Γυναίκα, ίσον δύναμη!

Γυναίκα, ίσον δύναμη!

13 Απριλίου, 2021 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:297
Μοίρασέ το

Μια τέτοια γυναίκα είναι σπάνια και αν ποτέ την συναντήσεις σκέψου αν μπορείς να την αντιμετωπίσεις. Αν ναι, επιδίωξε το.

Αν όχι,απλώς φύγε γρήγορα από κοντά της γιατί ίσως να αποβεί μοιραίο.

 

 

ΓΥΝΑΙΚΑ που σέβεται τον εαυτό της, ποτέ δεν θα επιλέξει κάποιον που δεν θα την σεβαστεί.

 

Καλλιόπη

Γράφει η Αδαμαντία Γκίκα

 

ΓΥΝΑΙΚΑ. Μια χιλιοειπωμένη λέξη, όμως τόσοι λίγοι γνωρίζουν την πραγματική σημασία αυτής.

Λίγοι την εκτιμούν πραγματικά και αντιλαμβάνονται την αξία της.

Στις μέρες μας βλέπεις, η σημασία της έχει παραποιηθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει εξευτελιστεί.

Ωστόσο ας επικεντρωθούμε στην πραγματική έννοια αυτής της λέξης, πηγαίνοντας κόντρα στα δεδομένη της σύγχρονης κοινωνίας.

Μια πραγματική γυναίκα ξέρει να σέβεται τον εαυτό της και δεν θα βάλει τίποτα πάνω από αυτόν.

Βεβαια τα έχει πολύ καλά μαζί του διότι ξέρει ότι πως άμα δεν τα έχει καλά με τον εαυτό της δεν θα μπορέσει ποτέ να τα έχει καλά με τους γύρω της.

Εχει προσωπικότητα και για αυτόν τον λόγο δεν γίνεται να ταιριάζει με όλους, ούτε να είναι απόλυτα αρεστή. Είναι άκρως ευγενική και ξέρει να χειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις καταστάσεις που έρχεται αντιμέτωπη.

Δεν επιτρέπει σε κανέναν να την μειώσει και να την υποβαθμίσει.

Την αξιοπρέπεια της, την έχει πάνω από όλα και δεν αφήνει κανέναν να την βλάψει ούτε λιγο.

Δεν φοβάται να κάνει λάθη ,αντιθέτως από τα λάθη της αποκομίζει τα θετικά και εντρυφεί σε αυτά .

Θα αναγνωρίσει το λάθος της,θα ζητήσει συγνώμη και ξέρει πώς να επανορθώσει.

Δεν θα παίξει με τα συναισθήματα των άλλων γιατί δεν θα ήθελε ποτέ να της το κάνουν.

Ξέρει να ζυγίζει τα λόγια της, γνωρίζει την βαρύτητα αυτών και ποτέ μα ποτέ δεν φλυαρεί.

Μια τέτοια γυναίκα δεν εξαρτιέται ποτέ από κανέναν,είναι κυρία του εαυτού της και αποφασίζει εκείνη για το μέλλον της βάζοντας στην άκρη προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Δεν την νοιάζει τι θα πει ο κόσμος για τις επιλογές της και τις στηρίζει μέχρι τέλους.

Ξέρει τι θέλει και το αποζητά με κάθε τρόπο και θα κάνει τα πάντα μέχρι να το πετύχει.Άπαξ και βάλει έναν στόχο θα γυρίσει την γη ανάποδα ώσπου να το πετύχει.

Δεν φωνάζει τα θέλω της,άλλωστε η φασαρία ποτέ δεν υπήρξε ευεργετική και επιθυμητή για εκείνη,αντιθέτως δουλεύει σιωπηλά και σκληρά για να πετύχει τον σκοπό της.

Είναι μια ήρεμη δύναμη,που δεν χρειάζεται να φωνάξει για να κάνει αισθητή την παρουσία της αλλά αρκεί να σταθεί ένα λεπτό απέναντι σου για να σου τραβήξει την προσοχή.

Είναι αισιόδοξη,ονειροπόλα.

Της αρέσει να κοιτάει τα αστέρια χωρίς,όμως να χάνει την επαφή της με το έδαφος.

Ξέρει τι ζητά από τις σχέσεις της, ξερει τι θέλει από έναν άντρα και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο.Ο άντρας διπλά της πρέπει να είναι ντόμπρος και να μπορεί ανά πάσα στιγμή να την προστατέψει.Θέλει έναν άντρα ευφυή, με όρεξη για ζωή και αισιόδοξο.

