπει να αλλάξει τα βιβλία των Θρησκευτικών και οι δώδεκα του Μυστικού Δείπνου να γίνουν… εννέα για να είναι στο κλίμα των κυρίων Γεραπετρίτη και Σκέρτσου…

Πηγή

Προβολές : 683


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα