Γι αυτό άφησαν απ΄έξω την Αφρική επειδή εκεί είναι σεσημασμένοι;  Τρίτος Κόσμος θα γίνουμε; Η Pfizer κατηγορήθηκε από τη Νιγηρία, για φερόμενη διεξαγωγή παράνομων δοκιμών σε παιδιά ενός φαρμάκου κατά της μηνιγγίτιδας που τα σκότωσε ή τα έκανε ανάπηρα.

Γι αυτό άφησαν απ΄έξω την Αφρική επειδή εκεί είναι σεσημασμένοι; Τρίτος Κόσμος θα γίνουμε; Η Pfizer κατηγορήθηκε από τη Νιγηρία, για φερόμενη διεξαγωγή παράνομων δοκιμών σε παιδιά ενός φαρμάκου κατά της μηνιγγίτιδας που τα σκότωσε ή τα έκανε ανάπηρα.

5 Δεκεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:331
Μοίρασέ το
Γι αυτό άφησαν απ΄έξω την Αφρική επειδή εκεί είναι σεσημασμένοι;  Τρίτος Κόσμος θα γίνουμε; Η Pfizer κατηγορήθηκε από τη Νιγηρία, για φερόμενη διεξαγωγή παράνομων δοκιμών σε παιδιά ενός φαρμάκου κατά της μηνιγγίτιδας που τα σκότωσε ή τα έκανε ανάπηρα.

 H Nιγηρία διεκδίκησε 7 δις δολάρια αποζημίωση.

Το Trovan εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το 1997 για χρήση από ενήλικες αλλά όχι από παιδιά.

Δύο χρόνια αργότερα, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποίησε ότι το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ και έκτοτε έχει διακοπεί. (δηλ. η ίδια επιτροπή που το ενέκρινε η ίδια το κατηγόρησε και ζήτησε απόσυρσή του)

 

 

Εβραίε, πάρε τα εμβόλιά σου και άντε στο … αφεντικό σου.

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΪΔΟΪΟΥ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ-ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γι αυτό άφησαν απ΄έξω την Αφρική επειδή εκεί είναι σεσημασμένοι;  Τρίτος Κόσμος θα γίνουμε; Η Pfizer κατηγορήθηκε από τη Νιγηρία, για φερόμενη διεξαγωγή παράνομων δοκιμών σε παιδιά ενός φαρμάκου κατά της μηνιγγίτιδας που τα σκότωσε ή τα έκανε ανάπηρα.

Τρίτος Κόσμος θα γίνουμε; Η Pfizer κατηγορήθηκε από τη Νιγηρία, για φερόμενη διεξαγωγή παράνομων δοκιμών σε παιδιά ενός φαρμάκου κατά της μηνιγγίτιδας που τα σκότωσε ή τα έκανε ανάπηρα. Διεκδίκησε 7 δις δολάρια αποζημίωση.

Σε αυτούς που δίνουν γη και ύδωρ στην αμερικάνικη φαρμακοβιομηχανία Pfizer…

Mήπως ξέχασαν να μας πουν πως πρώτη η Pfizer σκοτώνει και μάλιστα παιδιά αν αληθεύουν όσα καταγγέλει η Νιγηρία;

Μήπως αυτός είναι ο λόγος καθώς έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο για τον Τρίτο κόσμο που δεν ζητά έγκριση εμβολίου για κάτω των 18 και δεν έκανε καθόλου κλινικές δοκιμές σε παιδιά;

Γι αυτό άφησαν απ΄έξω την Αφρική επειδή εκεί είναι σεσημασμένοι;

Αφρικανοποίηση;;;;

Άρθρο της theguardian 5 Ιουνίου 2007 είναι αποκαλυπτικό όσο και καταπέλτης..

Τρίτος Κόσμος ….Παράνομες δοκιμές σε παιδιά φάρμακο της εταιρίας που σκότωσε παιδιά κι άλλα τ΄άφησε ανάπηρα καταγγέλει η κυβέρνηση της Νιγηρίας..

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας μήνυσε την μεγαλύτερη παρασκευάστρια εταιρία φαρμάκων στον κόσμο, την Pfizer, για φερόμενη διεξαγωγή παράνομων δοκιμών ενός φαρμάκου κατά της μηνιγγίτιδας που σκότωσε ή έκανε ανάπηρα παιδιά.

Η Νιγηρία ζήτησε αποζημίωση ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική εταιρεία για τις οικογένειες παιδιών που ισχυρίζεται ότι πέθαναν ή υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες όταν το αντιβιοτικό Trovan χορηγήθηκε στη βόρεια Πολιτεία του Κάνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μηνιγγίτιδας το 1996.

Η κρατική κυβέρνηση του Κάνο έχει υποβάλει και εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις εναντίον της Pfizer.

Οι αρχές της Νιγηρίας λένε ότι 200 ​​παιδιά συμμετείχαν στο πείραμα Trovan χωρίς την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών.

Ισχυρίζονται ότι 11 πέθαναν ως αποτέλεσμα της θεραπείας και άλλα εμφάνισαν καταστάσεις όπως εγκεφαλική βλάβη και παράλυση.

Το Trovan εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το 1997 για χρήση από ενήλικες αλλά όχι από παιδιά.

Δύο χρόνια αργότερα, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποίησε ότι το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ και έκτοτε έχει διακοπεί.(δηλ. η ίδια επιτροπή που το ενέκρινε η ίδια το κατηγόρησε και ζήτησε απόσυρσή του)

Σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην Αμπούτζα, η κυβέρνηση κατηγορεί την Pfizer για διεξαγωγή παράνομων δοκιμών σε παιδιά.

«Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι ο εναγόμενος δεν έλαβε ποτέ έγκριση από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς οργανισμούς … ούτε ο εναγόμενος ζήτησε ή έλαβε έγκριση για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε κλινικής δοκιμής οποιαδήποτε στιγμή πριν από την παράνομη συμπεριφορά τους», ανέφερε.

Ένας εκπρόσωπος της Pfizer στη Νέα Υόρκη, Μπράιαντ Χάσκινς, δήλωσε ότι το φάρμακο χορηγήθηκε σύμφωνα με τη νιγηριανή νομοθεσία.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί εναντίον της Pfizer, οι οποίοι δεν είναι νέοι, είναι εξαιρετικά φλεγμονώδεις και δεν βασίζονται σε όλα τα γεγονότα.

Συνεχίζουμε να ισχυριζόμαστε, με τους ισχυρότερους όρους, ότι η κυβέρνηση της Νιγηρίας ενημερώθηκε πλήρως πριν από την κλινική δοκιμή, ότι η δοκιμή διεξήχθη κατάλληλα, ηθικά και έχοντας κατά νου τα συμφέροντα των ασθενών · και ότι βοήθησε στη διάσωση ζωών », είπε.

Η Pfizer είπε προηγουμένως ότι έλαβε «προφορική συγκατάθεση» από τους γονείς των παιδιών που έχουν προσβληθεί και ότι τα φάρμακα χορηγήθηκαν με τρόπο «υγιές από ιατρική, επιστημονική, κανονιστική και ηθική άποψη».

Πριν από δύο χρόνια ( δηλ. το 2005), αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε αγωγή από πολλές οικογένειες της Νιγηρίας που ισχυρίζονται ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί επαρκώς ότι τα παιδιά τους θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το αντιβιοτικό.

Μια αστική και ποινική αγωγή από την κρατική κυβέρνηση του Κάνο εναντίον της Pfizer αναβλήθηκε χθες μέχρι τον επόμενο μήνα. Ζητά αποζημίωση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας διεκδικεί αποζημίωση για το κόστος θεραπείας των θυμάτων του τεστ φαρμάκων και των οικογενειών τους. Ζητά επίσης 450 εκατομμύρια δολάρια για αυτή την υποψία για δυτικά φάρμακα που δημιουργήθηκε από την υπόθεση.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας λένε ότι η διαμάχη του Pfizer ευθύνεται εν μέρει για πολλές οικογένειες στη βόρεια Νιγηρία που αρνούνται να επιτρέψουν στα παιδιά τους να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας. Αυτό με τη σειρά του κατηγορήθηκε για ένα ξέσπασμα που εξαπλώθηκε σε περιοχές της Αφρικής. Οι αρχές του Kano αρνήθηκαν επίσης να διανείμουν το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.theguardian 5 Ιουνίου 2007.

H Pfizer αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των δόσεων εμβολίου που σκοπεύει να διανείμει το 2020 από 100 εκατομμύρια σε 50 εκατομμύρια λόγω προβλημάτων με ορισμένες παραγγελίες προμηθευτών στην αλυσίδα εφοδιασμού για το εμβόλιο Covid-19: WSJ

Ο στόχος για το 2020 μειώθηκε από 100 εκατομμύρια δόσεις σε 50 εκατομμύρια δόσεις ..

 

Πηγή

Προβολές : 331


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα