Για αυτό λογοκρίνουν ειδήσεις: Επίσημη καταγγελία «φωτιά» από ευρωβουλευτές για το Facebook

Για αυτό λογοκρίνουν ειδήσεις: Επίσημη καταγγελία «φωτιά» από ευρωβουλευτές για το Facebook

4 Μαΐου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:241
Μοίρασέ το
Τρείς Ιταλοί ευρωβουλευτές της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας (διαδέχθηκε την ομάδα της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF)) προέβησαν σε μία καταγγελία «βόμβα» αναφορικά με το Facebook, το οποίο πλέον λογοκρίνει όχι μόνο δημοσιεύσεις μέσων ενημέρωσης και χρηστών αλλά ακόμα και ευρωβουλευτών.

Πότε θα μπει τέλος σ’ αυτή την ασυδοσία και του εβραιοσιωνιστικού face book  και των “ρουφιάνων του” στην Ελλάδα, των ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ HOAXES;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου – Προβληματισμός για όσους «ελεγκτές ειδήσεων» συνεργάζονται με την πλατφόρμα

 

Με γραπτή τους ερώτηση, η οποία βρίσκεται, εδώ και μέρες, αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τρείς Ιταλοί ευρωβουλευτές της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας (διαδέχθηκε την ομάδα της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF)) προέβησαν σε μία καταγγελία «βόμβα» αναφορικά με το Facebook, το οποίο πλέον λογοκρίνει όχι μόνο δημοσιεύσεις μέσων ενημέρωσης και χρηστών αλλά ακόμα και ευρωβουλευτών.

Πρόκειται για τους Francesca Donato, Marco Campomenosi , Stefania Zambelli.

Όπως επί λέξει αναφέρουν:

«Όλο και πιο συχνά, το Facebook περιορίζει την ελευθερία έκφρασης των πολιτών, λογοκρίνοντας τις δημοσιεύσεις τους, επικαλούμενο υποτιθέμενες και αόριστες παραβιάσεις των «κοινοτικών προτύπων». Η λογοκρισία του είναι εξίσου σοβαρή όταν γίνεται χωρίς νόμιμο λόγο, με σκοπό να σιωπήσει τους ευρωβουλευτές στις σελίδες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματός τους στην ελευθερία έκφρασης κατά την άσκηση της εντολής τους.

 

 

Επιπλέον, το κάνει για να αποτρέψει την δημοσίευση επιστημονικά έγκυρων και αντικειμενικών πληροφοριών σχετικά με τις θεραπείες COVID-19, οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση με τα οικονομικά συμφέροντα των κύριων θεσμικών μετόχων της, οι οποίοι κατέχουν επίσης μετοχές στις φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν εμβόλια. Πρόκειται για μια κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων, με επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης και στην παροχή ολοκληρωμένων πληροφοριών, εις βάρος των απλών ανθρώπων».

Τέλος οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «εν αναμονή της θέσπισης ενός ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου που θα απαιτεί από το Facebook και άλλες πλατφόρμες να υποστηρίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως η ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης», να αναλάβει «άμεση, κατάλληλη και αποτελεσματική δράση επί του θέματος».

Σημειώνεται πως το facebook έχει αναθέσει τον «στιγματισμό» ειδήσεων και σε εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι, στερούμενοι βασικών επιστημονικών γνώσεων, λογοκρίνουν επιστήμονες με χρόνια εμπειρία και γνώσεις στον τομέα τους.

 

 

Πηγή

Προβολές : 241


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα