Δείτε τι ετοιμάζει ο γκέι οικονομικός σύμβουλος του Μητσοτάκη στους συνταξιούχους!

Δείτε τι ετοιμάζει ο γκέι οικονομικός σύμβουλος του Μητσοτάκη στους συνταξιούχους!

7 Σεπτεμβρίου, 2020 25 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:791
Μοίρασέ το

Ο οικονομικός τεχνοκράτης σύμβουλος του πιο καταστροφικού και γκαντέμη πρωθυπουργού των τελευταίων αιώνων, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Πατέλης, μας προϊδεάζει τι κακό θα τους συμβεί.

Αφού κατασπαταλήθηκαν τα ταμειακά αποθέματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και φαγώθηκαν ΟΛΕΣ οι εισφορές των προηγούμενων εργαζομένων και σημερινών συνταξιούχων, όλος ο κόπος και ο ιδρώτας τους.

Τσεκουρεύτηκαν ξανά και ξανά και ξανά λόγω μνημονίων, και τώρα ετοιμάζεται ως φαίνεται η χαριστική βολή.

 

 

Επενδυτικό οργανισμό εξατομικευμένων αναλύσεων, έχει φτιάξει “η… κιουρία”;

Εξυπηρετεί πελάτες, όπως hedge funds, μεγάλους διαχειριστές κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων, ιδιωτικές τράπεζες και άλλους.

Και αυτή “η κιουρία”, θα βάλει θηλιά θανάτου στους συνταξιούχους;

ΜΗΠΩΣ Η ΘΗΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ … “ΚΙΟΥΡΙΑΣ”…

ΑΥΤΗ Η ΑΝΩΜΑΛΗ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Εμμένω στις απόψεις μου… ο καθένας κάνει στην κρεββατοκάμαρά του, ότι θέλει.

ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΤΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ;;;

ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, “ΜΑΝΤΑΜ”, ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ.

ΑΥΤΟ, ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΦΟΡΟΥΣ…

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ.

 

Υ.Γ.2. Μήπως το γεγονός ότι μαθήτευσε δίπλα σε έναν εβραίο, τον κάνει να θεωρεί τους ανθρώπους … ΓΚΟΪΜ, δηλαδή, ΖΩΑ;;;

Η κυβέρνηση αγαπάει πολύ τους ηλικιωμένους γι’ αυτό και η τόση αυστηρότητα στα μέτρα κορωνοϊού για να μην της πάθουν κάτι, ώστε να μπορεί να τους σκοτώσει εκείνη με τα ίδια της τα χέρια – Σύνδρομο Γεωργιάδη λέγεται αυτό, «όχι η Τρόικα που θα κάνει μεταρρυθμίσεις, ΕΓΩ θα τις κάνω»!

Και ο οικονομικός τεχνοκράτης σύμβουλος του πιο καταστροφικού και γκαντέμη πρωθυπουργού των τελευταίων αιώνων, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Πατέλης, μας προϊδεάζει τι κακό θα τους συμβεί.

Με μια εντελώς πρόστυχη και πολιτικάντικη φράση του στυλ, «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους», προετοιμάζει το έδαφος προφανώς για νέες περικοπές στις συντάξεις σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει τη νεολαία και να την πάρει με το μέρος του.

Μπορεί το σημερινό σύστημα να είναι οι εισφορές των τωρινών εργαζομένων να εξασφαλίζουν υποτίθεται τις συντάξεις των παλαιών, αλλά αυτό το σύστημα καθιερώθηκε αφού κατασπαταλήθηκαν τα ταμειακά αποθέματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και φαγώθηκαν ΟΛΕΣ οι εισφορές των προηγούμενων εργαζομένων και σημερινών συνταξιούχων, όλος ο κόπος και ο ιδρώτας τους.

Τσεκουρεύτηκαν ξανά και ξανά και ξανά λόγω μνημονίων, και τώρα ετοιμάζεται ως φαίνεται η χαριστική βολή.

Το “μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας” που σχεδιάζει η κυβέρνηση περιέγραψε ο Πατέλης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», θεωρώντας αναγκαία την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο ασφαλιστικό -προϊδεάζοντας για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν-ώστε «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα στην Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης «πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων και μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι μια γέφυρα από εδώ, ένας αυτοκινητόδρομος από εκεί, ένας ΧΥΤΑ παραπέρα. Πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική λογική, μια φιλοσοφία» επισήμανε, ο μέγας τεχνοκράτης. Τι σημαίνει αυτό;

Το σχέδιο αυτό, θα πρέπει να υπηρετεί τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης και τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή το 30% των δαπανών να αφορούν την πράσινη ατζέντα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Πράσινα άλογα με τεχνολογίες τύπου 5G κι εφαρμογές του κώλου, και όλο αυτό το λέμε και καλά Ατζέντα 21 “βιώσιμη ανάπτυξη”. Και οι παππούδες θα μετρήσουν τα ραδίκια ανάποδα – βιώσιμα κι αυτά!

Πατέλης – Μητσοτάκης: Ο γκέι σύμβουλος του πρωθυπουργού και οι αντιδράσεις

Από δημοσίευμα του Ιουνίου στο alphafreepress.gr – Για το ποιες είναι οι Merrill Lynch και Goldman Sachs και τα σκάνδαλα τους, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε; Αφήστε το γιατί δεν θα μας φτάσει ο χώρος στο σάιτ μας!

Πατέλης – Μητσοτάκης: Για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού αλλά και για προσωπικά ζητήματα μίλησε, μεταξύ άλλων, στο “Γεύμα με την Κ” ο κ. Αλέξης Πατέλης.

Ο 50χρονος οικονομολόγος, με λαμπρές σπουδές στο Princeton, “θητεία” δίπλα στον πρώην επικεφαλής της FED Μπεν Μπερνάνκι (σ.σ. εβραϊκής καταγωγής οπότε και… καλός “γκουρού” στα οικονομικά), και πολυετή καριέρα στις χρηματοοικονομικές πρωτεύουσες του κόσμου, ανέλυσε τις προτεραιότητες που θέλει να προωθήσει από τον ρόλο του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού και το μοντέλο ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Παραδέχθηκε ότι η έλευση της πανδημίας άλλαξε τις προτεραιότητες όλων, αλλά τόνισε ότι η επιτυχία της κυβέρνησης “θα κριθεί στην ικανότητά της να αποδίδει συνεχώς, ακατάπαυστα, και να αλλάξει την Ελλάδα”.

Για τους πόρους που αναμένεται να εισρεύσουν στην οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Πατέλης συνιστά “πειθαρχία, σύνεση και προσοχή στην αξιοποίησή τους”.

Τέλος, ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή δεδομένου ότι έχει επιλέξει να ζήσει ανοιχτά χωρίς να κρύψει την σεξουαλικότητά του.

Διαβεβαιώνει ότι η συνεργασία του με τα στελέχη της κυβέρνησης είναι απρόσκοπτη και αποκαλύπτει: “Ο πρωθυπουργός προφανώς και έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου, όπως έχω γνωρίσει και εγώ τη σύζυγό του”.

 

Πατέλης – Μητσοτάκης: Η απάντηση στις αντιδράσεις

Υ.Γ. Η συνέντευξη προκάλεσε πλήθος σχολίων στην εφημερίδα και η Ξένια Κουναλάκη έκανε μια ανάλυση των σχολίων που υποδέχθηκε η εφημερίδα.

Η κατάληξή της είναι χαρακτηριστική για την πρόθεση της εφημερίδας. “Η καταπολέμηση του σεξισμού, της ομοφοβίας και της τρανσοφοβιας δεν είναι υπόθεση μόνο της Αριστεράς.

Ο αποκλεισμός, κοινωνικός και οικονομικός, γυναικών, ομοφυλοφίλων και τρανς πέρα από τις ανισότητες και τις εντάσεις που δημιουργεί (ας πούμε χονδρικά ότι αυτό ενδιαφέρει την Αριστερά), στερεί κεφάλαιο, δεξιότητες και ταλέντο από την οικονομία μιας χώρας.

Γι’ αυτό δυσκολεύομαι να καταλάβω πως δεν υιοθέτησαν τη συνέντευξη Πατέλη ως πρώτο θετικό βήμα (για την χώρα, την κυβέρνηση, τη συντηρητική παράταξη…και την Καθημερινή) όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι”.

Αλέξης Πατέλης: Ποιος είναι ο πανίσχυρος σύμβουλος του Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Πατέλης είναι περισσότερο γνωστός στην αγορά από τη θητεία του στη Merrill Lynch την προηγούμενη δεκαετία, όπου είχε διατελέσει επικεφαλής του γκρουπ των διεθνών οικονομικών αλλά και επικεφαλής της ομάδας στρατηγικής για το συνάλλαγμα και το χρέος.

Στη Wall Street, έγινε πασίγνωστος επειδή εγκαίρως είχε προβλέψει και εκτιμήσει τους κινδύνους από τα ομόλογα με εγγύηση τα περιβόητα στεγαστικά δάνεια που προκάλεσαν την κρίση του 2008. Είχε συμβουλέψει τους πελάτες του να κινηθούν αναλόγως και ένας από τους ευνοημένους ήταν ένα από τα hedge funds του μεγαλοεπενδυτή John Paulson, ο οποίος με μερικές κινήσεις κέρδισε εκατομμύρια.

Αργότερα, ο στενότερος συνεργάτης του John Paulson, ο Paolo Pellegrini αποφάσισε να λειτουργήσει το δικό του hedge hund και ξεκίνησε τη στελέχωση του γραφείου του με τον Αλέξη Πατέλη.

Μια θαυμαστή ακαδημαϊκή και επαγγελματική διαδρομή

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, πήγε σχολείο στου Μωραΐτη. Πήρε Bachelor of Arts στα Οικονομικά και τα Μαθηματικά το 1991 από το Πανεπιστήμιο Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 1993 πήρε Master of Arts στα Οικονομικά από το παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο του Princeton στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την εποπτεία του -καθηγητή τότε και διοικητή της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED αργότερα- περιβόητου Ben Bernanke.

Η διατριβή του είχε τίτλο «Επιστροφές περιουσιακών στοιχείων και νομισματική πολιτική» και το πρώτο κεφάλαιο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Finance. Το 1997 ανακηρύχθηκε Doctor of Philosophy στα Οικονομικά.

Από το 1997 μέχρι το 2000 ο Alex Patelis εργάστηκε στο μεγαλύτερο dealing room του πλανήτη, ως trader της Goldman Sachs, στη Νέα Υόρκη. 

Μεγάλωσε, ωρίμασε, πλούτισε και κατόπιν εργάστηκε ως οικονομολόγος για τον Bill Dudley, κορυφαίο οικονομολόγο των ΗΠΑ. Tο 2001 για έναν περίπου χρόνο μετακόμισε στο Λονδίνο για να δουλέψει ως οικονομολόγος στη Citigroup Asset Management. Το 2002 εντάχθηκε στη Merrill Lynch στο Λονδίνο. Γρήγορα ανέλαβε το επενδυτικό fund Global FX & debt Strategy το 2006 της Merrill Lynch.

 

H εξέλιξή του ήταν ραγδαία

Ο Alex Patelis σύντομα ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος μελετών για την παγκόσμια οικονομία στη Merrill Lynch.

Ανέλαβε τη διοίκηση του Ομίλου International Economics, έχοντας την ευθύνη για τη διαμόρφωση προβλέψεων και επενδυτικών στρατηγικών σε οικονομίες εκτός της Βόρειας Αμερικής, μελετώντας τις προοπτικές των κεντρικών τραπεζών τους.

Αποδείχθηκε ιδιαίτερα ικανός στην ανάλυση οικονομιών αναπτυγμένων και αναδυόμενων χωρών στη Νότια Ευρώπη, στην περιοχή Rim Pacific και στη Λατινική Αμερική.

Επιπλέον, στον όμιλο Merrill Lynch ήταν υπεύθυνος για τις ομάδες που διαμορφώνουν τις επενδυτικές στρατηγικές για τα ομόλογα συναλλάγματος, τοπικού νομίσματος και εξωτερικού χρέους και δημιουργώντας εξατομικευμένες επενδυτικές προβλέψεις για τους εταιρικούς πελάτες της Merrill Lynch, τους θεσμικούς επενδυτές και τους ιδιώτες εξαιρετικά υψηλού εισοδήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα στρατηγικών συναλλαγματικών ισοτιμιών του MER κατετάγη πρώτη στις προβλέψεις με βάση την έρευνα του Bloomberg το 2004. Συνέχισε να παράγει έρευνες και μελέτες υψηλής προστιθέμενης αξίας τις οποίες οι πελάτες του πλήρωναν ακριβά.

Επιστροφή στην Αθήνα

Το 2010 αποφάσισε -για προσωπικούς λόγους- να γυρίσει στην Ελλάδα. Η σκέψη του ήταν απλή. Μελέτες μπορούσε να συντάσσει και στην Ελλάδα. Επαφές με ολόκληρο τον πλανήτη μπορούσε να έχει από το Ψυχικό. Τα έσοδα θα τα κρατούσε για τον εαυτό του αντί να τα μοιράζεται με τη Merrill Lynch.

Δημιούργησε έναν μικρό επενδυτικό οργανισμό εξατομικευμένων αναλύσεων. Από την Αθήνα εξυπηρετούσε πελάτες, όπως hedge funds, μεγάλους διαχειριστές κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων, ιδιωτικές τράπεζες και άλλους.

Το πελατολόγιό του μοιράζεται στην «περιοχή ΕΜΕΑ» (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), την Αμερική και το Pacrim, παρέχοντας ανεξάρτητη, παγκόσμια μακροοικονομική έρευνα, καθώς και συνεχή κάλυψη των σημαντικών γεγονότων στις οικονομίες αυτές για χάρη των πελατών του. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί πιστεύει στην προοπτική της διακυβέρνησής του.

Yeah! Follow the fucking money και σαν όρνιο πέτα εκεί που θα βρεις πτώματα – τεχνοκρατική συμβουλή!

 

Πηγή

Προβολές : 791


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα