Δανία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους κατά της πρότασης Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για COVID-19

Δανία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους κατά της πρότασης Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για COVID-19

8 Φεβρουαρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:174
Μοίρασέ το

Πρόκειται για την εναντίωση των διαδηλωτών απέναντι στην ελληνική πρόταση για την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα λειτουργεί και ως διαβατήριο.

Οι διαδηλωτές αψήφησαν το κύμα ψύχους που σαρώνει τη Δανία και τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν και διαδήλωσαν κατά του lockdown μπροστά στο κτίριο της Βουλής στην Κοπεγχάγη.

 

 

 

Κι εμείς, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, επιλέξαμε τη σιωπή, την υποταγή και τον αυτοεξευτελισμό μας…

ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ  ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Πού χάθηκαν όλα αυτά τα ξεφτιλισμένα κομματόσκυλα οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ;;;

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ.

Αλλά ξέχασα… ο ραγιάς, θέλει τσοπάνη για να βελάξει… 

Χιλιάδες Δανοί στους δρόμους διαδηλώνουν κατά τη πρότασης του Κ.Μητσοτάκη για «διαβατήριο εμβολιασμού» για το οποίο συναινούν και οι ολιγάρχες της Ευρώπης.

Μετά τις διαδηλώσεις τα περασμένα Σαββατοκύριακα στην Ολλανδία, γιγαντώθηκε το κίνημα των «Ανδρών στα μαύρα» στη Δανία!

Όπως σας αναφέραμε από χθες στο pronews.gr αυτή τη φορά όσοι κατέβηκαν στους δρόμους της ευρωπαϊκής χώρας ενέταξαν ένα επιπλέον σύνθημα:

«Όχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όχι στο κορωνοδιαβατήριο».

Πρόκειται για την εναντίωση των διαδηλωτών απέναντι στην ελληνική πρόταση για την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα λειτουργεί και ως διαβατήριο.

«Κάνουμε πορεία με όλη της Δανία για όλη της Δανία», αναφέρουν στο λογαριασμό τους στο Facebook, η οργάνωση που αριθμεί 200.000 μέλη. Οι διαδηλωτές τονίζουν πως η έκδοση των ψηφιακών αυτών διαβατηρίων ισοδυναμεί με υποχρέωση εμβολιασμού και συνιστά έτσι έναν περαιτέρω περιορισμό των ατομικών ελευθεριών.

Το «διαβατήριο» αυτό, που προωθεί η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη και στηρίζεται από ολιγάρχες της Ευρώπης και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αθλητικές συναντήσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αλλά και σε εστιατόρια.

Μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί δεν είναι υποχρεωτικοί στη Δανία, που έχει καταγράψει πάνω από 200.000 κρούσματα και σχεδόν 2.200 θανάτους από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Χιλιάδες πολίτες λοιπόν διαδήλωσαν χθες υπό την καθοδήγηση μιας ομάδας ονόματι “Men in Black” («Άνδρες με τα Μαύρα»).

Οι διαδηλωτές αψήφησαν το κύμα ψύχους που σαρώνει τη Δανία και τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν και διαδήλωσαν κατά του lockdown μπροστά στο κτίριο της Βουλής στην Κοπεγχάγη.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της Κοπεγχάγης φωνάζοντας συνθήματα κατά της «δικτατορίας», των συνεχιζόμενων μέτρων, που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό καθώς η κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να προωθήσει ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού.

Ορισμένοι φορούσαν μάλιστα κουκούλες και κρατούσαν στα χέρια τους πυρσούς, ενώ φώναζαν «αρκετά πιά» και «ελευθερία στη Δανία».

Οι Αρχές της Δανίας είχαν δώσει άδεια για την πραγματοποίηση της πορείας, που όμως εξελίχθηκε σε μεγάλο βαθμό ειρηνική, σε αντίθεση με προηγούμενες διαδηλώσεις που είχαν οργανώσει οι “Men in Black” στο Άαλμποργκ και την Κοπεγχάγη και οι οποίες κατέληξαν σε επεισόδια και συλλήψεις.

 

Πηγή

Προβολές : 174


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα