Για εκείνους τους ανθρώπους, που το «εδώ» και το«μαζί», είναι πράξεις.

Για εκείνους τους ανθρώπους, που το «εδώ» και το«μαζί», είναι πράξεις.

6 Φεβρουαρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:176
Μοίρασέ το

Αν γνωρίσεις άνθρωπο που δεν θα αρκεστεί στη θεωρεία των τσιτάτων περί δυσκολιών, ευκολιών, και «να πέφτεις εφτά φορές αρκεί να σηκώνεσαι οχτώ», αλλά τον δεις να κάθεται κατάχαμα στο πλάι σου χωρίς να σου ορίζει ούτε το πώς ούτε το ποτέ να σηκωθείς, κρατά τον.

 

 

 

 

Πολλοί οι … τσιτάτοι, ελάχιστοι ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ.

Όποιος δεν είναι μαζί σου, δίπλα σου, τις δύσκολες ώρες, τις ώρες που προσπαθείς, δεν αξίζει να είναι μαζί σου, όταν τα καταφέρεις…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου

 

Αν γνωρίσεις άνθρωπο που στα δύσκολα δεν θα σου πει «είμαι εδώ» αλλά θα τον βρεις στο πλάι σου οποία στιγμή και να κοιτάξεις, κρατά τον.

Αν γνωρίσεις άνθρωπο που δεν θα αρκεστεί στη θεωρεία των τσιτάτων περί δυσκολιών, ευκολιών, και «να πέφτεις εφτά φορές αρκεί να σηκώνεσαι οχτώ», αλλά τον δεις να κάθεται κατάχαμα στο πλάι σου χωρίς να σου ορίζει ούτε το πώς ούτε το ποτέ να σηκωθείς, κρατά τον.

Αν γνωρίζεις άνθρωπο που δεν αντέχει μακριά σου, δεν αντέχει να σου κρατάει μούτρα και να παίζει το παιχνίδι του «μαζί» ντόμπρα και με μπέσα, κρατά τον.

Μην μπερδεύεσαι, δεν θα είναι αλάνθαστος και θα απέχει έτη φωτός από την τελειότητα που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου!
Δεν είναι ιδανικός, δεν είναι αλώβητος..
Είναι άνθρωπος!

Είναι ο άνθρωπος που επέλεξε να είναι εκεί παρών. Να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εσένα τις στιγμές που δεν αντέχεις ούτε τον εαυτό σου.

Είναι ο άνθρωπος που δεν θα σου πει λόγια, αλλά θα σου πει «είμαι εδώ» και θα είναι.

Είναι ο άνθρωπος που και λάθη θα κάνει, και θα τσακωθείς μαζί του, και θα σε αδικήσει, και θα τον αδικήσεις, μα δεν θα σε αφήσει ποτέ να αναρωτιέσαι για εκείνον.

Δεν θα σε αφήσει ποτέ να αμφιβάλλεις για τα αισθήματα του. Δεν θα σε αφήσει ποτέ να αμφισβητήσεις την αγάπη του και το «μαζί» σας.

Μέσα στις ατέλειες και τα λάθη του, μέσα στην τρωτή και φθαρτή καθημερινότητά του, είναι ο άνθρωπος σου!

Κι αν μοιάζει με ουτοπία αυτό το «μαζί» κι αυτό το «είμαι εδώ», έχεις κομματάκι δίκιο.

Όμως.. γιατί δεν προσπαθείς να γίνεις εσύ αυτός ο άνθρωπος;

Είναι καμιά φορά τόσο απλό να κανείς την ουτοπία πραγματικότητα. Αρκεί το «άπιαστο» και το ουτοπικό, να γίνεις εσύ ο ίδιος.

Να είσαι παρόν, να είσαι εκεί, να υπάρχεις σε κάθε στιγμή όπως μπορείς.

Αρκεί να γίνεις εσύ αυτός ο άνθρωπος που θα ήθελες να υπάρχει για εσένα..

 

 

Πηγή

Προβολές : 176


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα