Γιατρός εκδήλωσε σοβαρή αλλεργία στο εμβόλιο της Moderna. 1.8 εκατ. δόσεις περιμένει η Ελλάδα (βίντεο)

Γιατρός εκδήλωσε σοβαρή αλλεργία στο εμβόλιο της Moderna. 1.8 εκατ. δόσεις περιμένει η Ελλάδα (βίντεο)

26 Δεκεμβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοιράστε το

- 193 προβολές ( Μέτρηση έως 18:03:59 )

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γιατρός εκδήλωσε σοβαρή αλλεργία στο εμβόλιο της Moderna. 1.8 εκατ. δόσεις περιμένει η Ελλάδα (βίντεο)
Με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Bill Gates…

Ένα περιστατικό σοβαρής αλλεργίας καταγράφηκε για το εμβόλιο της Moderna (χρηματοδότηση από το ίδρυμα Bill Gates) και μάλιστα σε γιατρό, την ώρα που υπήρξαν αρκετά ανάλογα περιστατικά και με το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο έχει καταφθάσει στην Ελλάδα, ενώ αναμένονται δόσεις και από το εμβόλιο της Moderna.

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα περιμένει 4,7 εκατ. δόσεις από την Pfizer, 7,1 εκατ. δόσεις από την Astrazeneca, 4,7 εκατ. ευρώ από την Johnson & Johnson, 4,7 εκατ. από την Sanofi, 1,8 εκατ. δόσεις από την Moderna και 5,3 εκατ. δόσεις από την Curevac.

 

Ένας γιατρός στην Βοστώνη λοιπόν, σύμφωνα με τους New York Times, παρουσίασε σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο της εταιρείας Moderna. Πρόκειται για τον Dr. Hossein Sadrzadeh, γηριατρικό ογκολόγο στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης, ο οποίος δήλωσε ότι παρουσίασε την αντίδραση σχεδόν αμέσως μόλις εμβολιάστηκε.

Ο Dr. Sadrzadeh είναι αλλεργικός στα θαλασσινά και μετά το εμβόλιο παρουσίασε ζάλη, ταχυπαλμία και μούδιασμα στην γλώσσα του.

 

 

Το προαναφερθέν συμβάν το παρουσιάζουν ως το πρώτο περιστατικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης με το εμβόλιο της Moderna, το οποίο είναι το δεύτερο που αδειοδοτήθηκε κατά της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Δεν μπορούμε φυσικά να γνωρίζουμε με σιγουριά αν είναι το μοναδικό ή αν υπάρχουν κι άλλα.

Σημειώνεται πως το εμβόλιο βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα της ευρείας διάθεσής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου της Βοστώνης, ο Dr. Sadrzadeh εμβολιάσθηκε την Πέμπτη.

Αμέσως μόλις παρουσίασε τα συμπτώματα της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, έκανε μόνος του την ατομική του ένεση επινεφρίνης και αμέσως μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Εκεί αξιολογήθηκε και υποβλήθηκε σε περαιτέρω θεραπεία και πλέον δεν αντιμετωπίζει, όπως γράφουν, κάποιο πρόβλημα.

 

 

 

Πηγή

(Visited 192 times, 1 visits today)

Ετικέτες: , , , ,

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Μοιράστε το