Να μαθαίνει κάθε μέρα από εκείνον και να τον θαυμάζει για τις ιδέες του και την στάση του πάνω σε θέματα που αφορούν την ζωή. Έναν άντρα ειλικρινή, μα πάνω από όλα ευγενικό.

Σε έναν τέτοιο άντρα ξέρει πώς να σταθεί, ξέρει πώς να είναι διπλά του και να τον στηρίξει όταν όλοι οι υπόλοιποι είναι απόντες.

Ξέρει πως μπορεί να απογειώσει έναν άντρα, πώς να τον κάνει να την ερωτευτεί. Αυτή η γυναίκα μπορεί να σταθεί και ως καλή μητέρα, σύζυγος αλλά ταυτόχρονα και εργαζόμενη γυναίκα.

Και όταν ερωτευτεί, θα κάνει τα πάντα για τον άνθρωπο της. Θα του δώσει σώμα και ψυχή, θα είναι ολοκληρωτικά μαζί του, χωρίς κανένα ημίμετρο. Ή είσαι ή δεν είσαι.

Δεν θα τον κοροϊδέψει διότι τον σέβεται ως ανθρώπινη υπόσταση.Όμως,το να κάνεις μια τέτοια γυναίκα να σε ερωτευτεί θέλει κότσια και αντοχή.

Η γυναίκα αυτή μπορεί να μην έχει γαλάζια μάτια,τις τελείες αναλογίες σώματος ή υπέροχα μαλλιά, όμως είναι περήφανη για τα χαρακτηριστικά που της έδωσε ο Θεός και ξέρει να τα αναδεικνύει σωστά χωρίς πολλή προσπάθεια.

Γνωρίζει ότι είναι ελκυστική και σέξυ,όμως δεν χρειάζεται καν να το επιδείξει γιατί αυτό πηγάζει από μέσα της αβίαστα.

Ξέρει ποτέ να χρησιμοποιεί την θηλυκότητα της και το ταπεραμέντο της,όποιο κι αν είναι αυτό.

Είναι μια σέξυ γυναικα, μα πρόστυχη γίνεται μόνο με τον σύντροφο της.

Δεν παίζει με άλλους όταν η καρδιά της είναι δοσμένη.

Είναι γυναίκα με συναισθήματα, ένα ηφαίστειο συναισθημάτων που αν εκραγεί κινδυνεύει όλο το σύμπαν.

Δεν θα ντραπεί να σου πει τι αισθάνεται,αντιθέτως θα το κάνει κοιτώντας σε,βαθιά στα μάτια.

Θα εξομολογηθεί με ειλικρίνεια αυτά που σκέφτεται.

Άλλωστε για να σου εξομολογηθεί κάτι σημαίνει ότι το έχει σκεφτεί καλά πριν το κάνει και είναι σίγουρη για την βεβαιότητα των λεγόμενων της.

Μια τέτοια γυναίκα θεωρείται ταυτόχρονα απειλή.Δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό αλλά και επικίνδυνο από μια γυναίκα με καλλιεργημένο νου και τρόπο σκέψης.

Που δεν φοβάται να εισβάλει στον ψυχισμό της,που δεν θα κρύψει τις αδυναμίες της αλλά αντιθέτως θα είναι εκεί για να τις μετατρέψει σε δύναμη.

Θα παλέψει σώμα με σώμα με τους δαίμονες της και θα βγει νικήτρια από αυτήν την δύσκολη πάλη.

Μια τέτοια γυναίκα ποτέ δεν υποβαθμίζει μια άλλη γυναίκα. Αναγνωρίζει την αξία κάθε γυναικάς ξεχωριστά και δεν θα κρίνει, αντιθέτως θα είναι εκεί για να συμβουλέψει σωστά και με σύνεση.

Άλλωστε, διαχέεται από ενσυναίσθηση, μια έννοια που αφορά την ικανότητα μας να μπαίνουμε στην θέση του αλλου, να γινόμαστε έναν με αυτόν χωρίς όμως να χάνουμε την προσωπική μας υπόσταση.

Η γυναίκα αυτή ξέρει να το κάνει.

Ξέρει να βοηθάει και προσφέρει την αρωγή της με ευχαρίστηση και χαρά.

Μια τέτοια γυναίκα είναι σπάνια και αν ποτέ την συναντήσεις σκέψου αν μπορείς να την αντιμετωπίσεις.Αν ναι,επιδίωξε το.

Αν όχι,απλώς φύγε γρήγορα από κοντά της γιατί ίσως να αποβεί μοιραίο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 297


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα